اداره اطلاعات انرژی آمریکا گزارش داد ایران، سومین تولیدکننده اوپک

به گزارش تاسیسات نیوز به نقل از روزنامه دنیای اقتصاد، اداره اطلاعات انرژی آمریکا در جدیدترین گزارش خود اعلام کرد ایران در ۱۰ ماه نخست سال ۲۰۱۴ بالغ بر 3 میلیون و237هزار بشکه نفت در روز تولید کرده و آمریکا به‌‌رغم اشباع بازار، تولید خود را در این بازه نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۱۳ یک میلیون و ۳۵۵ هزار بشکه افزایش داده است. اداره اطلاعات انرژی آمریکا وابسته به وزارت انرژی این کشور، در جدیدترین گزارش ماهانه خود، متوسط تولید نفت ایران در 10 ماه نخست سال 2014 را 3.237 میلیون بشکه در روز اعلام کرد.بر این اساس، تولید نفت ایران در 10 ماه نخست 2014 نسبت به مدت مشابه سال گذشته از افزایش روزانه 132 هزار بشکه‌ای برخوردار بوده است.ایران در ماه اکتبر 2014 همانند 9 ماه پیش از آن 3.230 میلیون بشکه نفت تولید کرده اما این میزان نسبت به اکتبر سال پیش از آن، 103 هزار بشکه بیشتر است. تولید نفت ایران در ماه اکتبر سال 2013 بالغ بر 3.127 میلیون بشکه در روز عنوان شده است.بر اساس برآوردهای این گزارش، ایران در میان اعضای اوپک همچنان پس از عربستان و عراق در جایگاه سوم قرار دارد و در میان 20 کشور بزرگ تولیدکننده نفت جهان، هفتمین کشور بزرگ تولیدکننده نفت به‌شمار می‌رود.در این بازه زمانی، تولید نفت عربستان روزانه 9.754 میلیون بشکه و تولید نفت عراق روزانه 3.321 میلیون بشکه تخمین زده شده است.

صادرات میعانات گازی از

فازهای 15 و 16 پارس جنوبی

ایرنا: با اضافه شدن فازهای 15 و 16 پارس جنوبی به جمع فازهای صادرکننده میعانات گازی پارس جنوبی، میزان تولید و صادرات میعانات گازی این میدان عظیم گازی افزایش یافت.

رضا فروزش، مجری فاز ١٥ و ١٦ میدان پارس جنوبی با اشاره به بارگیری و صادرات ٥٠٠ هزار بشکه میعانات گازی فار ١٥ و ١٦ میدان مشترک پارس جنوبی، اظهار کرده است: براساس برنامه‌ریزی صورت گرفته تا اواخر این هفته دومین محموله میعانات گازی این فاز نیز به حجم ٥٠٠ هزار بشکه بارگیری می‌شود. مجری فاز ١٥ و ١٦ میدان پارس جنوبی با اشاره به اجرای برخی تعمیرات و تغییرها در سیستم‌های پالایشی این فاز از روز گذشته، گفت: به زودی با اجرای این عملیات تولید گاز شیرین در این پالایشگاه به روزانه ٤٠ میلیون مترمکعب می‌رسد.

هدف از توسعه فازهای ١٥و ١٦ تولید روزانه 6/56 میلیون متر‌مکعب گاز طبیعی، ٧٥ هزار بشکه میعانات گازی، ٤٠٠ تن گوگرد و تولید سالانه 05/1 میلیون تن گاز مایع «LPG» (پروپان و بوتان) و یک میلیون تن اتان برای تامین خوراک واحدهای پتروشیمی است.

معاون وزیر نفت در پتروشیمی عنوان کرد

پرداخت تدریجی بدهی پتروشیمی‌ها

به وزارت نفت

فارس: مدیرعامل شرکت ملی پتروشیمی با اشاره به بدهی ۱۲ هزار میلیارد تومانی پتروشیمی‌ها به وزارت نفت از محل تحویل خوراک گفت: پتروشیمی‌ها در حال پرداخت تدریجی بدهی خود هستند و چون مدت زیادی این پول را پرداخت نکرده‌اند، به صورت یکجا نمی‌توانند آن را بپردازند.عباس شعری‌مقدم با بیان اینکه پتروشیمی‌ها قیمت فعلی 13 سنتی خوراک گاز را می‌پردازند و مشکلی ندارد، اظهار کرد: بدهی پتروشیمی‌ها مربوط به گذشته است که چون نقدینگی ندارند آن را نپرداخته‌اند؛ اما به تدریج در حال پرداخت آن هستند.وی افزود: به عنوان مثال هلدینگ خلیج فارس 40 درصد از بدهی خود را بابت خوراک پرداخته است و به پرداخت آن ادامه می‌دهد. هلدینگ خلیج فارس مجموعا 6 هزار و 400 میلیارد تومان بدهی داشته که 2 هزار و 600 میلیارد تومان آن را پرداخته است.

برگزاری مناقصه 5/1 میلیارد دلاری ساخت خطوط لوله صادرات گاز به عراق

 مناقصه 5/1 میلیارد دلاری ساخت خطوط لوله و تاسیسات مربوط به صادرات گاز ایران به عراق به روش B.O.T (بازگشت همه هزینه‌های سرمایه‌گذار از محل درآمدهای ناشی از صادرات گاز به عراق) از طریق مناقصه عمومی به زودی برگزار می‌شود.

مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران، علیرضا غریبی درخصوص مدت اجرای این پروژه‌ها افزود: برای اجرای خطوط لوله و ایستگاه‌های کنترل فشار و اندازه‌گیری مرتبط، یک سال و برای اجرای تاسیسات تقویت فشار گاز، دو سال زمان در نظر گرفته شده است.وی یادآور شد: دوره بازپرداخت هزینه‌های سرمایه‌گذار (مبلغ قرارداد) ظرف سه سال پس از شروع صادرات، (6 ماه دوره تنفس پس از شروع صادرات، پرداختها در پنج قسط هر 6 ماه یکبار به ترتیب ١٠ درصد، ١٥ درصد، ٢٠ درصد، ٢٥ درصد، ٣٠ درصد کل هزینههای سرمایه‌گذاری) صورت خواهد گرفت.

پتروشیمی لرستان با مشارکت بانک صنعت و معدن افتتاح می‌شود

گروه بنگاه‌های اقتصادی: شركت پتروشیمی لرستان تولید‌كننده سالانه ٣٠٠ هزار تن اتیلن سبك وسنگین خطی و ٣٠ هزارتن

بوتن -١ با حضور اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهور امروز (دوشنبه ١٣ بهمن‌ماه) افتتاح می‌شود. با آغاز به كاراین شركت كه از ٢٣٣ میلیون یورو تسهیلات بانك صنعت و معدن استفاده كرده است برای ٥٨٠ نفرامكان اشتغال ایجاد خواهد شدكه با راه‌اندازی صنایع پایین‌دستی این رقم تا ٥ هزار شغل افزایش پیدا می‌كند. پتروشیمی لرستان درسه فاز راه‌اندازی شده كه نخستین آن شامل سرویس‌های جانبی ودر شهریورماه سال ١٣٩٢ بوده، دومین فاز مربوط به تولید بوتن -١ بوده و در فروردین ماه سال ١٣٩٣ راه‌اندازی شده است و در فاز نهایی كه در دهه فجر امسال افتتاح می‌شود، پلی‌اتیلن سبك و سنگین خطی تولید خواهد كرد. در طرح پتروشیمی لرستان از آخرین فناوری جهانی برای حفظ محیط زیست استفاده شده و تامین مالی و پیمانكاری آن از طریق منابع و متخصصان داخلی انجام شده است. عملیات اجرایی شركت پتروشیمی لرستان از اول مهر‌ماه سال ١٣٨٨ آغاز شده و در سیزدهم بهمن ماه امسال، بهره‌برداری ازآن آغاز می‌شود.












انتهای پیام 

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;