تمایل هلند برای همکاری با ایران

سفیر هلند در ایران گفت: حوزه آب، انرژی های تجدیدپذیر و غذا از برنامه ها و زمینه های مناسب برای همکاری مشترک کشورش با سازمان منطقه آزاد کیش است.
به گزارش پایگاه خبری تاسیسات نیوز، “ژاک لویی ورنر”  روز سه شنبه در نشستی با غلامحسین مظفری مدیر عامل سازمان منطقه آزاد کیش، پیوستن فنلاند، بلژیک، دانمارک، هلند، نروژ و سوئد به مکانیسم اینستکس INSTEX را   گامی مهم  برای همکاری هلند با ایران  دانست و افزود: در نخسین گام اولیه قصد داریم در خصوص آب و کشاورزی و اقدامات بشر دوستانه  همکاری  با ایران  را آغاز کنیم و زمینه را  برای دیگر فعالیت های اقتصادی فراهم نماییم.
وی ضمن اعلام آمادگی  دولت هلند برای فعالیت در زمینه آب، انرژی های تجدید پذیر و غذا در منطقه آزادکیش ، ظرفیتها، قابلیتها، تسهیلات و حمل و نقل هوایی جزیره کیش را برای همکاری مشترک مناسب ازیابی کرد و  افزود: هلند علاوه بر حوزه آب و انرژی و پسماند علاقه مند به تقویت همکاری دانشگاهی، تولید خوراک از طریق سیستم گلخانه ای است و این زمینه های می تواند فصلی جدید از همکاری با ایران باشد.
سفیر هلند که  همراه “هارمنس هیمن”از وزارت زیرساخت و آب هلند، ” هسل چرومن “متخصص مالی در حوزه آب و فاضلاب در اتحادیه اروپا و “آلبرت کیز من” متخصص آب و فاضلاب و پسماند و نماینده PIB؛ برای شرکت در سمینار و کارگاه آموزشی مدیریت آب، فاضلاب، پسماند و سرمایه گذاری به جزیره کیش سفر کرده است تاکید کرد: شرایط فعلی، فرصت خوبی است که تحقیقات بیشتری در خصوص ادامه و زمینه همکاری ها انجام دهیم و راه های بسط و گسترش این همکاری های را شناسایی و بررسی کنیم.
همچنین دکتر مظفری در این نشست با اشاره به سفر سالانه یک میلیون و هشتصد هزار نفر گردشگر به جزیره کیش گفت: علاقمند هستیم در بلند مدت همکاری های خوبی را با هم داشته باشیم و میزبان گردشگران هلندی در جزیره کیش باشیم.
وی با بیان این که پردیس های دانشگاه های بزرگ کشور در جزیره کیش فعالیت دارند و امسال آئین نامه ای را دولت به تصویب رسانده که این دانشگاه ها می توانند شعبه مشترکی را با دانشگاه های خارجی تاسیس کنند؛ افزود: با توجه به عدم نیاز به روادید در منطقه آزادکیش، این فرصت فراهم است که در حوزه های آموزش و پژوهش با دانشگاه های کشور هلند همکاری های لازم را داشته باشیم.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش با استقبال از پیشنهاد سفیر هلند در ایران مبنی بر همکاری مشترک در سه محور آب، غذا، انرژی های تجدید پذیر از تمایل سازمان خود برای همکاری با شرکت های هلندی در این زمینه ها و بهره گیری از تجربه و دانش آنها سخن گفت و افزود: دانش و تجربه خوبی را که کشور هلند در تولیدات گلخانه ای دارد و استفاده بهینه از آب و انرژی های تجدید پذیر، می تواند یک اتفاق خوب برای منطقه باشد تا با انجام کارهای مشترک و توسعه فعالیت گلخانه ای، زمینه صادرات را به داخل و هم به منطقه فراهم کنیم.
مظفری با استقبال از ابراز تمایل سفیر هلند در تهران در خصوص همکاری در زمینه پسماند و فاضلاب که ارتباط مستقیم با زندگی مردم دارد؛ تاکید کرد: با توجه به ظرفیت های کیش و پیش گام بودن هلند در این خصوص، آمادگی داریم زمینه را برای همکاری های همه جانبه در تمامی ابعاد فراهم کنیم.
وی با اشاره به ورود هلند به مکانیسم اینستکس INSTEX از این مهم استقبال کرد و ادامه داد: در شرایط تحریم کشور، باید به دنبال راه های گسترش مناسبات و روابط در تمام زمینه ها باشیم.
اینستکس یا INSTEX مخفف عبارت Instrument in Support of Trade Exchanges به معنای «ابزار پشتیبانی مبادلات تجاری» است. این کانال مالی ۱۱ بهمن ماه ۹۷، در پاریس و در چارچوب قوانین فرانسه ثبت شد. ثبت اینستکس در فرانسه به معنای اعلام موجودیت سازوکار ویژه مالی اروپا برای تجارت با ایران است.
دکتر مظفری  در ادامه این نشست ضمن معرفی جزیره هندورابی و با بیان این که جزیره هندورابی جزو منطقه آزاد کیش است و منطقه ای بکر و دست نخورده است که بدون کربن اداره خواهد شد و مساحت آن یک چهارم جزیره کیش است افزود: با توجه به این که در طرح جامع،  تولید و پرورش گل و گیاه در جزیره هندورابی پیش بینی شده است؛ پیشنهاد می کنیم برای اجرای این طرح، متخصص های هلندی، هم در قالب سرمایه گذاری و هم در قالب کارهای مشترک حضور پیدا کنند که با تحقق این مهم،  برای منطقه و خاورمیانه یک الگوی و پایلوت خوبی باشد.
وی پیشنهاد تشکیل کارگروهی برای شناسایی راه ها و زمینه های مشترک مذکور و بسط گسترش همکاری در زمینه گردشگری را مطرح کرد و از حضور سازمان منطقه آزاد کیش در نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۰ دبی که هرچند سال یک بار برای نمایش و ارائه دستاوردهای ملل مختلف در یکی از کشورهای دنیا برگزار می شود؛ خبر داد و افزود: ادامه مذاکرات در خصوص همکاری های کیش و هلند در حاشیه برگزاری این نمایشگاه،  فرصت خوبی برای ایجاد تعامل بین دو طرف است که سفیر هلند نیز از دکتر مظفری برای حضور در غرفه هلند در این نمایشگاه که آخرین دستاوردهای این کشور را در سه محور آب، انرژی های تجدید پذیر و غذا به نمایش می گذارد ؛ دعوت کرد.
منبع ایرنا
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;