بازیافت سلول های خورشیدی با مایکرویو
تاسیسات نیوز– صدیقه بهزادپور: سلول های خورشیدی برای محیط زیست خوب هستند، اما دارای معایبی هستند. گران بودن ساخت آنها و راه های محدودی برای بازیافت آنها از جمله مشکلات آن محسوب می شوند، اما محققان تکنیک تولید جدیدی را توسعه داده اند که ممکن است هر دوی این مسائل را برطرف کند. به خوبی شناخته شده است که انرژی خورشیدی برای محیط زیست مفید است.
در روش جدید هیچ انتشار مستقیم گازهای گلخانه ای وجود ندارد و نور خورشید به عنوان یک منبع تجدیدپذیر که بعید است به این زودی تمام شود گزینه مناسبی هستند.
پنل های خورشیدی از سلول های خورشیدی تشکیل شده اند که انرژی نور خورشید یا نور مصنوعی را مستقیماً از طریق اثر فتوولتائیک به الکتریسیته تبدیل می کنند. اما معایب ساخت پنلهای خورشیدی این است که تولید سلولهای خورشیدی بسیار انرژیزا است و راههای محدودی برای بازیافت آنها پس از پایان عمرشان وجود دارد.
محققان در حال حاضر به راه حلی دست یافته اند. تیمی از دانشگاه مککواری استرالیا یک فرآیند ساخت سلولهای خورشیدی بهبودیافته و با صرفهجویی در زمان را توسعه دادهاند که مزیت بیشتری برای بازیافت آنها وجود دارد. سیلیکون رایج ترین ماده نیمه هادی است که در سلول های خورشیدی استفاده می شود. برای ساخت پنل های خورشیدی، سیلیکون تحت یک فرآیند عملیات حرارتی به نام آنیلینگ قرار می گیرد که خواص فیزیکی و عملکرد آن را تغییر می دهد. بازپخت در حال حاضر در یک کوره انجام می شود و به دمای بین ۱۶۵۲ تا ۲۰۱۲ درجه فارنهایت (۹۰۰ تا ۱۱۰۰ درجه سانتیگراد) نیاز دارد.
بیشتر بخوانید