پایان خواب برجسازی در باغات فرحزاد
به گزارش تاسیسات نیوز، شورایعالی شهرسازی و معماری ضمن موافقت با کلیات طرح ساماندهی محور فرحزاد و تصمیمگیری درخصوص ضوابط ساخت وساز در این محدوده، بر خواب برجسازی در باغات فرحزاد مهر پایان زد.
در این جلسه مقرر شد هرگونه ساخت وساز و نوسازی در محدوده باغات فرحزاد بر مبنای ویژگیهای محیط زیستی منحصر به فرد این منطقه و در حد توان اکولوژیک آن باشد. به این ترتیب، مطابق تصمیم شورایعالی شهرسازی و معماری، در باغات محدوده فرحزاد، حد نصاب تفکیک برای باغات یک هکتار و حداکثر میزان سطح اشغال ساخت بنا و نوسازی با شرط رعایت حریم طبیعی درختان و ممنوعیت قطع درخت در هر شرایطی اعمال خواهد شد.
همچنین درخصوص ضوابط ساخت وساز در باغات فرحزاد، مقرر شد ساخت وساز در قطعات کمتر از ۱۰۰۰ مترمربع، با حداکثر ۵ درصد سازه سبک با مصالح بومی با حداکثر یک طبقه روی زمین و همچنین برای قطعات بیشتر از ۱۰۰۰ مترمربع حداکثر ۱۰ درصد با حداکثر ۲ طبقه روی زمین و تا سقف زیربنای همکف ۳۰۰ مترمربع انجام شود؛ به این ترتیب هر گونه بلندمرتبهسازی در محدوده باغات فرحزاد ممنوع خواهد شد.
بر این اساس همچنین لازم است ضمن حذف ضابطه طبقه تشویقی، ضوابط ساخت یا نوسازی در کلیه پلاکهای محدوده فرحزاد به نحوی اصلاح شود که تعداد طبقات از سه طبقه روی زمین، بیشتر نباشد.
احداث یک پیادهراه عمومی تفریحی-گردشگری در این محدوده و همچنین احیا و توسعه سیستماتیک و متعادل منطبق بر ظرفیت مکانی و توان اکولوژیک و ظرفیتهای محیط زیست به لحاظ جمعیتپذیری و بارگذاری برای ارتقای زیستپذیری در این محدوده از دیگر موارد مورد پیگیری در شورایعالی شهرسازی و معماری برای این منطقه اعلام شده است.
براساس تصمیم شورایعالی شهرسازی و معماری، به منظور تحققپذیری طرح ساماندهی محور فرحزاد لازم است برنامه عملیاتی و اولویتبندی اجرایی به همراه پیشبینی نحوه تامین مالی هزینهها در موارد تعیین شده با محوریت شهرداری تهران تهیه و طبق رویههای قانونی مربوطه در این باره اقدام شود.
تدوین الگوی مدیریت تقاضای نوسازی در حوزه سکونت از روشهای غیرکالبدی و با ماهیت تسهیلگری با هدف تامین نیازهای ساکنان بافت ارزشمند فرحزاد، ایجاد سازمان اجرایی فرابخشی کل محدوده فرحزاد برای مدیریت، اجرا و بهرهبرداری از طرحهای ساماندهی این منطقه به منظور تضمین تحققپذیری، تدوین و اجرای برنامه عملیاتی و اولویتبندی اجرایی پیشگیری از تهدیدات زلزله و رانش زمین و… از دیگر محورهای طرح ساماندهی محدوده فرحزاد است.
فرحزاد از محلههای تاریخی شمال تهران، سکونتگاهی در مسیر جاده امامزاده داوود و در مجاورت رودخانه فرحزاد بوده و به مرور زمان با توسعه پایتخت، به محدوده شهر تهران ملحق شده است. این محله با وسعت تقریبی ۲۲۰ هکتار، شامل حوزه پیرامونی رود دره، عرصه سکونت و محور گردشگری است که رویکرد اصلی در مواجهه با فرحزاد، ارتقای هویت اجتماعی و مشارکت مردمی، حفاظت از میراث طبیعی و تاریخی، احیا و باززندهسازی، ساماندهی نظام کالبدی و عملکردی محدوده با حداقل دخل و تصرف است.
انتهای خبر