هوشمندسازی، افزایش بهرهوری و توسعه اقتصاد دیجیتال در صنعت آب و برق، از جمله شاخصهای کلیدی بهشمار می آید که وزارت نیرو به طور جدی در قالب اجرای پروژههای «ساز وکاری» به اجرای آن با استفاده از ظرفیت نخبگان و بخش خصوصی، اهتمام ورزیده است.
بهگزارش تاسیسات نیوز، هوشمند سازی، افزایش بهره وری و توسعه اقتصاد دیجیتال در صنعت آب و برق، با هدف افزایش سرمایهگذاری بخش غیردولتی در حوزه ارتباطات و فناوری و بهبود شاخصهای عملکرد صنعت آب و برق، از جمله پارامترهای تاثیرگذاری به شمار میآید که با توجه به گستردگی عملکرد «انرژی»، بیش از پیش در بخشها و قالبهای مختلف نسبت به آن پرداخته شده است.
اجرای پروژههای “ساز و کاری” در پویش هفتگی وزارت نیرو، مانند بهرهبرداری از سامانه وندورلیست و سامانه یکپارچه نیرو توسط شرکت ساتکاب، بیانگر توجه وزارت نیرو به استفاده از تکنولوژیها و فناوریهای نوین بر بستر اینترنت است.
«ارتقای حوزه سیاستگذاری و رگولاتوری تحول دیجیتال»، «توسعه فضای کسب و کار دیجیتال»، «استفاده مشترک از زیرساختهای موجود در وزارت نیرو و سازمانهای مرتبط»، «ارتقای سطح هوشمندی و افزایش بهرهوری» و «فرهنگسازی و ارتقای دانش در خصوص هوشمندسازی و تحول دیجیتال» در صنایع آب و برق از جمله دلایلی محسوب میشود که بهره برداری از پروژههای آب و برق با استفاده از فناوریهای نوین را بهویژه در سال اخیر با استفاده از ظرفیتهای بخش خصوصی و نیروهای نخبه در این حوزه افزایش داده است.
بر اساس این گزارش، همچنین، افزایش سرمایهگذاری بخش خصوصی، بهبود شاخصهای عملکرد صنعت آب و برق، کاهش میزان مصرف و صرفهجویی در زمان مراجعه کنندگان به مراکز مرتبط، افزایش اشتغالزایی از جمله دستاوردهایِ رویکردِ وزارت نیرو، در راستای اجرای پروژههای «سازوکاری» در این بخش به شمار میآید. شرکت ساتکاب نیز با توجه به مسئولیتهای واگذار شده از سوی وزارت نیرو و اهمیت به بخش فناوری و بهرهبرداری از پروژههای صنعت آب و برق بر بستر اینترنت، با بهره برداری از «بانک اطلاعاتی شرکتهای آب و برق(وندورلیست)» و «سامانه یکپارچه بیمه» در ماه اخیر توسط وزیر نیرو، در این مسیر گام برداشته است و همچنین پروژههای «پنجره واحد خدمات» و «داشبورد» را با تکیه بر بهکارگیریِ فناوری اطلاعات در دستور و برنامههای آتی خود دارد.
هوشمندسازی شبکه برق و تامین زیرساخت ارتباطی و اطلاعاتی از جمله مسائل مورد توجه زیرساختی این وزارتخانه جهت رفع نیازهای مخاطبان مرتبط با صنایع آب و برق در حوزه تولید، توزیع و خدمات است.
وزارت نیرو بهعنوان متولی اصلی بخش انرژی در این حوزه و انرژیهای تجدیدپذیر، مطالعات گستردهای را با استفاده از پتانسیلهای بخش دولتی و غیردولتی در قالب شبکه جامع در این حوزه انجام داده است و با استفاده از مفاهیمی چون اینترنت اشیا در صدد توسعه اقتصاد دیجیتال در حوزه آب و برق و رونق کسب و کارهای مرتبط دارد.
بدیهی است، نخبگان و استارتاپها و شرکتهای دانشبنیان در این بین نقش موثری دارند که وزارت نیرو، با احیای مجدد شرکتهایی چون شرکت مادر تخصصی ساتکاب، به خوبی قصد بهره وری حداکثری از ظرفیتهای مذکور را دارد.