مدرسه سبز در راستای مدیریت سبز

علی شهری مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان تهران در خصوص احداث مدارس سبز ، اظهار کرد: کار مطالعه بر روی پیاده‌سازی مدیریت سبز در مجموعه نوسازی مدارس از سال گذشته کلید خورد و یکی از موضوعات اصلی و مهمی که در بحث مدیریت سبز وجود دارد، «طراحی و احداث مدرسه سبز» است.
به گزارش پایگاه خبری تاسیسات نیوز، وی افزود: جهت پیاده سازی مدیریت سبز، رایزنی‌هایی با دانشگاه صنعت آب و برق به جهت مدیریت بهتر منابع و انرژی، انجمن مدیریت سبز ایران به جهت همکاری و همراهی در انجام این فعالیت و برخی شرکت‌های دانش‌بنیان که در این زمینه تجربیات یا طرح‌های جهت ارائه داشتند، جلسات و تعاملاتی انجام شده است.
شهری با بیان اینکه در خصوص انجام فعالیت‌ها با محوریت مدیریت سبز مجموعه اقداماتی باید انجام شود، خاطرنشان کرد: کارگاه‌های آموزشی برای کارشناسان و مهندسان نوسازی مدارس توسط شرکت‌های دانش بنیان برگزار شده است و اهم موضوعات در خصوص معرفی تجهیزات نوین سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی و مکانیسم به کارگیری آنها و همچنین آگاهی سازی در امور مرتبط با احداث فضاهای آموزشی سبز بود.
وی با تأکید بر اینکه مدیریت سبز در نوسازی مدارس استان تهران اکنون در ۳ فاز پیگیری می‌شود، تصریح کرد:  «طراحی مدرسه سبز از ابتدا»، «تبدیل مدرسه در حال بهره‌برداری به مدرسه سبز» و «تبدیل مدرسه در حال ساخت به مدرسه سبز» سه موضوعی است که پیرامون مدیریت سبز در حال پیگیری است؛ در این خصوص کارگروه‌های تخصصی، فنی و نظارتی ویژه هر یک از بخش‌های مذکور تشکیل شده است.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان تهران با بیان اینکه در حال حاضر ۳ مدرسه سبز در تهران در حال احداث است که هر کدام ویژگی‌های خاصی دارند، عنوان کرد: مدرسه سبز شهید باقری (در حال بهره برداری است و موارد مهم در کاربری، تأسیسات و دیگر موضوعات در این مدرسه اصلاح و اکنون به عنوان مدرسه سبز مورد بهره برداری قرار می‌گیرد)؛ مدرسه سبز شهید عباسی (اکنون در حال تخریب است و از ابتدا با شرایط مدرسه سبز احداث می‌شود) و مدرسه حبیبی مقرر است تا به مدرسه سبز تبدیل ‌شود.
وی اضافه کرد: با توجه به اینکه اکنون در دنیا موضوعات زیست محیطی از اهمیت بسزایی برخوردار است، لذا حفاظت و احترام به محیط زیست نیز در دستور کار ساخت فضاهای آموزشی قرار گرفته است؛ ضمن اینکه یکی از اهداف مدرسه سبز، ایجاد الگوی صحیح فرهنگی و رفتاری زیست محیطی است.
شهری با اشاره به اینکه طراحی ساختمان مدارس سبز مطابق با احترام به محیط زیست است و عملکرد بالایی در مصرف انرژی دارد، گفت: موضوعات مورد اهمیت در مدارس سبز شامل جمع آوری آب باران، آب گرمکن خورشیدی و سامانه‌های فتوولتائیک که انرژی خورشیدی را به الکتریسیته تبدیل می‌کنند از جمله آنها هستند. عوامل مورد اشاره کمک می‌کند تا نیاز به آب و انرژی در ساختمان‌های مدارس کاهش پیدا کند؛ مصالح مصرفی در مدارس سبز بر محیط زیست اثر نامطلوب نمی‌گذارد و سازگار با محیط زیست است.
وی ادامه داد: از جمله مواردی که در مدارس سبز وجود دارد «ساختمان سبز و مصالح دوستدار محیط زیست»، «افزایش کارایی و انرژی های جایگزین»، «مدارس سالم از نظر محیط زیست»، «باغچه ها و حیاط سبز مدرسه»، «یادگیری در محیط و فضای باز مدرسه» و بسیاری موارد دیگر است.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان تهران اظهار داشت: مدارس سبز با معیارهایی ساخته می‌شود که در کاهش مصرف انرژی، کاهش مصرف کاغذ و مواد مصرفی و لوازم اداری، بازیافت ضایعات و غیره در مدارس موثر باشد.
منبع افکارنیوز
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;