منافع ملی در گروی قطع برق خانگی یا صنایع؟

تاسیسات نیوز – صدیقه بهزادپور:  اگرچه جلوگیری از خاموشی مشترکین خانگی ضروری است اما مسئولان نباید با خاموشی دادن به صنایع بزرگ، آسان‌ترین و راحت‌ترین راه و در عین حال خطرناک‌ترین آن را برای جبران این کسری انتخاب کنند چراکه این اقدام آسیب‌های سنگینی به اقتصاد کشور زده و قیمت محصولات مهمی همچون سیمان را افزایش خواهد داد.
رمضانعلی سنگدوینی، عضو کمیسیون انرژی با بیان این مطلب گفت: بهبود شاخص های رشد و توسعه در کشور  با به کارگیری تمام ظرفیت ها در حوزه های مختلف عملیاتی می شود، حمایت از سرمایه گذاران داخلی و خارجی از جمله شاخص هایی است که می تواند این امر را محقق سازد و از سویی دیگر باعث اشتغالزایی و ارزآوری مطلوب شود.
او با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری بر به کارگیری ظرفیت های داخلی برای رشد تولید گفت: ایران دارای ظرفیت های پنهان و آشکار بسیاری برای توسعه و تولید دارد که از جمله مهمترین آن ها می توان به دانش بنیان ها و استارتاپ ها در بخش های مختلف اشاره کرد به ویژه این که ایران در قسمت انرژی دارای پتانسیل های مطلوبی در داخل کشور است که امکان حضور با اقتدار کامل در خارج از کشور را نیز دارند.
این عضو کمیسیون انرژی مجلس اضافه کرد: توسعه ساخت نیروگاه ها، افزایش صادرات خدمات فنی مهندسی در صنعت انرژی، فناوری و توجه بیشتر به صنعت پتروشیمی و … از جمله شاخص هایی است که می تواند برخی از مشکلات موجود کشور مانند کمبود انرژی به ویژه برق و … را حل کند.
ضرورت اصلاح شبکه های توزیع
او ادامه داد: تنها دلیل کمبود برق در کشور تولید کمتر از نیاز نیست چراکه مقدار قابل‌توجهی از برق تولیدی در شبکه‌های فرسوده انتقال از بین می‌روند لذا اورهال کردن یا تعمیر اصلاح شبکه‌های توزیع و انتقال ضروری است، درواقع از این طریق می‌توان به اندازه قابل ملاحظه‌ای برق ذخیره کرد.
قطع برق صنایع اشتباهی بزرگ
سنگدوینی قطع برق صنایع بزرگ را اقدامی اشتباه دانست و افزود: اگرچه جلوگیری از خاموشی مشترکین خانگی ضروری است اما مسئولان نباید با خاموشی دادن به صنایع بزرگ، آسان‌ترین و راحت‌ترین راه و در عین حال خطرناک‌ترین آن را برای جبران این کسری انتخاب کنند چراکه این اقدام آسیب‌های سنگینی به اقتصاد کشور زده و قیمت محصولات مهمی همچون سیمان را افزایش خواهد داد.
سنگدوینی ادامه داد: وزارتخانه‌های دیگر همچون صمت نیز باید در کنار وزارت نیرو باشند تا بتوان مشکل کمبود برق در کشور را حل کرد وزارت صمت باید با بهینه‌سازی انرژی در وسایل سرمایشی و گرماشی در این مسیر به وزارت نیرو یاری رساند چراکه باید وسایل سرمایشی و گرماشی با بازدهی بالا تولید شوند.
ظرفیت های پنهان تجدیدپذیرها و R&D
 ارتباط واحدهای تحقیقاتی و دانشگاهی (R&D)با بخش تولید و فعالان اقتصادی می تواند به رشد مشاغل و کسب و کارها به ویژه در شرایط حال حاضر کمک کند و به این ترتیب پایه های منافع ملی نیز تقویت و تثبیت خواهد شد. ارتباط دانشگاه‌ها با صنعت، در حال حاضر وضعیت مطلوبی ندارد و باید دانشگاه‌ها به حوزه مهارت ورود پیدا کنند تا فارغ‌التحصیلان دانشگاهی علاوه بر کسب مباحث آکادمیک، مهارت‌های لازم را فرا بگیرند.
سنگدوینی معتقد است: جدی گرفتن انرژی‌های تجدیدپذیر و در نظر گرفتن بودجه برای گسترش و رونق تولید رویکرد مهمی است که امکان تولید بیشتر برق و در نتیجه ثروت و اشتغال بیشتر را فراهم می کند چراکه رونق این انرژی‌ها، تولید و صادرات را به دنبال دارد و گسترش تولید و صادرات به معنای افزایش راندمان در حوزه انرژی است.
سنگدوینی با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری به مقوله اقتصاد مقاومتی و رشد تولید افزود:ایجاد ارزش افزوده در تولید و صادرات محصولات، از اهمیتی وافر برخوردار است و ممانعت از خام فروشی در حوزه انرژی به ویژه؛ نفت، گاز، برق و … ضروری است و بسیار مطلوب است که از ظرفیت های بخش خصوصی در این زمینه به صورت مطلوب استفاده کرد و در این راستا منویات مقام معظم رهبری، مبتنی بر بومی سازی، توسعه صادرات و جهش اقتصادی با تکیه بر پتانسیل های داخلی محقق خواهد شد.
رشد صنعت انرژی در گرو توسعه روابط بین الملل و سرمایه گذاری
او ارتباط با کشورهای همسایه جهت رشد اقتصادی را مهم دانست و افزود:  ارتباط با کشورهای همسایه می تواند توسعه مبادلات اقتصادی و رشد و توسعه و همچنین ارتقاء کیفی محصولات و رشد اقتصادی به همراه داشته باشد.
عضو کمیسیون انرژی اضافه کرد: امیدواریم با استفاده از ظرفیتهای داخلی، با استفاده از نخبگان و واحدهای پژوهشی تحقیقاتی بتوانیم در مسیر توسعه گام برداریم و به اهداف از پیش تعیین شده دست یابیم.
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;