میزان حجم سد آب در سد زاینده رود
به گزارش تاسیسات نیوز، مدیر سد و نیروگاه زاینده رود اصفهان با اعلام این که حجم آب در سد زاینده رود به 156 میلیون مترمکعب رسیده است، افزود: ورودی سد زاینده رود نسبت به سال قبل یک چهارم شده است.
“محمود چیتیان” در بازدید اصحاب رسانه از سد زاینده رود اصفهان که روز گذشته انجام شد، خاطرنشان کرد: حجم سد زایندهرود یک میلیارد و ۴5۰ میلیون متر مکعب است در حالی که امروز فقط 156 میلیون متر مکعب آب در سد زاینده رود وجود دارد.
چیتیان افزود: در همین بازه زمانی درسال گذشته ۳۳۵ میلیون مترمکعب آب در مخزن سد زاینده رود وجود داشت و ورودی آب به این سد یک چهارم سال گذشته است.
وی با اشاره به ورودی سد زایندهرود در سال گذشته که حدود 127 متر مکعب برثانیه بود، تصریح نمود: این مقدار اکنون به 35.5 متر مکعب بر ثانیه کاهش یافته است و میزان خروجی آن نیز 12 متر مکعب بر ثانیه برآورد می شود.
مدیر سد و نیروگاه زاینده رود اصفهان خاطرنشان کرد: از ابتدای مهر 96 تاکنون تنها 512 میلیمتر بارش در منطقه کوهرنگ به عنوان اصلی ترین منبع آبی زاینده رود بارش گزارش شده است در حالی که این میزان برای مدت مشابه سال قبل هزار و 189 میلیمتر بود.
چیتیان افزود: ارتفاع حجم آب موجود سد، در تراز 2016.6 و میزان رسوبات در کل دریاچه حدوداً ۲۰ تا 40 میلیون مترمکعب برآورد می شود.
وی با اشاره به رصد لحظهای وضعیت دریاچه و آب ذخیره شده در سد زاینده رود، گفت: سنجش آلودگی ها و کیفیت آب با همکاری دانشگاه علوم پزشکی، سازمان محیط زیست و شرکت آب منطقه ای اصفهان انجام میشود و خوشبختانه تا کنون هیچ مشکلی درباره سلامت آب وجود نداشته است.
چیتیان با اشاره به این که طبق آمار ۷۰ سال گذشته تا کنون، شاهد چنین وضعیتی در مورد سد نبودهایم و در سال آبی جاری هیچ آبی برای کشاورزی رها نشد و مردم هم بایستی حداکثر صرفه جویی در آب شرب و بهداشت داشته باشند و امکان گذار از شرایط بحرانی را فراهم نمایند چون همان طور که طبق آمار اعلام شد امسال یکی از سخت ترین سالهای آبی است که نیازمند مشارکت همه ی مشترکین و ذینفعان است و در همین راستا به صنایع مختلف تکلیف داده شده تا آب مورد نیاز خود را از پساب شهرها تامین کنند.
وی افزود: هرچه صنایع آب مصرفی خود را از پساب تامین کنند سهمشان از رودخانه کم میشود و تا امروز در عمل ۵۰ درصد از سهم صنایع کاهش داده شده است.
چیتیان هم چنین تصریح کرد: هر روز کنترل پایداری سد انجام میشود و سد از لحاظ سازهای مشکلی ندارد؛ اما طبق منابع و مصارفی که در شورای عالی آب تعیین میشود تصمیم گرفته شده تا فقط آب شرب مردم تامین شود.
سد زاینده رود به عنوان یکی از اصلی ترین سدهای مرکز کشور در سال 1349 مکعب بهرهبرداری شد، این سد قوسی شکل در 110 کیلومتری غرب اصفهان بر روی رودخانه زاینده رود قرار دارد، سد قوسی، سد تنظیمی، نیروگاه، ایستگاه، پمپاژ اصلی، ایستگاه پمپاژ تکمیلی و حوضه آبریز از جمله تاسیسات این مجموعه به شمار می رود.
انتهای خبر