کدام کشورها بیشترین راکتورهای هسته ای فعال را دارند؟

علی‌‌رغم تداوم روند کاهشی تعداد نیروگاه‌‌های هسته‌‌ای فعال در جهان از سال ۱۹۹۶، آمارها از رشد سهم انرژی و راکتورهای هسته ای در سال گذشته حکایت دارند.
به گزارش پایگاه خبری تاسیسات نیوز،‌ در سال ۲۰۱۸، تولید انرژی هسته‌‌ای جهان با افزایش ۲/۴ درصدی مواجه شد؛ یکی از مهم‌‌ترین دلایل این اتفاق، وارد مدارشدن ۷ راکتور جدید در چین بود که به‌‌تنهایی سهم انرژی هسته‌‌ای در سبد انرژی این کشور را تا ۱۹ درصد افزایش داد. با این حال، سهم انرژی هسته‌‌ای در سبد انرژی کل جهان همچنان روندی نزولی را نسبت به نقطه‌‌ی اوج تاریخی خود در سال ۱۹۹۶ طی کرده است. آمار نشان می‌‌دهد سهم انرژی هسته‌‌ای از ۱۷/۵ درصد در سال ۱۹۹۶ به ۱۰/۱۵ درصد در سال ۲۰۱۸ تنزل یافته است؛ در همین حال، سهم انرژی‌‌های تجدیدپذیر با افزایش ظرفیتی ۱۶۵ گیگاواتی در سال ۲۰۱۸ توانسته رشد ۹ گیگاواتی ظرفیت نیروگاه‌‌های هسته‌‌ای جهان را به حاشیه براند. برای ۶ سال متوالی، تعداد کل راکتورهای جدید در حال احداث جهان با افت مواجه شده است؛ بدین ترتیب آمار نیروگاه‌‌های هسته‌‌ای جدیدالاحداث از ۶۸ واحد در پایان سال ۲۰۱۳ به ۴۶ واحد در سال ۲۰۱۹ رسید که از این میان، ۱۰ واحد به‌تنهایی در چین راه‌‌اندازی شده است.
آمار اخیر از گزارش وضعیت جهانی صنعت هسته‌‌ای در سال ۲۰۱۹ استخراج شده است. این گزارش چشم‌‌اندازی کلی از طول عمر، وضعیت بهره‌‌برداری، میزان تولید و احداث نیروگاه‌‌ها و راکتورهای هسته‌‌ای جهان را به‌‌تصویر می‌‌کشد. گزارش یاد شده می‌‌گوید که طی سال ۲۰۱۹، تعداد ۴۱۷ واحد از نیروگاه‌‌های هسته‌‌ای در حال بهره‌‌برداری بوده‌‌اند؛ درحالی‌که ۲۸ واحد نیز در خاموشی بلندمدت به‌‌سر برده‌‌اند.
انرژی هسته ای
ایالات متحده همچنان با ۹۷ نیروگاه راکتورهای هسته‌‌ای فعال و دو واحد در حال احداث، بیش‌‌ترین تعداد واحدهای در حال بهره‌‌برداری جهان را به خود اختصاص داده است. میانگین عمر کارکرد راکتورهای آمریکایی به ۳۸/۹ سال می‌‌رسد و این واحدها در حال حاضر ۱۹/۳ درصد از کل انرژی الکتریکی این کشور را تأمین می‌‌کنند.فرانسه نیز با برخورداری از ۵۸ راکتور هسته‌‌ای فعال در جایگاه دوم این فهرست قرار گرفته است؛ درحالی‌که انرژی هسته‌‌ای ۷۱/۷ درصد از کل انرژی برق موردنیاز این کشور را تأمین می‌‌کند.
چین نیز که پیش‌‌تر تمرکز بالایی روی رشد فناوری‌‌های تجدیدپذیر از خود نشان داده بود، ساخت تعداد زیادی از راکتورهای هسته‌‌ای را در دستور کار خود قرار داده و هم‌‌اکنون با برخورداری از ۴۷ واحد هسته‌‌ای فعال در رتبه‌‌ی سوم فهرست جای گرفته است. روسیه با ۳۶ واحد فعال و کره‌‌ی جنوبی با ۲۳ واحد فعال نیز به‌‌ترتیب توانسته‌‌اند رتبه‌‌ی چهارم و پنجم فهرست را به خود اختصاص دهند. آمار حاکی از ان است که ژاپن و اوکراین نیز باوجود پشت سرگذاشتن دو فاجعه‌‌ی هسته‌‌ای فوکوشیما در سال ۲۰۱۱ و چرنوبیل در سال ۱۹۸۶ همچنان به بهره‌‌برداری از انرژی هسته‌‌ای ادامه می‌‌دهند. تعداد راکتورهای هسته ای  فعال در اوکراین و ژاپن به‌‌ترتیب به ۱۵ و ۹ واحد می‌‌رسد؛ با این حال، ژاپن با برخورداری از ۲۴ راکتور خاموش، همچنان بیش‌‌ترین تعداد واحدهای هسته‌‌ای غیرفعال در بلندمدت را دارا است.
منبع زومیت
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;