استاندارد 14051

دکتر زهرا عابدی

 

فائزه جعفرنسب

 

 

به گزارش تاسیسات نیوز، در راستای گسترش روند صنعتی شدن و مصرف بی رویه از منابع طبیعی و ذخایر تجدیدپذیر و تجدیدناپذیر، کره زمین دستحوش تغییراتی اجتناب ناپذیر گشت. از جمله مشکلات زیست محیطی ایجاد شده گرمایش زمین، تغییرات اقلیمی، خشکسالی و بحران منابع آب، انتشار گازهای گلخانه ای، کاهش تنوع زیستی و …می باشند.




با توجه به این امر مهم که مشکلات زیست محیطی مختص مکان خاصی نبوده و موجب دل نگرانی تمامی مسئولان و ساکنان کره زمین گردیده است، بنابراین یکی از مهمترین اهداف کشورهای توسعه یافته و درحال توسعه نیل به توسعه پایدار می باشد که گام اساسی جهت دستیابی به آن، تولید و مصرف پایدار است.

 

 

 

تکنیک ایزو 14051 ( حسابداری هزینه یابی جریان مواد ) یکی از موثرترین تکنیک های بهره وری سبز بشمار میرود که مکمل سایر ایزوهای سری 14000(سیستم استانداردهای مدیریت محیط زیست)، ازجمله ارزیابی چرخه حیات (ایزو 14040 و ایزو 14044) و ارزیابی عملکرد زیست محیطی (ایزو 14031) می باشد و همچنین دربردارنده سایر تکنیکها و ابزارها در زمینه حسابداری سبز و مدیریت زیست محیطی است که می تواند در تمام واحدهای تولیدی از جمله تمام بخش های خدمات، صنعت و یا کشاورزی که از انرژی و مواد استفاده می کنند،، بدون در نظر گرفتن اندازه آنها جهت افزایش بهره وری بکار برده شود.

 

 

 

زیست آنلاین افزود؛ بر اساس بیانیه های مقام معظم رهبری و حرکت کشور در راستای اهداف اقتصاد مقاومتیو توسعه پایدار، بنگاه های تولیدی موظف به تغییر نگرش در زمینه مدیریت و افزایش آگاهی خود از هزینه های زیست محیطی مرتبط با تولید، می باشند.





بسیاری از کارخانه ها و بنگاه های تولیدی از میزان واقعی ضایعات تولیدی خود و همچنین از هزینه خساراتی که بر محیط زیست تحمیل می نمایند آگاهی ندارند. از این رو بکارگیری حسابداری هزینه یابی جریان مواد به منظور ارتقا بهره وری و شفاف سازی اطلاعات در سطوح ملی و بین المللی بسیار حائز اهمیت می باشد.

 

 

 

این روش بر خلاف حسابداری سنتی هزینه ضایعات تولیدی را بصورت مجزا برآورد میکند و با تفکری متفاوت، بخشی از سود را نهفته در ضایعات و خود ضایعات را کالایی باارزش می داند. لذا با شفاف سازی ارزش آنها و تمرکز بر کاهش تولید ضایعات از طریق بازنگری فرآیندهای تولیدی موجب ارتقا بهره وری، آگاهی و تشویق مدیریت، افزایش سود و رقابت پذیری، کاهش تولید ضایعات و خسارات زیست محیطی می گردد.







انتهای خبر

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;