بنزین یورو۴ در راه است
سال گذشته بود که ابتکار در سفری به شهر اهواز، علت آلودگی هوای این منطقه را وجود دی اکسید ازت و گوگرد عنوان کرد و برای رفع این مشکل زیستمحیطی، تفاهمنامهای با شرکت نفت منطقه به امضا رساند تا به طور جدی به این معضل رسیدگی شود.
به گزارش تاسیسات نیوز مشکلی که از نگاه بسیاری از کارشناسان اهوازی در سالهای اخیر به معظلی زیستمحیطی بدل شده که علاوه بر حیات زیستمحیط منطقه، جان انسانها را نیز در معرض خطر قرار داده است. نمونه بارز آن نیز روانه شدن حداقل 3 هزار اهوازی در عرض 48 ساعت به بیمارستانها بود که همگی به دلیل افزایش حجم آلایندههای هوا، دچار مشکل تنفسی شده بودند.
در همین زمینه سعید متصدی، معاون محیطزیست انسانی سازمان محیط زیست با تاکید بر اینکه در پی آلودگی هوایی که سال گذشته مردم استان خوزستان را روانه بیمارستانها کرد،تلاشهای بسیاری برای پایش هوای این منطقه صورت گرفته است به آنا گفت: همچنان پیگیر شناسایی و رفع منابع آلاینده هوای اهواز هستیم.
وی با یادآوری اینکه نیمه دوم سال گذشته سازمان محیط زیست با مشکل عمدهای مواجه شد مبنی بر اینکه با وجود عادی و استاندارد بودن بودن اطلاعات ایستگاههای زمینی _ هواشناسی، شماری از مردم این منطقه به طور ناگهانی بیمار و روانه مراکز درمانی شدند، تصریح کرد: ه برای ریشهیابی این مشکل توانستیم با استفاده از سیستم ماهوارهای غلظت و نوع آلایندههای هوای اهواز و همچنین منبع آلاینده را مشخص و آن را حذف کنیم.
به گفته این مقام مسئول در سازمان حفاظت از محیط زیست کشور، اهواز شهری آلوده است که باید طبق برنامههای کلی که سازمان محیط زیست برای رفع این آلودگی در دستور کار دارد، اقدامهای اثرگذار انجام شود تا بتوان بخشی از آلودگی آن را کاهش داد.
متصدی یکی دیگر از اقداماتی را که برای رفع آلودگی هوای اهواز از سوی سازمان حفاظت محیط زیست کشور در دست اقدام است، توزیع سوخت یورو 4 در اهواز اعلام و تاکید کرد: امیدوریم تا اوایل پاییز امسال این برنامهریزی تحقق یابد و بنزین یورو 4 به اهواز برسد تا مردم ساکن این شهر هوای بهتر و سالمتری استنشاق کنند.
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست کشور در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه پیشبینی سازمان محیط زیست کشور درباره تعداد روزهای پاکی که اهواز در سال جاری خواهد داشت چیست؟ اعلام کرد: در صورت توزیع بنزین یورو4 در این شهر ، انتظار میرود حداقل دو برابر سال گذشته مردم اهوازی هوای پاک استنشاق کنند.
باز هم پای گرد و غبار در میان است
یکی دیگر از دغدغههای کارشناسان و مسئولان محیط زیست در چند سال گذشته بروز پدیده گرد و غبار در کشور بوده است که غلظت آن گاهی در برخی از استانها به حدی میرسید که ادامه زندگی عادی مردم را با مشکل مواجه میکرد و پی آمد آن تعطیلی مراکز تحصیلی و شلوغی درمانگاهها و بیمارستانها بود.
به نقل از آنا، معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست با یادآوری این معضل زیستمحیطی در کلانشهرهای کشور و به خصوص در شهر اهواز، درباره اقداماتی که این سازمان برای مبارزه با پدیده گرد و غبار در دستور کار دارد، توضیح داد: از آنجا که خاستگاه بخش عمدهای از گرد و غباری که در هوای کشور وجود دارد کشور عراق است، سازمان محیط زیست برای حل این بحران تفاهمنامهای با مسئولان مرتبط در این کشور به امضاءژ رسانده است.
متصدی از همکاری خوب مسئولان عراقی برای مبارزه با گرد و غبار ابراز خرسندی کرد و افزود: مسئولان کشور عراق در دو هفته گذشته برای اجرایی شدن این موافقتنامه به ایران سفر کردند و درباره مدیریت آب و خاک در این کشور تصمیمات خوبی گرفته شد.
وی یادآور شد: قطعا طرح مقابله با گرد و غبار بسیار زمانبر است و حتی دقیقا نمیتوان گفت چقدر زمان برای رفع این مشکل نیاز است؛ چراکه این طرح را نمیتوان در یک یا حتی دو سال به طور کامل اجرایی کرد.
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست کشور فعالیتهایی را که برای مبارزه با گرد و غبار در کشور صورت گرفته است، موثر و مثبت ارزیابی و بیان کرد: در این فعالیتها سعی شده است تا بیشتر به منبع ایجاد گرد و غبار توجه شود، نه فقط رفع مقطعی وجود آن در هوای کشور چراکه هدف کاهش همهجانبه منابع تولید آلودگیها در کشور است.
پایان پیام /.