ارائه روشی برای مکانیابی ساخت نیروگاههای خورشیدی
محققان دانشگاه سیستان و بلوچستان با بهرهگیری از دادههای سنجش از دور، روشی را برای مکان یابی احداث نیروگاه های خورشیدی ارائه کردند.
به گزارش تاسیسات نیوز،از بنیاد ملی علم ایران (INSF)، امیدرضا کفایتمطلق دانش آموخته دکتری تخصصی جغرافیا – آب و هواشناسی از دانشگاه سیستان و بلوچستان درباره این طرح گفت: ایران روی کمربند خشک جهان در منطقه جنب حارهای قرار گرفته و دارای آب و هوایی بسیار شکننده است. رشد جمعیت و توسعه شهرها و خشکسالیهای پیاپی در سالهای اخیر، تغییرات کاربری بسیاری را به وجود آورده و زیانهای هنگفتی را به پوشش گیاهی و پوشش برفی رسانده است.
وی ادامه داد: گردآوری اطلاعات در مورد تغییرات پیوسته آلبدو، با روشهای معمولی بسیار مشکل و پرهزینه است و از سوی دیگر دادههای ایستگاهی کامل نیستند. به همین دلیل دادههای دورسنجی از اهمیت خاصی برخوردار است و روش سودمندی است که دید وسیعی از منطقه ارائه میدهد.
این محقق ادامه داد: امروزه بحرانهای سیاسی، اقتصادی و مسائلی نظیر محدودیت دوام ذخایر فسیلی، نگرانیهای زیست محیط زیستمحیطی، افزایش جمعیت، رشد اقتصادی و ضریب مصرف، مشکلاتی هستند که فکر محققان را در یافتن راهکارهای مناسب برای حل معضلات انرژی در جهان، درگیر کرده است. همچنین، بهرهبرداران از منابع فسیلی دریافتهاند که برداشت امروز از ذخایر فسیلی، منجر به بهرهوری کمتر فردا و در نهایت خالی شدن منابع در مدت زمان کم میشود.
بیشتر بخوانید