آیا امکان جابجا کردن نیروگاه خورشیدی وجود دارد؟

نیروگاه خورشیدی در دو نوع آنگرید (On-grid) و آفگرید (Off-grid) به بهره برداری می‌رسد، نیروگاه‌های آفگرید محدودیتی برای جابجایی نیروگاه ندارند، اما برای جابجایی نیروگاه‌های آنگرید مستلزم رعایت شروطی هستیم که در ادامه به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.
به گزارش تاسیسات نیوز، احداث نیروگاه خورشیدی در دو نوع آنگرید (On-grid) و آفگرید (Off-grid) انجام می شود . نیروگاه خورشیدی که بدون استفاده از شبکه برق، تمام برق مصرفی مورد نیاز را از طریق صفحات خورشیدی تامین می‌کند نیروگاه منفصل از شبکه یا آفگرید Off-grid می‌گویند. در این نیروگاه‌ها انرژی خورشید به برق تبدیل شده و در باتری‌ها ذخیره می‌شوند تا در تمام ساعات شبانه روز قابل استفاده باشد. هرجا شبکه برق سراسری در دسترس نباشد یا هزینه برق کشی بالا باشد از نیروگاه‌های آفگرید استفاده می‌شود.
نیروگاه خورشیدی آنگرید، سیستم خورشیدی به شبکه برق متصل است. تولید برق نیروگاه به شبکه سراسری برق تزریق می‌شود. اینورتر‌های خورشیدی آنگرید در صورت وجود برق شهری می توانند برق DC تولید شده توسط پنل‌های خورشیدی را به برق AC مورد استفاده در شبکه سراسری تبدیل کنند. برای فروش برق خورشیدی یک قرارداد بلند مدت ۲۰ ساله خرید تضمینی برق با شرکت توزیع برق منعقد می‌شود.
در ادامه به بررسی امکان جابجایی نیروگاه‌های خورشیدی در دو نوع آفگرید و آنگرید می پردازیم:
آفگرید (off grid)
نیروگاه‌های آفگرید بدون انعقاد قرار داد فروش برق به شبکه بطور مستقل به تامین بار در محل مصرف می‌پردازند این نیروگاه‌ها تماما در اختیار مالک قرار دارد و مالک می‌تواند نیروگاه را به دفعات نا محدود جابجا کند
نیروگاه‌های آنگرید
پس از عقد قرار داد خرید تضمینی برق و اتصال نیروگاه خورشیدی آنگرید به شبکه برق سراسری واگذاری و فروش نیروگاه غیر قانونی می‌باشد و مالک حق واگذاری به غیر را نخواهد داشت، اما در حالت کلی جابجایی نیروگاه آنگرید خورشیدی به شروط زیر امکان پذیر خواهد بود:
  • مالک باید مجوز احداث بر اساس تعرفه جدید خرید تضمینی برق خورشیدی برای محل جدید از شرکت توزیع برق و یا ساتبا کسب کند.
  • تجهیزات به کار رفته در نیروگاه قبلی استاندارد روز مورد تایید ساتبا را داشته باشد برای مثال پنل ۱۵۰ وات قبلا مورد تایید ساتبا بود، ولی در حال حاضر این پنل استاندارد ساتبا را دریافت نمی کند. استاندارد طراحی حفاظت‌ها در سال‌های قبل با استاندارد جدید که سال ۹۹ ابلاغ شده است متفاوت می‌باشد بنابراین در صورت جابجایی تابلو برق‌ها باید طبق استاندارد جدید بروز رسانی شوند
  • تجهیزات به کاربرده شده در نیروگاه قبلی معیوب نشده باشند و قابل استفاده باشند.
  • در صورتی که فاصله مبدا و مقصد نیروگاه خورشیدی زیاد باشد ممکن است زاویه بهینه نصب پنل‌ها تغییر کند که در این صورت و استراکچر قبلی نیاز به اصلاح یا تغییر خواهد داشت.
  • هنگام جابجایی نیروگاه خورشدی کنتور جدید و سیم کارت جدید باید تهیه و نصب گردد، چون اساسا شرایط خرید و تولید و … تغییرکرده است.
مالک نیروگاه می‌تواند با اعلام قصد جابجایی نیروگاه مجوز‌های لازم برای نیروگاه جدید را اخذ کرده و سپس تجهیزات قبلی را متناسب با استاندار جدید نصب نماید.
باید خاطر نشان کرد که نیروگاه دست دوم خورشیدی هیچ گونه مجوزی دریافت نمی‌کند و قرارداد خرید تضمینی با این نیروگاه‌ها انعقاد نخواهد شد نکات فوق برای جابجایی نیروگاه توسط خود مالک صادق است و برای مالک نیروگاه دست دوم خورشیدی فروش برق امکان پذیر نمی‌باشد.
منبع تاسیسات نیوز
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;