ارزیابی ایمنی سدها بعد از زلزله غرب کشور
به گزارش تاسیسات نیوز، وزیر نیرو در سفر به استان کرمانشاه و در حاشیه بازدید از روند بازسازی مناطق زلزلهزده، با تاکید بر اینکه آب و برق نقاط غرب کشور دارای وضعیت پایداری است، اعلام کرد: از نظر تولید برق مشکلی در منطقه وجود ندارد؛ در زمینه گرمایش چادرهای نصب شده با بخاریهای برقی نیز با توجه به استفاده از شبکه فشار ضعیف طبیعتا محدودیتهایی وجود دارد، ولی با اولویت سعی خواهیم کرد ضمن رعایت جنبههای ایمنی موضوع گرمایش چادرها در این شرایط اضطراری نیز برطرف شود.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو، رضا اردکانیان تصریح کرد: در زمینه موضوع آب نیز از ساعات ابتدایی زلزله تاکنون با همکاری تمامی شرکتهای استان کرمانشاه، همچنین استانهای معین شرایط خوبی در منطقه برقرار و آب نقاط زلزلهزده دارای کیفیت مناسب و در دسترس است؛ در حال حاضر نیز آمادگی داریم تا مردم برای اسکان موقت نیز دغدغه و مشکلی نداشته باشند.
اردکانیان به خسارتهای وارده به تاسیسات آب و برق بر اثر زلزله غرب کشور اشاره کرد و افزود: در فاصله ۱۲۵ کیلومتری کانون زلزله ۲۲ سد بزرگ وجود دارد که ۲۰ سد در دست بهرهبرداری و دو سد بزرگ نیز در دست ساخت است.
وی تاکید کرد: مهمترین دغدغه ما پس از نخستین لحظات وقوع زلزله مساله ایمنی و پایداری سدها بود که با بررسیهای صورت گرفته توسط تیمهای فنی وزارت نیرو پس از بروز زلزله مشخص شد که هیچ جای نگرانی وجود ندارد و این مهم نقطه دلگرمکننده و روشنی در کارنامه مهندسی کشور بود؛ چرا که این سدها توسط مهندسان و مشاوران ایرانی و به همت پیمانکاران داخلی طراحی و ساخته شده است.
وزیر نیرو گفت: به هر حال کشور ما خشک و کم آب است و مساله آب جزو مهمترین چالشهای اصلی کشور است ولی بنده بهعنوان وزیر نیرو عرض میکنم مهمتر از مساله آب و بزرگترین تهدید جدی برای کشور موضوع زلزله است.
اردکانیان افزود: با توجه و تکیه بر دانش روز، استفاده از تجربیات داخلی و خارجی، همکاری بین دستگاههای مسوول و پشتیبانی مردم و مصرفکنندگان میتوان در جهت غلبه بر چالش کم آبی حرکت کرد اما بحث زلزله موضوع جدی است. وی تصریح کرد: باید سیستمها را ایمنتر، ساختمانها را مقاومتر و سازههای زیربنایی همچون تاسیسات آب و برق را بازبینی کنیم و این مهم عملی نیست مگر اینکه ما درسهای گرانقیمتی که از زلزله میگیریم را فراموش نکنیم.
وزیر نیرو دستیابی به این مهم را مستلزم مستندسازی و بررسی دقیق فنی دانست و گفت: باید همکاران ما نیز در وزارت نیرو و سایر دستگاهها به این مساله توجه کنند و به سمتی برویم که زلزله مساله خسارتبار جدی برای کشور ما نباشد. در عین حال، معاون برق و انرژی وزیر نیرو گفت: برآوردهای اولیه نشان میدهد که بیش از ۴۰ میلیارد تومان به تاسیسات برق مناطق زلزلهزده خسارت وارد شده که سعی شد در کوتاهترین زمان ممکن این شبکه بازسازی شود.
هوشنگ فلاحتیان اظهار کرد: خوشبختانه بهدلیل سازماندهی مناسبی که مجموعههای برق در مناطق زلزلهزده داشتند بلافاصله توانستند وارد عمل شده و در کوتاهترین زمان ممکن اقدام به بازسازی دوباره شبکهها و پست برق در منطقه کنند. معاون برق و انرژی وزیر نیرو افزود: حوادث زلزله سرپل ذهاب به ۱۵۰۰ کیلومتر شبکههای توزیع، به بیش از ۲۸۵ترانسفورماتور، همچنین به پستهای ۲۳۰ و ۶۳ کیلوولت این شهر خسارت وارد کرد.
انتهای خبر