تاسیسات نیوز/ مهری بهزادپور: روی آوردن جهان به انرژی های تجدیدپذیر در حالی رخ می دهد که وقایعی چون؛ شیوع ویروس کرونا، رَوَندِ استفاده از سوختهای فسیلی را بیش از پیش کاهش داده و استفاده از انرژی های خورشیدی را در قالبهای مختلف، به شکل مستقیم و غیرمستقیم افزایش می دهد.
روی آوردن جهان به انرژی های تجدیدپذیر در حالی رخ می دهد که وقایعی چون؛ شیوع ویروس کرونا، رَوَندِ استفاده از سوختهای فسیلی را بیش از پیش کاهش داده و استفاده از انرژی های خورشیدی را در قالبهای مختلف، به شکل مستقیم و غیرمستقیم افزایش می دهد.
«محدودیت منابع سوخت فسیلی»، «تاکید طرفداران حمایت از محیط زیست بر استفاده از انرژی های خورشیدی و تجدیدپذیر»، «آلودگی روزافزون هوا»، «اتمام منابع سوختهای فسیلی» از جمله عمده ترین دلایلی به شمار می آید که باعث شده تا کشورهای زیادی به دنبال استفاده از نور خورشید برای تولید انرژی، به ویژه «برق» باشند .
روی آوردن محققان و شرکتهای فعال در عرصه تولید انرژی در این عرصه نیز در راستای نیل به اهداف و تحقق برنامه ریزی های مذکور روی داده است.
یک سوم ایران پتانسیل نصب پنل خورشیدی دارد
ظهور فناوری های نو در عرصه بین المللی همراه با ذخایر و منابع طبیعی، موجب توسعه و کاربرد روزافزونِ نصب پنل های خورشیدی در کشور ما نیز شده است . ایران با توجه به شرایط جغرافیایی مطلوب حائز شرایط مطلوبی در اکثر نقاط کشور، به ویژه در منطقه کویر داراست و در این راستا با توجه به بررسی های کارشناسانه بهینه در این زمینه، مناطقی مانند؛ «گندم بریان» و «ریگ سوخته» در نزدیکی کویر لوت با دمایی بالغ بر ۷۱ درجه سانتیگراد در روز، شرایط خوبی را برای بهره برداری انرژی خورشیدی فراهم ساخته است.
علیرضا کلاهی عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران، نیز ضمن اشاره به پتانسیل های مطلوب کشور در این زمینه می گوید:
استفاده از انرژی خورشیدی با توجه به توسعه فناوری های بومیِ این بخش در کشورمان، به تدریج ارزانتر و با صرفه اقتصادی بیشتری صورت خواهد گرفت و توسعه افزونتری می یابد.
وی با تاکید بر توانمندی های مطلوبِ صنعت برق کشورمان، به عنوان پایه های اساسی این فناوری در کشورمان اظهار داشت:
کسب درآمدهای ارزی از این محل، به ویژه در حوزه تولید برق، به راحتی می تواند جایگزین درآمدهای نفتی شود و این فرصت خوبی نصیب کشور می کند تا در شرایط فعلی خلاء های احتمالی در این زمینه را جبران کند.
عضو کارگروه ملی صادرات ایران، «رشد تولید ناخالص ملی»، «ایجاد اشتغال در حوزه صنایع آب و برق» و همچنین «توسعه صادرات برق» به کشورهای منطقه و فراتر از آن را از مزایای توسعه استفاده از انرژی خورشیدی و تجدیدپذیر در کشور ذکر کرد.
کلاهی همچنین استفاده از پتانسیل های بخش خصوصی در این حوزه را گامی محکم برای اجرای مطلوب این پروسه در کشور ذکر وخاطرنشان کرد:
تجریه های پیشین در حوزه همکاری بخش خصوصی و دولتی در بخش انرژی نشان داده است که می توان نتایج خوبی در این زمینه کسب کرد و ایران به قدرت برتر در منطقه در این زمینه تبدیل شود.
وی با بیان اینکه استارت آپهای ایرانی رشد و حرکت خوبی داشتند، افزود: پیشنهاد ما ایجاد مراکز تعالی است، زیرا در دیگر فناوریهای کلیدی که آینده جهان را رقم خواهد زد، مانند؛ ژنتیک و پزشکی پیشرفته، هوش مصنوعی، رباتیک، خودروهای خودران و انرژیهای تجدید پذیر هم میتوانیم با ایجاد مراکز تعالی به جایگاه شایستهای دست یابیم.
کلاهی با بیان اینکه هم افزایی و گفتمان های مشترک در هر بخشی توسعه اقتصادی را به همراه خواهد داشت، گفت :
اگر موفق شویم میان مراکز دولتی وشرکتهای خصوصی هم افزایی و گفتمان مشترک ایجاد کنیم، میتوان انتظار داشت شاهد پیشرفتهای خوبی در حوزههای مختلف فناوریهای روز دنیا باشیم.
منبع
تاسیسات نیوز