راهکارهایی ساده در صرفه جویی مصرف گاز

صرفه جویی

ورود موج سرمای فراگیر و پایدار در بیش از 20 استان و افزایش بی سابقه مصرف گاز، صرفه جویی سراسری برای عبور از روزهای سرد زمستان را بیش از پیش ضروری کرده است.

 

 

 

 

به گزارش تاسیسات نیوز به نقل از ایران، بیژن زنگنه با درخواست از مردم برای صرفه جویی در مصرف گاز گفت: با صرفه جویی گاز همه مردم می توانند از گاز طبیعی بهره مند شوند و صنایع نیز به تولید بپردازند.

با توجه به ‌شدت سرمای هوا در بیشتر استان‌های کشور و دمای منفی چند درجه در برخی استان‌ها و همچنین کمبود روزانه 160 میلیون متر مکعبی گاز در کشور به نظر می رسد

در صورت توجه نکردن مصرف کنندگان خانگی بر صرفه جویی هر چه بیشتر در مصرف گاز، در پاره ای نقاط با کامبود گاز مواجه شویم.

هموطنان عزیز باید تا عبور اوج سرما از کشور ضمن صرفه جویی در مصرف گاز، به پاره ای موارد توجه کنند:

– استفاده از پوشش مناسب، استفاده از پرده‌های ضخیم، استفاده از شیرهای ترموستاتیک و رعایت دمای رفاه (18تا 21درجه) و پوشش مناسب موتورخانه‌ها و تعمیرات لازم در آنها را به عنوان بخشی از راه‌های مصرف بهینه گاز توصیه می شود.

البته راهکارهای زیادی برای صرفه جویی در مصرف گاز وجود دارد. از دو جداره و عایق کردن در و پنجره ها گرفته تا نصب پرده های ضخیم و قطور و … که برخی از آن ها نیازمند تغییرات ساختاری و اساسی در ساختمان و فضای زندگی شماست و وقتی این راه ها را می شنوید، این تغییرات برایتان مشکل و گاه ناممکن به نظر می رسد.

اما برای کوتاه زمان و کمک به کاهش مصرف راه های فوری و ساده تری هم هست که به برخی از آنها اشاره شده است :

 

کمی بیشتر لباس بپوشید

 

بهتر است صرفه جویی را از ساده ترین راه ها آغاز کنید. با کم کردن دمای خانه و پوشیدن لباس گرم می توانید در مصرف گاز صرفه جویی قابل توجهی کنید؛ یعنی با کم کردن فقط یک درجه از دمای خانه، می توانید هزینه هایی را که صرف گرمایش منزل می شود تا پنج درصد کاهش دهید.

 

 

دو جداره کردن پنجره‌ها

 

یک پنجره با شیشه تک جداره تقریباً 10 برابر یک دیوار عایق کاری شده هم اندازه خود تلفات حرارتی دارد.

 

برای کاستن از مشکلات ناشی از پنجره‌ها، می‌توان از راههای مختلف یک لایه هوای ساکن بین محیط داخل و خارج ایجاد کرد، با این کار تلفات حرارتی پنجره به نصف کاهش می‌یابد. برای ایجاد این لایه هوا راه‌های مختلفی وجود دارد.

برای دو جداره کردن پنجره یک جداره موجود می‌توان یک لایه دیگر از شیشه یا اکریلیک شفاف دیگر روی آن نصب کرد و فضای بین آنها را کاملاً درزبندی کرد. در این فضا باید مقداری ماده جاذب رطوبت قرار داد تا رطوبت این فضا را کاملاً بگیرد.

 

عایق‌های ویژه پنجره

 

این عایق ها را که به شکل برچسب های شفاف ساخته می‌شود به راحتی می‌توان بر روی شیشه پنجره‌ها چسباند و بخشی از خواص پنجره‌های دو جداره را در آنها به وجود آورد. این برچسبها باعث می‌شوند ورود گرما در تابستان تا 80% کاهش یابد. علاوه بر این انواع کم تابش این محصولات می تواند تلفات حرارتی و زمستانی را نیز تا 30% کاهش دهد.

راه دیگر برای بالا بردن کارآیی پنجره‌های موجود ، نصب ورقه‌های پلاستیکی شفاف بر روی پنجره‌هاست. این ورقه‌های شفاف را می‌‌توان با چسب های دوطرفه طوری به شیشه چسباند که چند میلیمتر با آن فاصله داشته باشد.

کار ساده‌تری که می‌توان انجام داد این است که در چند هفته از سال که هوا خیلی سرد است بر روی پنجره‌ها نایلون کشید و دور تا دور آن را با چسب نواری پهن چسباند. با این کار در درجه اول شرایط آسایش بالاتری برای ساکنان ایجاد می‌شود و در کنار آن در مصرف سوخت نیز صرفه‌جویی می‌شود.

 

پرده‌ها

 

نصب پرده‌های کاملاً چین‌دار که پنجره را کاملاً بپوشاند می‌تواند جلوی اتلاف حرارت را به مقدار زیادی بگیرد.

این پرده‌ها در فصل تابستان نیز جلوی تابش خورشید را می‌گیرد و به خنک نگه داشتن داخل ساختمان کمک شایانی می‌کند ، به ویژه اگر آستر براق داشته باشد.

به اندازه بودن و نصب صحیح پرده بسیار مهم است. پرده باید طوری باشد که هوا نتواند پشت آن آزادانه حرکت کند. برای این کار می‌توان فاصله ریل پرده تا دیوار را با چیزی مانند تخته پرکرد یا گیره‌ها را طوری به پرده زد که خود پرده تا دیوار تا ادامه پیدا کند. همچنین می‌توان پایین پرده را با وسیله‌ای بر روی دیوار ثابت کرد.

 

اجاق گاز

 

یکی از بزرگ‌ترین دلایل اتلاف سوخت در منازل، استفاده نادرست از اجاق گاز است.

زیاد کردن بیش از حد شعله، قرار دادن ظروف کوچک روی شعله‌های بزرگ و ظروف بزرگ روی شعله‌های کوچک ، از مهم‌ترین اشتباهاتی است که برخی خانم‌های خانه‌دار مرتکب می‌شود و باعث هدر رفتن 40 درصد سوخت اضافی می‌شود. در ضمن، حواس‌تان باشد که شعله اجاق گازتان باید آبی بسوزد.

 

حمام

 

در حمام به جای باز گذاشتن یک‌سره دوش آب، مقداری آب گرم در وان بریزید و پس از شستشوی کامل ، فقط برای آب‌کشی نهایی از دوش استفاده کنید.

 

درها

 

یکی از راه‌های صرفه‌جویی سوخت در فصل زمستان، بستن کامل درهای منزل و حتی اتاق‌هاست. اگر اتاق سردی دارید که داخل آن بخاری یا هیچ وسیله گرمازایی روشن نیست، باید در طول زمستان در آن را ببندید تا از ورود سرما به داخل خانه‌تان جلوگیری کنید.

 

اتاق خواب

 

برای این که 10 درصد در مصرف سوخت صرفه‌جویی کنید، می‌توانید از اتاق خواب‌تان آغاز کنید. در زمستان هوای اتاق را آن‌قدر گرم نکنید که مجبور به باز گذاشتن پنجره‌ها شوید.در زمستان تخت‌تان را از پنجره دور نگه دارید تا زیادی سردتان نشود و مجبور به زیاد کردن رادیاتورها نشوید. از قرار دادن بخاری بزرگ در اتاق کوچک یا بخاری کوچک در اتاق بزرگ هم پرهیز کنید که این کار هم انرژی زیادی را هدر می‌دهد.

 

عایق بندی کانال های  کولر

 

پنجره‌ها و کانال کولر را خوب عایق‌بندی کنید و با استفاده از مقوا و نایلون ضخیم دریچه های کولر در داخل اتاق و نشیمن را بپوشانید.

 

دودکش

 

وجود هرگونه ترک در دودکش می‌تواند مقدار زیادی از انرژی گرمایشی را هدر دهد. پس دودکش‌ها را سالی یک بار بررسی کنید و اگر دیدید که شکسته‌ یا ترک ‌خورده‌ است ، از یک تعمیرکار بخواهید تعویض کند.

 

 اتاق‌ زیر شیروانی یا خرپشته

 

اکثر خانه‌ها یک اتاق کوچک به نام خرپشته در پاگرد آخرین طبقه‌شان دارد که از آنجا می‌تواند به پشت‌بام دسترسی داشته باشد.

وجود هرگونه منفذی مانند پنجره شکسته یا دیوار ترک‌خورده در این محوطه می‌تواند اسباب اتلاف انرژی گرمایشی در زمستان و انرژی سرمایشی در تابستان را فراهم آورد.

 

آبگرمکن

 

برای صرفه‌جویی بیشتر در مصرف سوخت باید دمای آبگرمکن را روی 60 درجه سانتی‌‌گراد و حتی کمتر، تنظیم کنید. اگر درجه آبگرمکن شما بیشتر از 75 درجه سانتی‌گراد باشد،

سوخت زیادی را هدر می‌دهید. آبگرمکن‌های قدیمی و آنهایی که برچسب مصرف انرژی‌شان در رده C یا پایین‌تر است، سوخت زیادی را هدر می‌دهد.

 

رادیاتور

 

برای جلوگیری از به هدر رفتن سوخت و انرژی گرمایشی، لوله‌های‌ آب گرم و رادیاتور مرکزی را عایق‌بندی کنید و هرچند وقت یک بار به شوفاژخانه سر بزنید تا از نبود هرگونه ترکیدگی یا شکاف در لوله‌ها مطمئن شوید.

درجه رادیاتور مرکزی را هم خیلی زیاد نکنید و آن را بنا بر سرما یا گرمای هوا تنظیم کنید.

 

سیستم گرمایشی و سرمایشی

 

وقتی قصد خرید بخاری یا کولر را برای منزل‌تان دارید، حتما به بزرگی خانه‌ توجه داشته باشید. بزرگ و پرقدرت بودن یک وسیله همیشه نشانه برتر بودن آن نیست. پس اولین راه صرفه‌جویی در مصرف انرژی، خریدن وسایل گرمایشی و سرمایشی، متناسب با اندازه منزل و اتاق‌هاست.

 

شومینه

 

تلاش کنید از شومینه استفاده نکنید. در صورت استفاده نکردن از شومینه پوشاندن درب شومینه بسیار کمک کننده است. این کار اثر دودکشی شومینه را شدیداً مهار می کند.

 

کانال های کولر

 

خروجی کانال های کولر را از داخل با پوششهای به حدکافی ضخیم بپوشانید.

 

شیر های ترموستاتیک

 

در صورت استفاده از شوفاژ ، از شیرهای ترموستاتیک استفاده کنید.

 

آشپزی

 

در آشپزی تلاش کنید ظروف بزرگ را روی شعله های بزرگ و ظروف کوچک را روی شعله های کوچک بگذارید.

 

آب جوش

 

وقتی آب جوش می آید برای ادامه جوش آن می توان شعله را تا حد زیادی کم کرد. زیرا بالا بودن شعله کمکی به ادامه روند

آشپزی یا پخت نمی کند.

 

 درز گیر

 

درز همه پنجره ها را با درزگیر بپوشانید. البته توجه داشته باشید، در صورتی که از بخاری گازی استفاده می کنید یا پکیج شما از هوای داخل منزل استفاده می کند و دودکش دو جداره ندارد، باید حتماً قسمتی از درزها را برای تأمین هوای تازه باز بگذارید.

پایان پیام/.

 

 

 

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;