پدیده بدسوختی، عامل هدر رفت انرژی در ساختمان هاست
به گزارش تاسیسات نیور به نقل از خبرگزاری صما، رئیس دانشکده معماری دانشگاه تهران با انتقاد از میزان سرانه مصرف انرژی در صنعت ساختمان کشور، گفت: در حالی که معماری گذشته ایران، معماری پاسخگویی در زمینه مصرف انرژی بوده اما امروزه با توجه به شرایط نامناسب ساخت و ساز، ایران جزء کشورهای پرمصرف انرژی به شمار می رود.
شاهین حیدری تصریح کرد: غفلت از تجربیات گذشته و بکار نبستن آن در ساخت وساز امروز، اولین بحران در بحث افزایش سرانه مصرف انرژی در کشور است.
این استاد دانشگاه با تاکید بر اینکه چالش های امروز معماری با رجوع به تاریخ معماری کشور رفع می شود، ادامه داد: همچنین راهکارهایی که امروز برای جلوگیری از هدررفت انرژی در دنیا به کار گرفته میشود، ریشه در معماری کهن ایران دارد و دنیا با واکاوی معماری کشورمان توانسته برنامههای مناسبی را برای ذخیره انرژی در ساختمان به دست آورد.
حیدری در عین حال تغییرات جوی در کشور را دومین بحران در زمینه افزایش مصرف انرژی کشور توصیف کرد و گفت: تغییرات آب و هوا مساله ای است که از حیطه برنامه ریزی در معماری بناها خارج است، اما وجود این مسئله دلیل بر بی اعتنابودن به امیت انرژی و معماری نیست و باید معماری بناها متناسب با آب و هوای سال های آتی نیز ساخته شود.
وی همچنین استفاده از وسایل انرژی فاقد استاندارد در مکانهای زندگی را از عوامل ایجاد بدسوختی و هدررفت انرژی در بناها عنوان کرد و اذعان داشت: پدیده بد سوختی علاوه بر مصرف بی رویه انرژی، سلامت انسان را نیز به مخاطره انداخته است. چراکه سلامت انسان در گرو کیفیت هوای داخل منزل است که این اصول در معماری امروز کشور رعایت نمی شود.
رییس دانشکده معماری پردیس هنرهای زیبا با بیان اینکه، انتظار داریم در شرایط آلودگی هوا، ساختمانها همانند فیلتر، هوای داخل بنا را تهویه کند، گفت: متاسفانه این اصل در معماری امروز فاقد اهمیت شده و متاسفانه گاهی به دلیل راهکارهای غلط معماری، کیفیت هوای داخل بنا به مراتب بدتر از بیرون منزل است.
حیدری با تاکید بر اینکه دولت باید سیاستگذاری خود را در حوزه ساخت و ساز به سمت ذخیره انرژی در بنا سوق دهد، افزود: همچنین نهاد های نظارتی باید در صورت مشاهده عدم اجرای این سیاست در ساخت و ساز، عملیات اجرا را متوقف سازد.
وی در ادامه خواستار حمایت ویژه از فارغالتحصیلان رشته معماری انرژی گفت: در صورتی که این افراد سرمایه مملکت ما هستند، اکنون بازار کار خارج از کشور برای این فارغالتحصیلان گرم است و بدیهی است که کشور با این شرایط مصرف انرژی به متخصصان این حوزه احتیاج دارد.
این مسئول با بیان اینکه سالانه فارغالتحصیلان رشته معماری وارد بازار کار میشوند، گفت: این افراد حساسیت بالایی نسبت به انرژی و معماری دارند اما چرا سازمان نظام مهندسی زمینهای برای فعالیت آنها در این حوزه فراهم نمیکند.
حیدری در پایان خاطر نشان ساخت: به منظور استفاده از این ظرفیت دانشگاهی سازمان های نظام مهندسی باید پروانه انرژی را برای نظارت معماران انرژی در ساخت و ساز تهیه کند.
انتهای پیام