هدیه نوروزی دانش بنیان‌ها در جبهه مقابله با کرونا

این روزها ملت ایران هم مانند بسیاری از مردم کشورهای دیگر با بحران کرونا دست و پنجه نرم می‌کنند، اما تحمل این بحران زمانی ساده‌تر می‌شود که مردم بدانند علاوه بر تلاش‌های شبانه‌روزی مسؤولان و کادر درمان، جهاد علمی برای مبارزه با کووید ۱۹ نیز از سوی محققان کشورمان آغاز شده است.
به گزارش پایگاه خبری تاسیسات نیوز، همین چند ماه پیش بود که آمار جعلی از فرار مغزهای ایرانی از سوی رسانه های معاند منتشر شد تا به زعم خودشان ناامیدی را به ملت ایران تزریق کنند که تصور مردم بر خالی شدن کشور از نخبگان و استعدادهای برتر باشد، البته انتشار آمار اصلی سایت های معتبر جهانی این آمار جعلی را با روسیاهی مواجه کرد، اما نکته اینجاست که در آن زمان شاید منتشرکنندگان همان آمار جعلی هم تصور نمی کردند که با گذشت فقط چند ماه از فعالیتشان برای خالی نشان دادن کشور از نخبگان، استعدادهای برتر ایرانی در بحرانی ترین شرایط به کمک هموطنانشان بیایند و در خط مقدم جبهه مقابله با ویروس همه گیر دستاوردها و تحقیقات مفیدی برای مردم ارائه دهند.
این روزها که مردم کشورمان در بیشتر استان ها در جبهه مقابله با ویروس کرونا درگیر هستند و حتی بسیاری از مردم با استرس و نگرانی اخبار مربوط به این ویروس را دنبال می کنند، استعدادها و مغزهای کشورمان به صورت شبانه روز برای رفع نگرانی های هم میهنانشان و مقابله با ویروس کرونا می جنگند.
شرکت های دانش بنیان که چند سالی است با حمایت های مسوولان هر روز بیشتر و فعال تر از گذشته می شوند در این روزهای بحرانی ثابت کردند که هر چقدر مورد حمایت مالی و قانونی قرار بگیرند حقشان است، دانش بنیان ها این روزها هر لحظه با ارائه دستاوردهایی برای مقابله با کرونا بدون ادعا شادی و امید را به دل هموطنانشان هدیه می دهند.
اما دانش بنیان ها چه کردند که سبب ایجاد شادی و امید در مردم شد؟
این روزها هر بار که سایت های خبری را مشاهده کنیم بعید است خبری از دستاوردها، تحقیقات و فعالیت های محققان کشورمان در شرکت های دانش بنیان نبینیم و نشنویم.

محققان کشورمان از همان لحظه ورود ویروس کرونا به کشور به صورت شبانه روزی و بی ادعا در حال فعالیت برای مقابله با ویروس کرونا در جبهه دفاع از سلامتی مردم هستند

برای اطلاع از فعالیت های دانش بنیان در زمینه مقابله با کرونا بهتر است پای صحبت های محققان و مسوولان این شرکت ها نشسته و به صورت مصداقی به این فعالیت ها بپردازیم.
* همراهی دانش بنیان ها با مردم در جبهه دفاع از سلامت مردم؛ از ماسک نانو تا محصولات ضد عفونی
مدیر یکی از شرکت های دانش بنیان ایرانی که محصولات ضدعفونی کننده را به بازار ارائه دادند، می گوید: این محلول می تواند به عنوان ژل برای دست استفاده شود و در ضدعفونی سطوح هم کاربرد دارد.
این محقق ایرانی اعلام کرد: شرکت دانش بنیانشان می تواند ۳۰ تن محلول ضدعفونی‌کننده محوطه، پنج‌تن محلول الکلی در حجم‌های مختلف و پنج‌تن ژل الکلی در حجم‌های ۲۵۰ میلی‌لیتری، یک لیتری و چهار لیتری تولید کند.
محققان دیگری نیز در یک شرکت دانش بنیان برای کاهش گازهای آلی در بیمارستان ها، بهبود کیفیت هوا، ضدعفونی بالش و ملحفه ها، اکسیژن فعال تولید کردند تا در جبهه مقابله با ویروس کرونا در کنار مردم باشند.
محلول ضدعفونی کنونی میوه ها و سبزی‌جات نیز از دیگر دستاوردهای محققان کشورمان است،این محلول از ورود قارچ و باکتری به میوه ها و سبزیجات جلوگیری می کند.
شرکت دانش‌بنیان دیگری از کشورمان، پهباد محلول‌پاش برای مقابله با گسترش کرونا ویروس تولید کرد، ارتفاع پروازی این پهباد ۱۲۰ متر با برد دو تا ۵ کیلومتر بوده و دارای حالت محلول‌پاشی از پهلو و بالا به پایین است که از طریق این پهباد می توان هر هکتار را در ۱۰ دقیقه محلول‌پاشی کرد.

در شرایطی که سودجویان، اقلام موردنیاز بهداشت و سلامت مردم را احتکار می کنند، دانش بنیان ها در کنار مردم برای مقابله با ویروس از تلاش شبانه روزی خود دریغ نکرده اند

شرکت های دانش بنیان دیگر نیز در این روزها تولیدات خود در زمینه ضدعفونی سطوح و معابر را افزایش داده اند تا در این شرایط کمبود مواد ضدعفونی مورد نیاز، مردم بتوانند به راحتی از این محصولات استفاده کنند.
مدیر یکی دیگر از شرکت های دانش بنیان آمادگی این شرکت برای تأمین مواد ضدعفونی مورد نیاز سازمان ها و فرودگاه ها را اعلام کرده است.
* تقاضای خارجی برای ماسک نانوی ایرانی
چند شرکت دانش بنیان دیگر هم در زمینه ساخت کیت تست کرونا و ماسک نانویی فعال شده اند، این خبر را از سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور شنیدیم.
محققان می گویند: ماسک‌های نانویی (N94) و (N99)  با قدرت فیلتراسیون و نقش‌پذیری بالا داریم که این محصول قابلیت این را دارد که ۹۹ درصد فیلتراسیون داشته باشد و تنفس‌پذیری را راحت کند.
سعید سرکار دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری‌نانو نیز از تقاضای بسیار بالای خرید ماسک نانو ایرانی برای مقابله با ویروس کرونا خبر دارد، گویا تولید این ماسک ها با تلاش شبانه روزی شرکت های دانش بنیان ۳ برابر شده است یعنی دانش بنیان های ایرانی نه تنها ماسک های مورد نیاز مردم کشور خودمان را تولید می کنند بلکه از کشورهای دیگر نیز تقاضا برای خرید این ماسک ها وجود دارد.
شرکت های دانش بنیان ایرانی همچنین بلافاصله پس از ورود کرونا به کشورمان تحقیقات خود را در زمینه تولید دارو برای این ویروس آغاز کردند، مصطفی قانعی دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری این موضوع را خبر داده و گفته: متخصصان خبره‌ای را برای تولید داروی مقابله با ویروس کرونا گرد هم آورده و فراخوان حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان مبنی بر توان ساخت کیت‌های تشخیصی سریع و کیت‌های تشخیصی قطعی را به آن ها اعلام کرده ایم.
شنیده ایم، همکاری و تعامل بسیار نزدیکی بین معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت بهداشت صورت گرفته تا کیت‌هایی که طرح‌های اولیه آن از سوی محققان پیشنهاد شده به سرعت در ستاد زیست فناوری مورد بررسی قرار گرفته و مراحل تولید انبوه کیت‌ها آغاز شود؛ این خبر را اسماعیل قادری فر رئیس مرکز فناوری‌های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اعلام کرده است.
اما شرکت های دانش بنیان حوزه فرهنگی نیز بیکار ننشسته اند و با تولید محتوا برای آگاهی بخشی و آموزش مناسب به مردم تلاش می کنند.
بر اساس این گزارش،  در شرایطی که عده‌ای سودجو اقلام بهداشتی و مایحتاج عمومی موردنیاز سلامت مردم را احتکار کرده و به قیمت های گزاف میفروشند، محققان کشورمان که در شرایط تحریم، پرچم خودکفایی ملت ایران را در حوزه های مختلف به دست گرفته اند حالا در بحران کرونا نیز سربلندی را به ایرانیان هدیه می کنند.
منبع خبرگزاری فارس
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;