سه سناریو قیمت نفت

 

به گزارش تاسیسات نیوز، نماینده سابق ایران در اوپک در ادامه اظهار کرد:« اگر در اجلاس آتی این توافق تمدید شود، می توانیم قیمت های بین ۴۵ الی ۵۰ دلار را انتظار داشته باشیم. اما اگر توافق کاهش بیشتری را در بر بگیرد،می توان انتظار قیمت های بالاتر را داشت. از طرف دیگر، سناریو آخر این است که اصلا توافق تمدید نشود. طبیعتا این سناریو خوبی نیست و قیمت ها را حتما کاهش خواهد داد.»




خطیبی بیان کرد:« این سه سناریو هرکدام قیمت های خاصی را به دنبال دارد؛ در یک سناریو حتی می توان شاهد قیمت های بالا ۶۰ دلار در بازار هم بود. اما از سوی دیگر شرایط بدتری نیز ممکن است ایجاد شود که همه آزادانه تولید کنند. اما به احتمال قوی،توافق کاهش تولید، تمدید خواهد شد که در این صورت شرایط همان شرایط کنونی خواهد بود و قیمت ها خیلی بالاتر نمی رود.»




تولید بیشتر درآمد را بیشتر نمی‌کند



او در خصوص موضع ایران در تمدید توافق در جلسه آینده اوپکی ها گفت:« اگر این توافق انجام نشود، قاعدتا قیمت های کمتری نصیب ما خواهد شد؛به همین ترتیب درآمدهای کشور نیز کاهش خواهد یافت. بنایراین با تولید بیشتر، درآمد بیشتر نصیب کشور نخواهد شد.»




خطیبی همچنین تاکید کرد:« اخیرا مسئولان سازمان برنامه و بودجه اعلام کرده‌اند که با ادامه قیمت های کنونی بازار نفت، درآمدهای بودجه محقق نشده و با کسری مواجه می شود.از آنجا که قیمت نفت در بودجه 96 بر مبنای ۵۰ دلار در هر بشکه لحاظ شده ،اگر در شش ماه آتی قیمت نفت زیر ۵۰ دلار باشد،حتما کسری بودجه قابل توجه خواهد بود. بنابراین حتما لازم است که موضع ایران در جلسه آتی اوپک به گونه ای باشد که قیمت های بهتری را دنبال کند. به علاوه حتما کیفیت هم ارتقا پیدا کند که شاهد قیمت های بهتری باشیم.حتما اگر توافقی صورت نگیرد،درآمد ها افت پیدا کرده و همه متضرر می شوند.»




او اظهار کرد:« درآمد بهتر و قمیت بالاتر در سایه مدیریت عرضه به وجود می آید؛ چنانچه مدیریت عرضه کنار گذشته شود، با ادامه افزایش عرضه در بازار جهانی، قیمت ها به شدت کاهش خواهد یافت.»




همه چیز در اجلاس آتی؟



این روزها بحث بر سر تمدید توافق یا عدم تمدید، با نزدیک شدن به اجلاس نوامبر اوپک داغ تر شده است.




از طرفی عربستان، ونزوئلا و قزاقستان به دنبال تمدید هستند، اما وسیه و کویت اعلام کرده اند که با ارزیابی به توازن رسیدن بازار در سه ماهه نخست سال ۲۰۱۸، تمدید توافق کاهش تولید نفت را ضروری نمی ‌دانند.




ایران هنوز موضع خود را اعلام نکرده و مقامات وزارت نفت هنوز در این رابطه واکنشی نشان نداده اند. انتظار فعالان نفتی داخل کشور این است که ایران در این اجلاس تمدید کاهش تولید را دنبال کند.

 

 

 

 

 

 

انتهای خبر

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;