کرمان رکورد دار سرقت برق در کشور/ پای زنان هم به سرقت کابل باز شد

مدیران صنعت برق کرمان بیان کردند: آمار سرقت سیم‌های برق و سرقت انرژی در استان کرمان بالاست و این موضوع کار را برای ما سخت‌تر می‌کند و بیشتر اتباع بیگانه و افرادی عادی دست به سرقت سیم‌ها می‌زنند، حتی چند روز قبل دو نفر خانم را در هنگام سرقت سیم‌های برق در کرمان دستگیر کردند.
به گزارش تاسیسات نیوز، محمدرضا عرب‌زاده مشاور مدیرعامل شرکت توزیع برق شمال استان کرمان، سیدمحمدجواد جهادی مدیر توزیع برق شهرستان کرمان و سید جواد حسینی مدیر امور اتفاقات برق کرمان  سوالات خبرنگاران در این حوزه بودند و به مشکلات مردم به خصوص در دوران شیوع کرونا پرداختند.
 در حال حاضر در استان و شهرستان کرمان چه تعداد مشترک برق داریم؟
عرب‌زاده: ما در شرکت توزیع برق شمال استان کرمان، شهرستان‌های کرمان، رفسنجان، زرند، راور، انار، کوهبنان و شهربابک به وسعت یک هزار کیلومتر مربع و یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر را زیرپوشش داریم و خدمات را از طریق ۱۱ هزار کیلومتر شبکه فشار متوسط و ۸ هزار کیلومتر شبکه فشار ضعیف به ۶۴۶ هزار مشترک ارئه می‌دهیم.
امیدواریم با زحماتی که همکاران ما متحمل می‌شوند و تنگنا‌هایی که وجود دارد، ان‌شاء‌الله بتوانیم خدمت را به نحو شایسته به مردم استان ارائه دهیم.
جهادی: ما در شرکت‌های توزیع برق جبهه اول خدمت صنعت برق هستیم و جبهه کار ما گسترده و بزرگ است، شهرستان کرمان ۴۰۰ هزار اشتراک برق دارد و شبکه برق در کرمان با توجه به وسعت ۴۵ هزار کیلومتر مربعی این شهرستان گسترده است.
 با توجه به اجرای پویش «هر هفته الف ب ایران» از سوی وزارت نیرو، کرمان چه سهمی از پروژه‌های این پویش دارد؟
عرب‌زاده: وزیر نیرو پویش «هر هفته الف ب ایران» را با هدف اجرای ۲۲۷ پروژه با اعتبار ۳۳ هزار میلیارد تومان اعتبار اعلام کرد که پروژه‌های زیرساختی مهمی بودند که در صنعت آب و برق احداث و ایجاد شدند و مورد بهره‌برداری قرار گرفتند.
با دستور وزیر نیرو این پویش با ۲۵۰ پروژه جدید به ارزش ۵۰ هزار میلیارد تومان ادامه یافت که تعدادی پروژه هم به استان کرمان تعلق دارد.
شرکت توزیع برق شمال استان کرمان پروژه تبدیل ۷۰۰ کیلومتر شبکه سیم به کابل خودنگهدار در رفسنجان را در دست اجرا دارد که این شبکه از سیم مس بدون روپوش به کابل خودنگهدار تبدیل می‌شود. این پروژه مزایای زیادی دارد از جمله اینکه از نظر برق گرفتگی با وجود این سیم‌ها کمتر دچار برق‌گرفتگی می‌شویم و در طوفان و باد هم کمتر دچار اتصالی برق خواهیم بود، همچنین سرقت سیم‌ها کاهش می‌یابد.
همچنین کرمان یکی از مناطقی‌ست که خاک آن دارای املاحی‌ست که موجب خوردگی تجهیزات برق می‌شود و حوادثی هم به این علت داشته‌ایم و از سال ۹۵ بحث تعویض پایه‌های بتنی برق و مقاوم‌سازی آن‌ها را در دستور کار قرار دادیم.
با توجه به اینکه دبیرخانه مقاوم‌سازی پایه‌های برق کشور در استان کرمان افتتاح شده است، دستورالعمل‌ها و رویه‌هایی را تنظیم کرده‌ایم که در قالب پویش «هر هفته الف ب ایران»، فرآیند‌های مقاوم‌سازی را عملی کنیم.
البته با ابتکار وزیر نیرو در سال جاری پویش «هر هفته الف ب ایران» با محوریت «ساخت و سازها» و «ساز و کارها» ادامه می‌یابد که با توجه به نامگذاری سال جاری از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی با عنوان سال «جهش تولید» قطعا تاثیری که اجرای پروژه‌های زیرساختی از جمله آب و برق در فعالیت‌های صنعتی و تولیدی دارد می‌تواند موجب تحقق شعار سال جاری شود.
امیدواریم با همکاری همه ارگان‌ها و خبرنگاران بتوانیم این زیرساخت‌ها را به موقع به انجام برسانیم.
آیا سرقت‌های سیم‌های برق در استان کرمان هنوز هم بالاست؟
عرب‌زاده: بله، متاسفانه همچنان آمار سرقت سیم‌های برق و سرقت انرژی در استان کرمان بالاست و این موضوع کار را برای ما سخت‌تر می‌کند.
جهادی: در حاشیه شهر کرمان به دلیل مهاجرت‌هایی که صورت گرفته است، زمین‌هایی را افراد سودجو به‌صورت غیرقانونی تصرف کرده‌اند و به مردم فروخته‌اند که موجب حاشیه‌نشینی شده است این افراد مجوز قانونی برای ساخت و ساز ندارند بنابراین نمی‌توانند انشعاب برق را خریداری کنند. به همین علت می‌روند و به شکل غیراصولی و خطرناک انشعاب برق را می‌گیرند که این کار خسارت‌های هنگفتی وارد می‌کند.
 آیا ابزار قانونی برای قطع انشعابات غیرمجاز برق را دارید؟
جهادی: بله ما می‌توانیم این انشعابات غیرمجاز را قطع کنیم، واحدی به نام پلیس برق داریم که پیمانکاری‌ست که بر اساس گزارش‌ها و بازدید‌های دوره‌ای هرجا انشعاب غیرمجازی را ببیند، نسبت به قطع انشعاب و برخورد با فرد خاطی اقدام می‌کند.
در تابستان امسال شاهد کاهش قطعی برق در کرمان هستیم، آیا مردم همکاری بیشتری داشته‌اند یا اتفاق دیگری افتاده است؟
جهادی: همکاری مردم بوده که تابستان امسال کمتر شاهد خاموشی بوده‌ایم، هرچند ساخت و ساز‌های جدید را داریم و مردم انشعاب برق می‌خرند، اما تغییر یا ارتقای الگوی مصرف وجود دارد. در مجموع تاکنون ۷ درصد رشد بار در سال جاری نسبت به سال قبل داشته‌ایم.
عرب‌زاده: هر سال قطعا رشد مصرف در کشور وجود دارد و این رشد مصرف در تابستان خود را بیشتر نشان می‌دهد، زیرا استفاده از وسایل سرمایشی و به ویژه در پیک مصرف بیشتر است بنابراین برنامه‌های پیک‌زایی و مدیریت مصرف را داریم تا مشترکان برق همراهی و همکاری با شرکت‌های برق را در قالب برنامه‌ریزی و زمانبندی مناسب برای استفاده از برق داشته باشند.
همچنین برنامه‌های تبلیغاتی برای کشاورزان و عموم مردم داریم تا مدیریت مصرف برق را داشته باشد و برای صنایع، شرکت‌ها و موسساتی که هزینه‌های برق مصرفی آن‌ها بالاست اگر در این طرح همیاری و همکاری کنند، جوایزی پیش‌بینی شده است.
کدام گروه از مشترکان برق در کرمان بیشترین میزان مصرف را دارند؟
عرب‌زاده: تعداد مشترکان برق در بخش کشاورزی استان کرمان برابر با هشت دهم درصد است که کمترین تعداد مشترکان ما را تشکیل می‌دهند، اما با مصرف ۴۱ درصد برق استان بیشترین میزان مصرف را به خود اختصاص داده‌اند.
آیا شیوع کرونا و افزایش حضور مردم در خانه در دوران قرنطینه تاثیری بر مصرف برق داشته است؟
جهادی: رشد مصرف برق به علت ماندگاری مردم در خانه به علت شیوع کرونا و کاهش مسافرت‌ها و برنامه‌های جنبی در خارج از خانه طبیعی و مشهود است.
شیوع کرونا و کسادی کسب و کار‌ها آیا تاثیری بر درآمد‌های شرکت توزیع برق شمال کرمان دارد؟
جهادی: از سال گذشته با سیاست شرکت توانیر در راستای حذف قبوض کاغذی گام خوبی برداشته شد و قبوض الکترونیکی شده‌اند و مردم از طریق درگاه‌های مختلف می‌توانند قبوض را مشاهده کنند و پرداخت را انجام دهند و این قدم خوبی بود و سرعت عمل مردم در پرداخت هیزنه برق بیشتر شد.
اما در سال جاری وصول مطالبات ما مختل شد به دلیل اینکه یکسری از مشاغل مانند رستوران‌ها، هتل‌ها، مراکز گردشگری و جا‌های دیگر در سطح کشور از دست رفتند و درآمد مردم کمتر شد بنابراین نتوانستند بدهی برق خود را پرداخت کنند.
ما ملاحظه مردم را می‌کنیم و با آن‌ها مدارا می‌کنیم تا شرایط بگذرد، تقسیط بدهی‌ها را انجام می‌دهیم، اما مردم هم باید هزینه را پرداخت کنند، زیرا نیروی محرکه ما همین منابع درآمدی‌ست.
عرب‌زاده: واقعیت این است که خدمات‌رسانی توزیع برق از طریق درآمدی‌ست که از محل پرداختی‌های مردم به دست می‌آید، بنابراین ما بخشودگی بدهی را نداریم، اما تقسیط‌هایی انجام شده است، بهتر است مردم بدهی خود را بدهند، زیرا تجمع بدهی‌ها به ضرر خودشان است و پرداخت آن سخت‌تر می‌شود.
میزان تولید انرژی خورشیدی در شمال استان کرمان چقدر است؟
عرب‌زاده: ما در شرکت توزیع برق شمال کرمان کمتر از ۱۰ مگاوات انرژی خورشیدی را کار می‌کنیم و تاکنون ۱۱ هزار و ۹۶۴ کیلووات نیروگاه خورشیدی در حال نصب و یا در حال بهره‌برداری است که بیشترین آن به بخش ماهان تعلق دارد.
افرادی که علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری و نصب سیستم‌های خورشیدی هستند می‌توانند در این زمینه اقدام و از این تجهیزات استفاده کنند.
 روزانه چه تعداد تماس با اتفاقات برق در شهر کرمان داریم و متوسط زمان حضور نیرو‌ها در صحنه چقدر است؟
حسینی: امور اتفاقات عملیات برق کرمان ۸۰ نفر نیرو دارد که ۲۴ ساعته خدمت‌رسانی به شهروندان را انجام می‌دهند و در هر شبانه‌روز حداقل ۱۰۰ تماس داریم و متوسط زمان حضور نیرو‌های ما ۵۲ دقیقه است.
علت اصلی قطع برق در شهر کرمان چیست؟
حسینی: خاموشی‌هایی که روی می‌دهد معمولا بیشتر به علت سرقت سیم‌های شبکه است و همچنین پارگی، فیوزسوزی و عوامل طبیعی هم موجب خاموشی می‌شود.
حوادث رانندگی و تصادفات با تاسیسات شبکه برق هم یکی از دلایل مهم خاموشی‌هاست و از شهروندان می‌خواهیم، هنگام رانندگی به تاسیسات برق نزدیک نشوند تا آسیب کمتری متوجه تاسیسات ما شود.
 در بین مردم این موضوع مطرح می‌شود که سرقت سیم‌های برق توسط نیروهایی‌ست که با صنعت برق آشنایی دارند، آیا این طور است؟
حسینی: بعید نیست که چنین اتفاقی بیفتد، چون شرکت‌های پیمانکاری زیادی داریم و ممکن است یکی از کارگر‌های آن‌ها هم دست به این کار بزند، اما بیشتر اتباع بیگانه و افرادی عادی دست به سرقت سیم‌ها می‌زنند، حتی چند روز قبل دو نفر خانم را در هنگام سرقت سیم‌های برق در کرمان دستگیر کردند.
آیا امسال هم مرگ افراد در هنگام سرقت سیم برق را داشته‌ایم؟
حسینی: متاسفانه ما همیشه شاهد فوت افراد در هنگام سرقت سیم برق هستیم و امسال هم سه فوتی در شهر کرمان داشتیم.
منبع فارس
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;