سیستم تصفیه هوازی فاضلاب با لجن گرانولی
به گزارش تاسیسات نیوز، پیشرفتهترین فناوری روز دنیا با عنوان انقلاب سبز در صنعت آب و فاضلاب برای نخستین بار در خاورمیانه و در سطح نیمه صنعتی در نیروگاه برق شهید منتظری اصفهان افتتاح شد.
مصطفی قانعی، دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، در خصوص طرح تامین آب مصرفی نیروگاه برق شهید منتظری اصفهان، گفت: با توجه به توسعه مدیریت مصرف آب و اهمیت بازچرخش آن و با هدف تامین آب بخش صنعت و فضای سبز شهری از طریق بازچرخش آب از فاضلابهای صنعتی و شهری، طرح مذکور اجرایی میشود.
وی افزود: با پیگیریهای و معاونت علمی و فناوری و حمایت ستاد توسعه زیست فناوری یکی از پیشرفتهترین فناوریهای روز دنیا که از آن به عنوان انقلاب سبز در صنعت آب و فاضلاب یاد میشود، برای اولین بار در خاورمیانه و در سطح نیمه صنعتی برای تامین آب مصرفی نیروگاه برق شهید منتظری اصفهان از فاضلاب شاهینشهر اجرایی شد و نتایج موفقیت آمیزی داشت.
به گفته قانعی، این طرح با عنوان طرح ساخت و راهاندازی واحد پایلوت سیستم تصفیه فاضلاب (سیستم تصفیه هوازی با لجن گرانولی برای حذف همزمان مواد آلی، نیتروژن و فسفر از فاضلابهای شهری) و توسط شرکت دانش بنیان مهندسی طلوع گستر زیست فناور (فعال در حوزه زیست فناوری) انجام شده است.
وی تصریح کرد: امیدواریم تجاریسازی این فرآیند نوین تصفیه باعث تحول شایسته در صنعت آب و فاضلاب کشور شود.
دانش فنی پیشرفتهترین سیستم تصفیه فاضلاب در اختیار ایران
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری با اشاره به ایجاد دانش فنی پیشرفتهترین سیستم تصفیه فاضلاب (راکتور با زیست توده گرانولی)، گفت: این طرح با حمایت ستاد توسعه زیست فناوری در ۳۰۰ متر مکعب و به صورت پایلوت در تصفیهخانه شاهین شهر اصفهان نصب و راهاندازی شد.
قانعی تصریح کرد: با انجام طرح پایلوت به ظرفیت ۳۰۰ متر مکعب در روز، هماکنون دانش فنی پیشرفتهترین سیستم تصفیه فاضلاب که در سال ۲۰۱۲ در هلند تجاریسازی شده و تاکنون احداث این سیستم در انحصار یک شرکت هلندی بود، در ایران ایجاد شد.
مدیر نیروگاه شهید محمد منتظری اصفهان در مراسم بهره برداری از این طرح گفت: تفاهم نامه اجرای پروژه در بهمن سال گذشته با معاونت علمی و فناوری رئیس جمهوری منعقد شد و خوشحالیم که این طرح امروز به بهره برداری رسید.
محسن افتخاری با اشاره به این که تجهیزات مورد نیاز طرح یاد شده ۶ آبان امسال به شکل پایلوت نصب شد، اظهارکرد: ۱۰ روز پس از نصب تجهیزات، نتایج اجرای طرح حاصل و مشخص شد پروژه یاد شده میزان COD (اکسیژن خواهی شیمیایی) را به زیر ۷۰ ppm (قسمت در میلیون) کاهش میدهد.
به گفته وی، استاندارد COD برای استفاده از مصارف صنعتی و فضای سبز باید در حد ۳۰۰ تا ۶۵۰ PPm باشد و این طرح توانسته است آن را به زیر ۷۰ ppm کاهش دهد. طراح و مجری این طرح نیز با اشاره به این که دانش این طرح پیش از این در اختیار یک شرکت هلندی بوده است، گفت: در این شیوه تصفیه فاضلاب، افزون بر این که مواد آلاینده و مخرب پساب به شکل چشمگیری کاهش مییابد، زمینه بهره برداری از لجن پساب فاضلاب برای استفاده در سایر بخشهای صنعتی از جمله کاغذ سازی را فراهم میکند.
انتهای خبر