کرونا و فرصت طلایی اجرای پروژه‌های «سازوکاری» صنایع آب و برق

استفاده از فناوری‌های نوین جهت افتتاحِ پروژه‌های وزارت نیرو، از جمله شاخص‌های توسعه اقتصادی محسوب می‌شود که به طور جدی از سوی این وزارتخانه از طریق شرکت‌های مادر تخصصی و بخش‌های خصوصی و دانش‌بنیان، در قالب «پروژه‌های سازوکاری» دنبال می‌شود.
به‌گزارش تاسیسات نیوز، تلاش برای هوشمندسازی شبکه انرژی کشور به منظور افزایش خدمات رسانی به مردم، همواره مورد تاکید وزیر نیرو بوده و در این راستا تفاهم‌نامه‌هایی نیز با وزارت ارتباطات و اطلاعات منعقد شده است تا ارائه خدمات وزارت نیرو بر بستر اینترنت و فناوری‌های نوین، با سرعت و قالبی بهینه‌تر شکل گیرد.
رضا اردکانیان هدف اصلی از اجرای این فرآیند را، علاوه بر اشتغالزایی بیشتر، ضرورتی اعلام کرده که با توجه به گستردگی شبکه آب و انرژی، وزارت نیرو را ناچار به استفاده از فناوری‌های نوین در صنایع آب و برق کرده است.
«اینترنت»، در دنیای کنونی، به‌ویژه همزمان با شیوع کرونا، فرصتی طلایی برای رونق فعالیت‌های اقتصادی و خدماتی، در فضای مجازی و انجام مطلوب‌تر کارها  فراهم آورده است.
وزارت نیرو نیز اجرای پروژه های خود را در قالب پویش# هرهفته_الف-ب-ایران، از ابتدا تا کنون، در دو بخش «ساخت و ساز» و «ساز و کاری» اجرایی می کند و  تمرکز  پروژه های سال جاری این وزارتخانه در بخش «ساز و کاری» و  صنعت(IT .ICT) متمرکز شده است.
بر اساس آمار اعلام شده، وزارت نیرو در سال جاری، بالغ بر ۵۰ طرح «ساز و کاری» بر پایه فناوری اطلاعات و ارتباطات بر بستر اینترنت را در دستور کار خود دارد که نیاز به سازمانی مستقل و کارآ در خارج از ساختار وزارتی خود دارد که تنها «ساتکاب» با توجه به وظایف واگذار شده برای آن، بهترین گزینه تعریف شده در این زمینه است.
الزام حرکت در مسیر تکنولوژی‌های نوین در صنعت آب و برق
از این رو، شرکت ساتکاب، نیز پایه اصلی فعالیت‌های خود را مبتنی بر فناوری اطلاعات و ارتباطات، با استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان و بخش خصوصی بنا نهاده است. افتتاح دو سامانه “وندورلیست” (بانک اطلاعاتی شرکت‌های آب و برق) و “سامانه یکپارچه بیمه‌های صنعت آب و برق” در روزهای اخیر نیز در راستای توجه به مقوله فناوری و استفاده از توانمندی‌های نخبگان در شرکت‌های خصوصی و دانش بنیان شکل گرفت.
بدیهی است؛ مدیریت پروژه‌های صنایع، به‌ویژه «صنایع آب و برقِ کشور» در عصر کنونی دیگر با استفاده از ابزار سنتی ممکن نیست و البته توسعه فناوری‌های هوشمند بر بستر اینترنت، امکان رونق و جهش در عرصه‌های مختلف را سریعتر از پیش مهیا ساخته است.
چنانچه در به روزرسانی صنایع آب و برق در بخش فناوری‌های نوین درنگ کنیم، عقب افتادگی حاصل را به هیچ طریقی نخواهیم توانست جبران کنیم و ساتکاب نیز در این راستا از طریق تعامل با مراکز تحقیقاتی مانند، «پژوهشگاه نیرو»، «پژوهشکده اقتصاد وزارت اقتصاد»، «مراکز علمی فناوری و صندوق شکوفایی و نوآوری» سعی در به‌روزرسانی در این صنعت را دارد و در این زمینه مذاکرات مطلوبی نیز انجام شده است.
اجرای پروژه‌های “داشبورد” و “پنجره” از جمله پروژه‌های «ساز و کاری» آتی ساتکاب است که با اتکا به صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات و استفاده بهینه از فضای مجازی شکل گرفته و به زودی به مرحله بهره برداری می‌رسد.
منبع پاون
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;