مطالبه گری مهندسان ناظر گاز از وزیر راه و شهرسازی+نامه
جمعی از مهندسین ناظر گاز، طی نامه ای به وزیر راه و شهرسازی، خواستار بررسی مطالبات خود و ارائه و رفع مشکلات در این حوزه شدند.
تاسیسات نیوز: نامه این گروه به وزیر راه و شهرسازی به شرح ذیل جهت ملاحظه و امضاء آن توسط مهندسان و موافقان آن منتشر شده است.
جناب آقای مهندس محمد اسلامی
وزیر محترم راه و شهرسازی
با سلام و احترام
همانگونه که مستحضرید نظارت بر گازرسانی ساختمانها و واحدهای تجاری و صنعتی، یکی از پرریسکترین و پرخطرترین نوع نظارتها است.
با توجه به شرایط نامناسب حاکم بر وظایف مهندسان ناظر گاز، به لحاظ مسئولیت فوقالعاده سنگین و خطرات پیش رو و همچنین بُعد مسافت در سطح استان تهران و عدم همخوانی جدول تعرفه با شرح وظایف و مسئولیت آن، با امضای این کارزار ازجنابعالی خواهشمندیم به موضوعات و مشکلات مهم و اساسی ناظران گاز استان تهران که به صورت نامه تدوین و با شماره ۱۴۰۰/۱۳۱۹۴۷ در وزارتخانه راه و شهرسازی ثبت شده است، عنایت ویژه داشته و موارد پیشنهادی در نامه مذکور را مورد پیگیری قرار دهید.
موضوعات مطالبات نامه به شرح زیر است:
۱- تعیین تعرفه نظارت گاز توسط سازمان استان:
همانطور که مستحضرید طبق شیوهنامه اصلاحی اجرای تفاهمنامه بین وزارت راه و شرکت ملی گاز در سال ۸۲، تعیین حقالزحمه نظارت گاز و پیشنهاد آن به وزارتخانه (در سه ماهه چهارم هر سال برای سال بعد) بر عهده سازمان استان است که متأسفانه در سال ۹۵ با تصمیم کمیته گاز نظام مهندسی در حیطه اختیارات هیأت ۵ نفره استان قرار گرفت. امری که جز در استان تهران، در هیچکدام از استان های کشور انجام نمیشود که این امر باعث متضرر شدن مهندسان ناظر گاز به دلایلی همچون تأخیر در مشخص شدن تعرفه ماده ۳۳ و ناموجه بودن میزان تغییر تعرفه نظارت گاز گردیده است.
بنابراین درخواست میگردد ترتیبات لازم جهت ابطال مصوبه سال ۹۵ کمیته گاز نظام مهندسی و پیرو آن، بازگشت به شیوهنامه گاز در جهت تعیین تعرفه گاز توسط سازمان استان مانند بقیه استانها داده شود.
۲- کاهش مسئولیت نظارت گاز:
با توجه به مسئولیت و ریسک بسیار زیاد نظارت گاز نسبت به دیگر نظارتهای ساختمانی و همچنین کاهش کیفیت و عمر کم لوله و اتصالات و شیرآلات تولیدی، و با توجه به صراحت و لزوم اجرایی شدن مبحث ۲۲ (دوره تناوب بازرسی گاز) و همچنین مبهم بودن شرایط مسئولیت مهندسان ناظر که باعث شده در تمامی موارد از سوی محاکم درصدی از تقصیر برای آنان صادر شود، دستور فرمایید تا اقدامات لازم جهت روشن شدن میزان مسئولیت و چارچوب مربوطه با مذاکرات لازم با قوه قضائیه و انجام کارهای حقوقی مناسب مشخص و تعیین گردد.
لذا با توجه به دوره تناوب بازرسی گاز طبق بند ۲۲-۸-۴ مبحث ۲۲، کاهش مسئولیت نظارت گاز به دو سال در مراجع قانونی، مورد درخواست میباشد.
۳- حذف ضریب تجمیع گاز:
متأسفانه از سالهای گذشته توسط اشخاصی غیرمتخصص و بدون هیچ آنالیزی، جدولی نادرست بر اساس تجمیع کنتورها طراحی شده است؛ در این جدول بدون در نظر گرفتن مسئولیت حرفهای و پرخطر گاز، تعداد مراجعه و بازدید را مبنا قرار دادهاند. درحالیکه ریسک نظارت گاز تا پایان عمر ساختمان n واحدی دقیقاً n برابر یک ساختمان تک واحدی است و تعداد بازدید مبنای درستی برای محاسبه خدمات نظارتی نیست. مزید استحضار در استان البرز ضریب کاهشی تجمیع وجود نداشته و هزینه نظارت n کنتور برابر با هزینه یک کنتور ضربدر n است. لذا خواهشمند است نسبت به اصلاح این جدول (حذف ضریب تجمیع) اقدام فرمایید.
۴- حق طراحی نظارت گاز:
همانگونه که مستحضرید همه مهندسان ناظر گاز دارای صلاحیت طراحی گاز میباشند و در واقعیت نیز تعیین مسیر لولهکشی و نوع انشعابات و محل نصب کنتورها و دریچههای تأمین هوا توسط ناظر گاز صورت میگیرد. با توجه به اینکه طراحی نیز مانند نظارت و اجرا نیازمند صلاحیت است که این امر در مورد گاز در بسیاری از استانها اعمال می شود، خواهشمند است دستور فرمایید تا در این زمینه نیز اقدامات مقتضی برای انجام صحیح امور صورت پذیرد و حق طراحی به ناظر گاز تعلق گیرد.
۵- هزینه تمدید نظارت گاز:
با توجه به عدم وجود تمدید در نظارت گاز ساختمان و همچنین عدم وجود جواز در بسیاری از ساختمانها و واحدهای تجاری، خواهشمند است ترتیبی اتخاذ نمایید که یک سال پس از تشکیل پرونده یا ارجاع کار، پرونده مورد نظارت شامل تمدید و اخذ مابهالتفاوت گردد.
با تشکر از عنایت جنابعالی
جمعی از مهندسین ناظر گاز نظام مهندسی استان تهران