سازمان استاندارد مسئول کیفی بنزین

 

به گزارش تاسیسات نیوز به نقل از ایسنا،رییس سازمان ملی استاندارد از واگذاری مسئولیت نظارت بر کیفیت بنزین به این سازمان خبر داد.
به گزارش خبرنگار (ایسنا)، نیره پیروزبخت امروز – دوشنبه – در حاشیه همایش روز جهانی تایید صلاحیت با بیان این‌که در سال گذشته نظارت بر کیفیت بنزین در شورای عالی استاندارد به عهده یک کمیته سه نفره گذاشته شد، اظهار کرد: براساس جلسات این کمیته طی چند روز اخیر مقرر شد که نظارت بر کیفیت بنزین بر عهده سازمان ملی استاندارد باشد.
وی با بیان این‌که بررسی بنزین مربوط به جایگاه‌های سوخت یعنی محل توزیع و عرضه بوده است، ادامه داد: با توجه به این‌که بررسی‌ها صرفا از محل توزیع انجام شده آمار تفکیک شده نداریم که کدام بنزین مربوط به کدام پالایشگاه یا وارداتی است لذا فعلا نمی‌توانیم اطلاعات دقیقی در این باره ارائه کنیم.
پیروزبخت افزود: باید کمی صبور بود تا اطلاعات تفکیک شده مربوط به بنزین‌های مختلف را در اختیار قرار دهیم.
بازرسی از مخازن سی ان جی خودروهای دولتی و عمومی تا پایان سال جاری
رییس سازمان ملی استاندارد همچنین درباره‌ رعایت استاندارد خودروها در زمان تولید و پس از تولید اظهار کرد: تمامی قطعات مشمول استاندارد اجباری در زمان تولید خودرو مورد بررسی قرار می‌گیرند اما یکی‌دیگر از موضوعات مهم بازرسی از خودروها و نظارت بر آنها پس از تولید است.
رییس سازمان ملی استاندارد با بیان این‌که در حال حاضر بحث معاینه فنی با جدیت خوبی از سوی راهنمایی و رانندگی دنبال می‌شود، ادامه داد: براین اساس ممکن است در جاهایی احساس خطر کنیم اما وظیفه ما نیست ورود کنیم؛ برای مثال در سال جاری فرآیند بازرسی از مخازن سی ان جی خودروها را تعریف کرده‌ایم و کار بازرسی از خودروهای دولتی شروع شده است.
به گفته وی پس از بازرسی از مخازن خودروهای دولتی قرار است که خودروهای حمل و نقل عمومی مثل تاکسی‌ها و اتوبوس‌ها تا پایان سال جاری مورد بازرسی قرار گیرد.
حادثه اخیر سقوط اتوبوس بر اثر سرعت زیاد بوده است
پیروزبخت در ادامه درباره‌ حادثه اخیر سقوط یک دستگاه اتوبوس اسکانیا به دره‌ای در جاده چالوس گفت: علاوه بر مسائل استاندارد، آگاهی و فرهنگ مردم درباره رانندگی تاثیر زیادی بر حوادث دارد.
رییس سازمان ملی استاندارد با بیان این‌که براساس گزارشات اولیه علت حادثه مذکور سرعت بیش از حد بوده است، اظهار کرد: حتی اگر استاندارد‌ترین خودروها در اختیار راننده‌ای قرار گیرد که به قوانین توجه ندارد امکان بروز این حوادث وجود دارد؛ بنابراین درباره این حادثه فعلا گزارشی از مشکل استاندارد نبودن عنوان نشده است.
وی اظهار امیدواری کرد که تا پایان سال 2015 سازمان جهانی تایید صلاحیت برای پیوستن ایران به جمع 90 کشور عضو این سازمان که گواهینامه‌های تایید صلاحیت یکدیگر را قبول دارند هیاتی را به ایران اعزام کند.
به گفته پیروزبخت سازمان جهانی تایید صلاحیت به دنبال برخی مسائل ایجاد شده در زمینه بین‌المللی، از سال گذشته تاکنون هیاتی را برای ارزیابی شاخصه‌های ایران به رغم پیگیری‌های مکرر، اعزام نکرده است.
رییس سازمان ملی استاندارد همچنین با بیان این‌که تایید صلاحیت برای ورود به عرصه بین‌المللی به ویژه در زمینه‌ اقتصادی است، گفت: باید به دنیا بشناسانیم که ایران نسبت به این مسائل بی‌توجه نیست و امیدواریم پس از تحریم‌ها مشکلاتی که با آن مواجهیم، کمتر شود.
نگران بعد از تحریم‌ها هستم
وی با بیان این‌که من به عنوان یک استانداردی نگران بعد از تحریم‌ها هستم، گفت: به دلیل فاصله‌ای که طی این چند سال با برخی مجامع بین‌المللی پیش آمده باید نسبت به قبل سریع‌تر عمل کنیم و امیدواریم بتوانیم وضعیت خود را در زمینه‌ استاندارد که در حال حاضر معادل سال 1984 اروپاست، سریعا به حداقل سال 2000 برسانیم.
پیروزبخت با بیان این‌که در سال 1382 طی تفاهم‌نامه‌ای بین ایران و مجمع بین‌المللی تایید صلاحیت عضویت کشور در این مجمع به رسمیت درآمد، اظهار کرد: در حال حاضر در کش‌وقوس این هستیم که موافقت‌نامه‌های دوجانبه و چندجانبه را بتوانیم انجام دهیم.
رییس سازمان ملی استاندارد با بیان این‌که امروزه در دنیا رویکرد محصول‌ محوری جای خود را به فرآیند‌ محوری داده است، گفت: در حال حاضر اگر محصولی با استاندارد‌های لازم تولید شود اما با محیط زیست و شرایط کم‌آبی کشور سازگار نباشد و انرژی‌بر باشد نمی‌توان آن را تولید باکیفیتی دانست.
وی با بیان این‌که می‌خواهیم بحث خوداظهاری و خودارزیابی استانداردی را در جامعه نهادینه کنیم، اظهار کرد: مصرف‌کننده باید به حقوق خود در جامعه آگاه باشد و خودش این مسائل را پیگیری کند.

 

پایان خبر/

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;