جایگاه انرژی هسته ای در مصرف انرژی جهان

به گزارش تاسیسات نیوز به نقل از خبرگزاری  شانا، انرژی هسته‌ای روشی برای تولید انرژی الکتریکی است که در آن با استفاده از به کنترل در آوردن روند زنجیره‌ای شکافت هسته‌ای اقدام به تولید گرما و سپس تولید انرژی الکتریکی می‌کنند.شکافت هسته‌ای زمانی رخ خواهد داد که هسته ماده‌ای قابل انشقاق مانند اورانیم-۲۳۵ مورد اصابت یک نوترون قرار گیرد.
در جریان فرایند شکافت هسته‌ای مقدار زیادی انرژی آزاد خواهد شد که موجب گرم شدن آب، چرخش توربین بخار و در نهایت تولید انرژی الکتریکی خواهد شد.
این فرایند همچنین موجب آزاد شدن تعدادی نوترون نیز خواهد شد که این نوترون‌ها نیز به نوبه خود موجب به وجود آمدن شکافت‌های دیگر می‌شوند. برابر جداول آماری ارئه شده توسط بی پی، مصرف انرژی تولید شده به وسیله نیروگاههای هسته ای در جهان ( تبدیل براساس معادل حرارتی یک بشکه نفت خام و با فرض ٣٨درصد راندمان تبدیل در یک نیروگاه حرارتی مدرن ) در سالهای ٢٠٠٤ تا پایان ٢٠١٤ از ٦٢٤,٧ میلیون تن معادل نفت خام به ٥٧٤ میلیون تن در روز کاهش یافته و افت ٨.٨ درصدی داشته است.
این در حالی است که مجموع انرژی مصرفی تولید شده در جهان از محل سوختهای فسیلی شامل نفت و گاز و زغالسنگ و همچنین انرژی هسته ای و هیدروالکتریک و انرژیهای تجدید پذیر و زیست محیطی در طی ده سال مورد بررسی از ١٠٥٥٦,٥ میلیون تن معادل نفت خام در سال ٢٠٠٤ به ١٢٩٢٨.٤ میلیون تن در روز افزایش یافته و دارای رشد ١٨.٣ درصدی است.
در این مدت، مصرف انرژی تولیدشده به روش انرژی هسته ای در منطقه آمریکای شمالی از ٢١٠,٢ میلیون تن معادل نفت خام به ٢١٦.١ میلیون تن در روز رسیده و سهم این منطقه در کل انرژی مصرف شده از محل تولید انرزی هسته ای در جهان از ٣٣.٦ درصد به ٣٧.٦ درصد افزایش نشان می دهد.
در همین دوره، مصرف انرژی تولید شده به روش هسته ای در منطقه آمریکای جنوبی و مرکزی از ٤,٤ میلیون تن معادل نفت خام به ٤.٧ میلیون تن در روز افزایش پیدا کرده است. سهم این منطقه در کل انرژی مصرف شده از محل تولید انرژی هسته ای در جهان از ٠.٧ درصد به ٠.٨ درصد افزایش یافته است.
در طی دوره ده ساله مورد بررسی، مصرف انرژی تولیدشده به روش هسته ای در منطقه اروپا و اورآسیا از ٢٨٧,٩ میلیون تن معادل نفت خام به ٢٦٦.١ میلیون تن در روز کاهش یافته است. باوجود کاهش تولید برق به روش هسته ای در منطقه اروپا و اورآسیا، به دلیل کاهش در مجموع انرژی هسته ای تولید شده در جهان، سهم این منطقه در سالهای ٢٠٠٤ تا پایان ٢٠١٤ از ٤٦.١ درصد به ٤٦.٤ درصد افزایش نشان می دهد.
در مجموع کشورهای آسیا و اقیانوسیه مصرف انرژی تولیدشده به روش هسته ای در سالهای ٢٠٠٤ تا پایان ٢٠١٤ از ١١٩ میلیون تن معادل نفت خام به ٩٢,٥ میلیون تن در روز کاهش نشان می دهد و این منطقه بیشترین سهم را در کاهش انرژی مصرفی تولید شده از محل انرژی هسته ای داراست.
در طی دوره مورد بررسی، سهم این منطقه از ١٩ درصد به ١٤,٤ درصد از مجموع مصرف انرژی تولیدشده به روش هسته ای در جهان کاهش یافته است.
تغییرات عمده در مصرف انرژی تولید شده از محل انرژی هسته ای در مناطق مختلف جهان در حالی است که دو منطقه خاورمیانه و آفریقا کمترین سهم را از تولید برق از محل انرژی هسته ای در جهان دارند.
بر این اساس، ملاحظه می شود که در سالهای ٢٠٠٤ تا پایان ٢٠١٤، مصرف انرژی تولید شده به روش هسته ای در خاورمیانه از صفر به یک میلیون تن معادل نفت خام در روز ( حدود ٠,٢ درصد از مصرف انرژی تولیدشده به روش هسته ای در جهان) افزایش یافته است.
در منطقه آفریقا هم مصرف انرژی تولیدشده به روش هسته ای از ٣,٢ میلیون بشکه معادل نفت خام به ٣.٦ میلیون تن در روز ( حدود ٠.٦ درصد از مصرف انرزی تولید شده به روش هسته ای در جهان) افزایش یافته است.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

انتهای پیام

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;