«کرونا» برق کشور را مختل کرد

معاون برنامه‌ریزی شرکت توانیر و سخنگوی صنعت برق گفت: در زمان قرنطینه، الگوی مصرف برق در روزهای هفته شبیه به الگوی مصرف در روزهای تعطیل آخر هفته شد و مصرف برق خانگی در اکثر کشورها افزایش یافت.
به گزارش تاسیسات نیوز، «مصطفی رجبی مشهدی» با بیان اینکه بخش عرضه و تقاضای برق (تولید، انتقال، توزیع و مصرف) از شیوع کرونا تاثیر پذیرفته است، گفت : در کشورهای درگیر کرونا، بیشترین تأثیر ناشی از این همه‏‌گیری در اقتصادهایی بوده که اقدام‏‌های سختگیرانه‏‌ای اعمال کردند و همچنین آنهایی که بخش خدمات بزرگتری داشتند.
وی افزود: بر اساس گزارش‌های منتشر شده توسط سازمان‏‌های بین‏‌المللی، مصرف برق در کشورهای مختلف درگیر کرونا به ویژه در ایام اعمال قرنطینه کامل، کاهش چشمگیری داشت. به عنوان مثال به گزارش سازمان بین المللی انرژی، در بهار امسال، مصرف برق کشور ایتالیا حدود ۳۰ درصد نسبت به سال قبل آن، کاهش داشته است.
سخنگوی صنعت برق  ادامه داد: در زمان قرنطینه، الگوی مصرف برق در روزهای هفته شبیه به الگوی مصرف در روزهای تعطیل آخر هفته شد و مصرف برق خانگی در اکثر کشورها افزایش یافت. البته تاثیر بحران کرونا در کاهش مصرف برق در بخش صنعت، کمتر از سایر بخش‌‏ها بوده است. در کشور ما نیز در اوایل شیوع کرونا به خصوص با توجه به کاهش مسافرت‏‌های نوروزی، مصرف برق از بخش تجاری به بخش خانگی انتقال یافت.
رجبی مشهدی اظهارداشت: صنعت برق کشور، بخش توسعه‏‌ای خود را توسط پیمانکاران، سازندگان تجهیزات و تولیدکنندگان بخش خصوصی انجام می‌دهد، بنابراین محدودیت‏‌های کرونایی بر بخش‏‌های گوناگون صنعت برق کشور مانند ساخت و حمل تجهیزات، اعزام گروه‏‌های پیمانکاری اثرگذار بود.
وی افزود: همچنین اثرات و مخاطرات احتمالی شیوع کرونا بر سلامت نیروی انسانی صنعت برق مطرح بود. به عنوان نمونه طرح‏‌های محدودسازی تردد، کاهش ساعات کاری و فاصله‏‌گذاری اجتماعی، احتمال تأخیر و یا توقف در پروژه‏‌های عمرانی و نگهداری و تعمیرات در بخش‌‏های تولید، انتقال و توزیع برق را بالا می‌‏برد و خطر شیوع بیماری در میان کارکنان به ویژه نیروی کار متخصص می‏‌توانست بر عملکرد بخش‏‌های گوناگون صنعت برق اثرات نامطلوبی داشته باشد.
وقفه در بخش‌‏های توسعه‌‏ای صنعت برق
سخنگوی صنعت برق گفت: البته با شیوع ویروس کرونا، تشدید مشکلات مالی صنعت برق با تأثیر بر توانایی وصول درآمدهای صنعت برق در هر دو قسمت فروش برق به مشترکان داخلی و برق صادراتی محتمل بود و احتمال انتقال فشار مالی به بخش خصوصی صنعت برق نیز وجود داشت.
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی توانیر افزود: بنابراین بدلیل شیوع کرونا، برخی از اقدام‏‌ها در بخش‌‏های توسعه‏‌ای صنعت برق دچار وقفه شد.
به گفته رجبی مشهدی این مسائل، گاهی احتمال ناپایداری شبکه تولید، انتقال و توزیع برق و بروز خاموشی در تابستان ۱۳۹۹ را تشدید می‏‌کرد.
وی اضافه کرد: با برنامه‌‏ریزی و تلاش شبانه‏‌روزی تمامی دست اندرکاران صنعت برق، ارائه خدمات در کشور ادامه یافت و با مشارکت مصرف‏‌کنندگان برق، خوشبختانه در تأمین برق در پیک سال جاری، موفق عمل کردیم و صنعت برق با گذر موفق از اوج مصرف سال ۱۳۹۹، چراغ درمان را روشن نگاه داشت.
اقدامات در صنعت برق برای مقابله با اثرات کرونا
سخنگوی صنعت برق گفت: صنعت برق در دوران شیوع کرونا، با اقدام‏‌های متعددی مانند تعویق سه ماهه پرداخت قبض‌ها برای مشترکان خانگی که توان پرداخت نداشتند و مشترکان تجاری که کسب و کار کوچک داشتند، سعی کرد از آنها حمایت کند. همچنین با هدف حفظ سلامت مردم و پیشگیری از شیوع ویروس کرونا، پس از تجربه موفق طرح حذف قبض کاغذی، شروع به افزایش خدمات غیرحضوری برق برای کاهش مراجعه حضوری مردم به اداره‌های برق نمود و هم اکنون مشترکان برق بدون مراجعه‌ی حضوری به ادارات برق، می‌توانند بسیاری از خدمات مورد نیاز خود را دریافت کنند.
وی خاطر نشان کرد: هم اکنون میزان مصرف برق کشور نیز در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، ۴.۵ درصد افزایش یافته که ناشی از شیوع بیماری کرونا و بخش عمده آن مربوط به مصرف برق در بخش صنایع کشور پس از بازگشایی‌ها است.
به گزارش ایرنا، در پایان بهار امسال رکورد ۵۷ هزار مگاوات در مصرف برق به ثبت رسید که این عدد نسبت به مدت مشابه سال قبل حدود ۱۰ هزار مگاوات افزایش داشته است. به همین علت تا خردادماه حدود ۶۰ میلیون لیتر نفت
 گاز در نیروگاه‌ها مورد استفاده قرار گرفته است.
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;