سهم موثر هدررفت انرژی در ناترازی های موجود

رئیس اتحادیه حفاران غیرنفتی درباره وضعیت نیروگاهی کشور معتقد است برای مقابله با بحث ناترازی فقط نباید روی ساخت نیروگاه متمرکز شد؛ بلکه باید در احداث، توسعه، نگهداری، انتقال و مصرف انرژی هم به تعادل برسیم.
به گزارش تاسیسات نیوز، به واسطه به روز نبودند تاسیسات تولید، توزیع و مصرف انرژی و همچنین غفلت از عابق‌کاری در بخش‌های مختلف مرتبط با انرژی، به ویژه ساختمان، بخشی از انرژی استحصال شده در ایران در چرخه تولید، توزیع و مصرف هدر می‌رود. در این میان، یکی از مباحث مورد تاکید برای رفع ناترازی انرژی، جذب سرمایه‌گذاری جدید است اما این گزاره مخالفانی نیز دارد که معتقدند باید روی تعادل‌بخشی متمرکز شد و به جای تمرکز صرف بر افزایش تولید انرژی، استفاده بهینه از انرژی موجود با ارتقای راندمان در توزیع و مصرف در دستور کار قرار گیرد.
رئیس اتحادیه حفاران غیرنفتی ایران در این باره گفت: سه فاکتور مؤثر در حوزه انرژی، میزان تولید، هزینه تولید و دیگری راندمان انتقال انرژی است که همگی روی صنایع وابسته به انرژی اثرگذار هستند. در گذشته که موضوع انرژی مزیت نسبی کشور محسوب می‌شد، صنایعی شکل گرفتند که وابستگی به همین مزیت داشتند و متأسفانه امروز به دلیل ناترازی انرژی با شرایط نامناسبی ادامه می‌دهند و هزینه تولید آنها بسیار بالا رفته است.
رضا اشرف سمنانی در گفت‌وگو با اتاق ایران آنلاین، با بیان این مطلب که در روند تولید نوع انرژی باید بازنگری صورت گیرد، ادامه داد: امروز بیشتر گاز و انرژی‌های تجدید پذیر مطرح هستند که باید روی تولید آنها برنامه‌ریزی بهتری صورت گیرد. از طرفی لازم است علاوه بر نوع تولید، روی بهره‌وری هم متمرکز شویم. همان‌طور که مشخص است اگر بهره‌وری بالا برود، هزینه تولید پایین می‌آید.
این فعال اقتصادی با بیان این نکته که تبعات منفی ناشی از عدم پایداری در تولید گاز و برق را شاهد هستیم، گفت: در شرایط کنونی می‌توان نیروگاه‌های موجود را به راندمان رساند و در کنارش روی تجدیدپذیرها متمرکز شد تا ناترازی انرژی را از بین برد.
اشرف سمنانی با بیان ااینکه بخش خصوصی رغبتی برای سرمایه‌گذاری در حوزه تولید انرژی ندارد، افزود: چون این بازار انرژی در ایران شرایط و مقررات پایداری ندارد، ریسک سرمایه‌گذاری در آن بالاست؛ بنابراین سرمایه بخش خصوصی به این سمت سوق پیدا نمی‌کند.
او تصریح کرد: از طرفی به دلیل مشکلات ناشی از تحریم، هزینه‌های تولید و سرمایه‌گذاری بالاست و چون در کنار این هزینه‌ها، ریسک‌پذیری موضوع هم بالاست، سرمایه‌گذاری غیرجذاب می‌شود.
رئیس اتحادیه حفاران غیرنفتی رفتن به سمت تولید انرژی‌های تجدیدپذیر در ایران را موضوع تازه‌ای ارزیابی کرد و ادامه داد: به دلیل مسائل زیست‌محیطی، تنوع‌بخشیدن به شبکه و عدم اتکا به یک نوع انرژی خاص، باید روی تجدیدپذیرها سرمایه‌گذاری کنیم.
این فعال اقتصادی، تعادل بخشیدن به حوزه احداث، توسعه، نگهداری، توزیع و مصرف در انرژی را لازم دانست و گفت: در کشورهای اطراف، سرمایه‌گذاری‌های گسترده‌ای روی بحث انرژی صورت گرفته که با آنچه در ایران شاهد هستیم بسیار متفاوت است.
او با تاکید بر لزوم توجه به اصلاح و بهینه‌سازی تاسیسات در همه حوزه های مرتبط با تولید، توزیع و مصرف انرژی، گفت: متأسفانه سطح هدررفت انرژی در انتقال بسیار بالاست و برای همین فقط تمرکز برای احداث نیروگاه نمی‌تواند به حل ناترازی کمک کند و باید به موضوع انرژی به صورت یکپارچه بنگریم.
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;