جفا به دانش بنیان ها زیر سایه سنگین ساتکاب

امسال رقابت وصف ناپذیری بین دولتی‌ها در حمایت از دانش بنیان‌ها ایجاد شده است. حمایت‌هایی که شاید از آن برای دانش بنیان‌ها آبی گرم نشود، ولی قطعا برای دولتی‌ها آمارسازی خوبی داشته و نون داغی خواهد داشت.مدیران جدید شرکت مادرتخصصی ساتکاب که از ابتدای امسال با بهره برداری از شعار سال در پی تصاحب فضا‌ها و فرصت‌های خاص به نفع خود می‌باشند در تازه‌ترین اقدام و پس از دربه در کردن شرکت‌های دانش بنیان و فناور در پژوهشگاه نیرو، بر ته مانده فضای اختصاص یافته به این شرکت‌ها چنگ زده و چراغ خاموش در پی اشغال ساختمان‌های دیگر پژوهشگاه نیرو هستند.
به گزراش تاسیسات نیوز،  مدیران جدید شرکت مادرتخصصی ساتکاب که از ابتدای امسال با بهره برداری از شعار سال در پی تصاحب فضا‌ها و فرصت‌های خاص به نفع خود می‌باشند در تازه‌ترین اقدام و پس از دربه در کردن شرکت‌های دانش بنیان و فناور در پژوهشگاه نیرو، بر ته مانده فضای اختصاص یافته به این شرکت‌ها چنگ زده و چراغ خاموش در پی اشغال ساختمان‌های دیگر پژوهشگاه نیرو هستند.

این میهمانان چندساله وزارت نیرو درحالیکه با زیاده خواهی و حرص و ولع وصف ناپذیری به صرافت تصاحب مکان‌های اختصاص یافته به شرکت‌های دانش بنیان و فناور مستقر در پژوهشگاه نیرو افتاده اند که در ظاهر ژست حمایت از دانش بنیان‌ها را برداشته اند. درک مدیران ساتکابی از حمایت دانش بنیان‌ها به حدی است که بجای ایجاد زیرساخت‌های رشد و توسعه شرکت‌های دانش بنیان و فناور، با فراخوان‌های دعوت به همکاری از دانش بنیانها، تعدادی از آن‌ها را ذیل یک غرفه مشترک در نمایشگاه بین المللی صنعت برق بنام خود جمع کرده تا از حضور آن‌ها برد تبلیغاتی گرفته و نمایش حمایت را اجرا کنند.

ساتکابی‌ها که یکسال گذشته بیشتر وقت خود را صرف افزایش تعداد و بزرگتر کردن اتاقها، خرید میز و صندلی و توسعه فضا‌های فیزیکی شرکتشان کرده اند ترجیح داده اند بجای عرضه توانمندی‌ها و دستاورد‌های خود، با اسم دانش بنیان‌ها در نمایشگاه شوآف کنند.

در شرح وظایف این شرکت آمده است: این شرکت در پی آن است که برای اجرای مأموریت‌های خود به‌ویژه در راستای عملیاتی نمودن فناوری‌های نوین در صنعت آب و برق و آب و فاضلاب که توسط شرکت‌های دانش‌بنیان تولید می‌شود یا انتقال آن دسته از فناوری‌های نوین که در داخل کشور وجود ندارد و هم‌چنین حمایت از کسب وکار‌های نوپا و استارتاپ‌ها و مشارکت با بخش خصوصی برای سرمایه‌گذاری در مناطق محروم برای حمایت از توسعه زیرساخت‌ها و محرومیت‌زدایی این مناطق، به عنوان سازمان توسعه‌ای شناخته شود تا ظرفیت‌های قانونی لازم برای سرمایه‌گذاری و مشارکت با بخش خصوصی در موارد یاد شده فراهم گردد.

تاکنون بجز بهره برداری تبلیغاتی از دانش بنیانها، ساتکاب چه حمایتی از آن‌ها کرده است؟ این چه حمایتی از استارتاپ‌ها و کسب و کار‌های نوپاست است که حتی به اتاق‌های محقر و کوچک این شرکت‌ها در مرکز رشد پژوهشگاه نیرو نیز رحم نکرده و همچنان نیز در پی تصاحب فضا‌های باقیمانده است؟ اساسا وقتی یک مرکز تخصصی مانند مرکزرشد مسول حمایت از کسب و کار‌های نوپاست چه ضرورتی دارد ساتکاب که در انجام وظایف اصلی خود مانده در پی موازی کاری و ورود به این حوزه باشد؟

همانطور که قبلا گفتیم و داد زدیم شایسته گزینی اردکانیان فریبی بیش نیست الان نیز حمایت ساتکابی‌ها از دانش بیان را غیرضرور و بیفایده دانسته و بر این باوریم ساتکاب وظایف مهمتری دارد که هم اکنون نیز معطل مانده است. پس از رفتن این مدیران و مهمانان فعلی وزارت نیرو، دوباره ساختار تغییر خواهد کرد، ولی هزینه‌های زیاده خواهی و برآورده کردن آرزو‌های ساتکابی‌ها در دستیابی به فناوری‌های روز دنیا را ما خواهیم داد.

اگر قرار است ساتکاب متولی حمایت از شرکت‌های دانش بنیان و کسب و کار‌های نوپا در صنعت آب و برق باشد، مرکز توسعه فناوری صنعت برق و‌انرژی را منحل کرده و همه ساختار آنرا را به ساتکاب هبه کنید در غیراینصورت جلوی این بدعت‌ها و‌موازی کاری‌ها را بگیرید. پژوهشگاه نیرو که قرار بود بعنوان بازوی تحقیقاتی صنعت برق فعالیت کند چنان در چنبره و پیشروی ساتبا، برق حرارتی، ساتکاب و… قرار گرفته که به زودی باید برای این مرکز بفکر جای دیگر بود.

امسال رقابت وصف ناپذیری بین دولتی‌ها در حمایت از دانش بنیان‌ها ایجاد شده است. حمایت‌هایی که شاید از آن برای دانش بنیان‌ها آبی گرم نشود، ولی قطعا برای دولتی‌ها آمارسازی خوبی داشته و نون داغی خواهد داشت وگرنه کجای دنیا دیده اید در بدترین وضعیت اقتصادی، در شرایط فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی و‌محدودیت‌های اینترنت، در بدترین شرایط بیزینسی و کسب و کار، نه تنها حمایتی از دانش بنیان‌های برق نشود که حتی اجاره فضا‌های این مجموعه ۶۰ درصد افزایش یابد!. درحالیکه خود دولت اعلام کرده اجاره‌ها امسال حداکثر ۲۵ درصد افزایش یابد، اما در سال حمایت از دانش بنیان‌ها اجاره بهای فضای پژوهشگاه برای شرکت‌های تحت پوشش مرکز رشد افزایش بی سابقه داشته و همزمان تهدید ساتکابی‌ها در بی خانمان کردن این شرکت‌ها را تحمل می‌کنند.

دانش بنیان‌های برقی در حال رشد و نوپا، نیاز به حمایت جدی‌تر البته بدون دخالت دولتی‌ها دارند. جای تاسف است که حتی در بازدید وزیر نیرو و هیات همراه آن شامل حائری معاون وزیر نیرو، کردی مدیرعامل توانیر، کمانی ریاست ساتبا، پیش آهنگ مدیرعامل برق حرارتی، اکبری مدیرعامل ساتکاب و… از شرکت‌های دانش بنیان و فناور در حال رشد که چندی پیش در پژوهشگاه نیرو برگزار شد حتی از شرکتهای دانش بنیان و نوپای مستقر در خود پژوهشگاه برای حضور دعوت نکردند و صرفا تعدادی شرکت خاص را به صف کردند تا وزیر با بازدید از آن‌ها رزومه حمایت از دانش بنیانهایش را تکمیل کرده باشد.

دست از این رفتار‌های صرفا تبلیغاتی بردارید و اگر واقعا در پی حمایت هستید مدیریت استارتاپ‌ها را به خودشان واگذارید و شما زیرساخت‌های رشد آن‌ها بدون سهم خواهی را فراهم کنید.

برق نیوز
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;