مصرف آب مدیریت جدی نمی شود
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت مدیریت منابع آب کشور با اشاره به خشکسالی پیش آمده در سال های اخیر در کشور، گفت: مدیریت منابع آب در ایران جدی نیست.
به گزارش تاسیسات نیوز، مهدی حبیبی در جمع مدیران آب منطقه ای مازندران اظهار کرد: شرایط اقلیمی و مالی کشور به گونه ای ایجاب کرد که آب به عنوان یکی از موضوعات مهم حاکمیتی مورد توجه قرار گیرد.
وی افزود: در 12 سال از تشکیل شورای عالی آب کشور ، 13 جلسه برگزار شد که هشت جلسه آن در این دولت با حضور رئیس جمهور و یا معاون اول وی بوده است.
حبیبی گفت: امروز همه توجه ها به مدیریت مصرف و حفاظت و بهره بر داری از منابع آب می باشد که این فضا می تواند یک فضای مثبت در امر حفاظت و بهره برداری باشد.
وی با اشاره نقش اصلی آب زیرزمینی در تامین آب شرب، زراعی و صنعت کشور امر سرمایه گذاری برای تعادل بخشی این سرمایه مهم ملی را ضروری برشمرد و گفت: امیدوارم بتوانیم بدرستی مباحث حاکمیتی این بخش را عملیاتی کنیم.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت مدیریت منابع آب ایران با بیان اهمیت فعالیت های بخش حفاظت و بهره برداری از منابع آب که عمدتا امر حاکمیتی است گفت: فعالیت های این بخش برای وزارت نیرو امری ضروری، فوری و مهم بوده و به طوری که دغدغه اصلی مدیران ارشد وزارت نیرو معطوف به این موضوع شده است.
حبیبی با تشریح برنامه های وزارت نیرو برای اجرایی کردن مدیریت حوزه ای آب گفت: در این روش ما به ناچار باید همه الزامات مدیریت بهم پیوسته آب را رعایت کرده و همه مسائل بین حوزه ای را با همه جوانب مد نظر قرار دهیم.
معاون حفاظت و بهره برداری با تأکید بر بهره گیری از ظرفیت شورای حفظ بیت المال و شورای حفاظت از منابع آب در استان ها و تشریح طرح بهبود مدیریت رودخانه ها در کشور، انجام اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به ذینفعان و مسئولان را امرضروری بر شمرد.
وی گفت: نیازمند به موازات کارهای فنی، مسائل اجتماعی مدیریت منابع آب را به دقت رصد کنیم و هوشمند و با برنامه مسائل را حل و فصل کنیم.
محمد ابراهیم یخکشی، مدیر عامل آب منطقه ای مازندران، کار مدیریت آب در استان را به دلیل شرایط اقلیمی و برخی مسائل اجتماعی امری دشوار و پیچیده بر شمرد و گفت: ما وظیفه داریم با همه دشواری ها کار خدمت رسانی به مردم را تسهیل بخشیم.
وی با بیان ضرورت ارتقا کیفی آب شرب در استان تصریح کرد: تأمین آب شرب سالم و بهداشتی در مازندران به دلیل محدودیت آب زیر زمینی ایجاب می کند سدهای در دست مطالعه این استان که عمدتا اهداف آب شرب را تعقیب می کنند ساخته شود تا مشکلات کمی و کیفی آب شرب مازندران تأمین و ارتقا یابد.
رئیس هیئت مدیره شرکت آب منطقه ای مازندران با تأکید بر ضرورت تقویت طرح های آگاهی بخشی و اطلاع رسانی در بخش آب، انجام اقدامات غیر سازه ای از جمله ایجاد تشکل ها، هوشمند سازی را بخشی از ضرورت مدیریت منابع آب بر شمرد و گفت: انتظار داریم در سایر طرح ها این مهم لحاظ شود.
وی با اشاره به تعدد سیل در مازندران، خواستار ردیف مستقل اعتباری برای کنترل سیل شد تا با مطالعه و ایجاد طرح های اضطراری سازه ای و غیر سازه میزان خسارت به حداقل برسد.
مدیر عامل آب منطقه ای مازندران با اشاره به ضرورت علاج بخشی برای برخی از طرح ها در مازندران میزان تأسیات آبی جهت ذخیره آب در مازندران را نا کافی خواند و گفت: انتظار داریم متناسب با نیاز آبی استان تأسیسات تنظیم کننده آب در استان احداث شود.
پایان پیام/.