پیشنویس استاندارد رعایت حریم کیفی منابع آب کشور ابلاغ شد
به گزارش تاسیسات نیوزبه نقل از خبرگزاری انرژی ، مدیرکل دفتر استانداردهای فنی، مهندسی، اجتماعی و زیستمحیطی آب و آبفای وزارت نیرو از ابلاغ پیشنویس و عملیاتی شدن استاندارد رعایت حریم کیفی منابع آب کشور خبر داد.
به گزارش آژانس خبری انرژی، تقی عبادی در خصوص منابع آلودهکننده آب گفت: در زمینه مدیریت کیفی آب در رودخانهها و حوضهها نسبت به خیلی از کشورها ضعیف هستیم و باید یک اقدام جدی در این زمینه انجام دهیم.
وی با اشاره به اینکه حدود ۱۰ سال قبل استاندارد حریم کیفی را تدوین و ابلاغ نمودیم، گفت: در گذشته یک سری مصوبات را از شورای امنیت ملی در خصوص رودخانههایی که با آب شرب در تماس هستند و یا درباره استانداردهای خاصی همچون عدم ورود فاضلاب به حریم رودخانه اخذ کردیم و با منابع آلوده کننده بهشدت برخورد شد، اما تاکنون در سطح کشور ضوابطی که برای مدیریت کیفی آب حوضهها و رودخانهها داشته باشیم، به نحو مطلوبی اجرایی نشده است.
عبادی ضمن اظهار امیدواری از اینکه در بلندمدت کارهای اصولیتری انجام گیرد، گفت: پیشنویس استاندارد رعایت حریم کیفی منابع آب تدوین شده و به بیشتر شرکتها ابلاغ شده است که بهزودی در کل کشور عملیاتی خواهد شد.
وی درخصوص استفاده مجدد از آب مصرف شده در کشاورزی، فاضلاب صنعتی، فاضلاب شهری و فاضلابهای خانگی بیان داشت: در برخی کشورها از برگشت پساب در فلاش تانکها استفاده میکنند و برای اینکه این پساب از آب دارای کیفیت قابل تشخیص باشد، معمولا یک ماده رنگی نیز به آن اضافه میکنند.
عبادی ادامه داد: در استاندارد تاسیسات ساختمانی در زمان حمام کردن، وقتی شیر آبگرم را باز می کنید، ابتدا مقداری آب سرد هدر میرود تا آب گرم به دوش برسد، تجهیزاتی هست که این آب سرد را به شبکه باز می گرداند تا زمانیکه آب گرم شود و به دوش برسد، اما این از مواردی است که در ساختمانها انجام نمی شود.
وی با بیان اینکه در بسیاری از کشورهای پیشرفته، از تصفیه فاضلاب برای دستشوییها استفاده میکنند و فلاش تانکها و بقیه مصارف را با پکیجهای تصفیه خانگی استفاده کنند، افزود: این پکیجها پساب داخل ساختمانها و مجتمعها را تبدیل میکنند و از آنها با استاندارد مشخصی برای فضای سبز مجتمعها استفاده می کنند.
عبادی ادامه داد: در برخی کشورها نیز برگشت همین پساب را در فلاش تانک ها استفاده می کنند و برای اینکه این پساب از آب دارای کیفیت قابل تشخیص باشد معمولا یک ماده رنگی نیز به آن اضافه میکنند و بعد از استفاده داخل فلاش تانکها، به سیستم فاضلاب شهری وارد میشود که متاسفانه در استفاده مجدد و بازگشت آب در کشور، به خصوص در ساختمانهای اداری و مجتمعهای بزرگ مسکونی عملا کار خاصی انجام نشده است.
وی در خصوص اجباری نبودن استاندارد در تاسیسات ساختمانی گفت: استاندارد تاسیسات ساختمانی در تمام دنیا وجود دارد، ولی در ایران نظام مهندسی و قانون مهندسی ساختمان، این مورد را هنوز اجباری نکرده است که بایستی به مرور این استاندارد جایگاه جدی خود را در ساختمانها پیدا کند.
وی با اشاره به اینکه هماکنون امکان استفاده از دو سامانه آبرسانی در کشور وجود دارد تا از یک سامانه برای شرب و از سامانه دیگر برای استحمام و سایر مصارف استفاده نمود، اظهار داشت: وجود سامانه دوم به معنای دو شبکه آبرسانی مجزا نیست، چرا که ممکن است مانند خیلی از کشورها آب شرب را توسط بطری تامین کنیم و این خودش یک سامانه محسوب میشود.
انتهای پیام