5 هزار کیلومتر خط لوله و 50 تاسیسات تقویت فشار گاز ساخته می شود

 

مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با اعلام اینکه احداث پنج هزار کیلومترخط لوله و 50 تاسیسات تقویت فشار گاز برای تقویت شریان های انتقال انرژی برنامه ریزی شده است، بر ضرورت تامین منابع مالی برای تحقق این اهداف تاکید کرد.

 

 

 

به گزارش تاسیسات نیوز ، علیرضا غریبی گفت: با توجه به برنامه کلان وزارت نفت برای رسیدن به سقف تولید روزانه یک میلیارد و 400 میلیون مترمکعب گاز، می بایست خطوط لوله جدیدی با ظرفیت های بیشتر از حجم کنونی انتقال گاز، ایجاد شود و این مهم نیازمند سرمایه گذاری در این بخش است.

 

 وی گفت: امسال برخی از طرح ها از جمله خط لوله قزوین – لاکان و دو تاسیسات مهم (پارچین و سمنان) راه اندازی شدند که در پایداری گاز شمال و شمال شرق کشور نقش بسزایی ایفا می کنند.

 

 غریبی احداث خط ششم سراسری را از طرح های مهم شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران خواند و گفت: این خط لوله از عسلویه آغاز می شود و با عبور از خوزستان به دهگلان (کردستان) و از آنجا به مرز بازرگان ادامه مسیر می دهد.

 

 به گفته وی تاکنون مسیر عسلویه – بید بلند- اهواز تزریق گاز شده و مسیر اهواز – دهگلان نیز با 50 درصد پیشرفت در دست اجراست.

 

 مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران، احداث دو انشعاب دهلران و آبدانان از خط ششم سراسری را از دیگر طرح های مهم این شرکت برشمرد و گفت: انشعاب دهلران در مسیری به طول 123 کیلومتر (20 اینچ) و انشعاب آبدانان نیز در مسیری به طول 85 کیلومتر( 12 اینچ) در دست اجراست و انتظار می ورد تا 6 ماه آینده به پایان برسد.

 

 

 

اجرای انشعاب 220 کیلومتری از خط ششم برای انتقال گاز به عراق

 

مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران همچنین از احداث انشعابی دیگر به طول 220 کیلومتر از خط لوله ششم سراسری خبر داد و گفت: این خط لوله حد فاصل کرمانشاه – دهگلان اجرا خواهد شد.

 

 به گفته غریبی این خط لوله 48 اینچی که با هدف انتقال گاز ایران به عراق پیش بینی شده است در دو فاز اجرا خواهد شد.

 

 مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران تصریح کرد: فاز نخست این طرح در مسیری به طول 115 کیلومتر اجرا می شود و هم اکنون 90 کیلومتر لوله مربوط به آن آماده تولید( نورد شدن) برای انتقال به سایت عملیاتی است.

 

 وی تاکید کرد: خط ششم با هدف تقویت انتقال گاز به شمال غرب کشور احداث می شود و می تواند در صادرات نیز (تا قبل از احداث خط نهم سراسری) نقش مهمی ایفا کند.

 

 

 

روند اجرایی احداث خط هفتم سراسری

 

مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران درباره روند اجرای خط هفتم سراسری نیز گفت: احداث این خط لوله به طول 904 کیلومتر با هدف انتقال گاز به سیستان و بلوچستان و صادرات به پاکستان انجام می شود.

 

 وی با بیان این که این خط لوله پیش تر به ایرانشهر رسیده است در گفتگو با نفت نیوز تصریح کرد: با رسیدن گاز به ایرانشهر، این خط لوله به دو جهت شمال( زاهدان، زابل) و جنوب (مرز پاکستان) ادامه مسیر داده است.

 

 غریبی با بیان این که بخش جنوبی خط لوله هفتم سراسری به طول 320 کیلومتر در دست اجراست،گفت: نزدیک به 100کیلومتر لوله مربوط بخش یاد شده( ایرانشهر-مرز پاکستان) تولید و در حال انتقال به منطقه عملیاتی است.

 

 وی درباره بخش شمالی خط لوله هفتم سراسری نیز گفت: بخش عمده لوله های این بخش نیز در حال تولید برای انتقال به شهرهای شمالی استان مانند زاهدان و زابل است.

 

 مدیر عامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران درباره خطوط نهم سراسری نیز گفت: قرارداد اولیه خط نهم سراسری با فاینانسور خارجی امضا شده است و با حل مسائل مالی از سوی عملیات اجرایی آن شروع خواهد شد.

 

 خط یازدهم نیازمند 4500 میلیارد تومان اعتبار است

 

به گفته غریبی خط یازدهم نیز به طول 1200کیلومتر( 56 اینچ حد فاصل عسلویه تا مناطق مرکزی ایران) با هفت تاسیسات تقویت فشار گاز احداث خواهد شد.

 

 وی با بیان این که برای احداث این خط لوله و تسیسات آن 4500 میلیارد تومان هزینه برآورد شده است، تصریح کرد: انتظار می رود فازبندی اجرای آن از سال آینده آغاز شود.

 

 وی همچنین از احداث خط لوله دامغان_ نکا به طول 175 کیلومتر( 42 اینچ) خبر داد و گفت: مناقصه برای احداث این خط لوله برگزار و برنده آن نیز مشخص شده است به محض تامین منابع مالی از سوی فاینانسور، اجرای آن نیز آغاز خواهد شد.

 

 مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران درباره احداث تاسیسات جدیدتقویت فشار گاز نیز گفت: تاسیسات تقویت فشار جدید دشت در استان گلستان، همچنین تاسیسات تقویت فشار گاز همدان _ بیجار از جمله اولویت های این شرکت است که با توجه به آماده بودن توربوکمپرسورهای آنها،انتظار می رود بتوان بهره برداری از آنها را در سال آینده آغاز کرد.

 

 به گفته غریبی ورود این تاسیسات به مدار بهره برداری انتقال گاز به شمال، شمال شرق و غرب کشور را بیش از پیش تقویت خواهد کرد.

 

 مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران احداث دو تاسیسیات تقویت فشار پل کله و دهق را از دیگر اولویت های این شرکت اعلام و اظهار کرد: میانگین پیشرفت عملیات اجرایی این تاسیسات به مرز40 درصد رسیده است و تلاش می شود این دو تاسیسات نیز تا مهرماه سال آینده به بهره برداری برسند.

 

دو تاسیسات پل کله و دهق در مجموع با 40 درصد پیشرفت در دست ساخت است و انتظار می رود آبان سال آینده وارد مدار شود و خط چهارم را کمک خواهد کرد برای شمال وشمال شرق کمک خواهد کرد.

 

 

 

 پایان پیام/.

 

 

 

 

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;