ورودی سدها؛ رو به کاهش

به گزارش تاسیسات نیوز، مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران آخرین جزئیات بارندگی‌ها در سال آبی جاری را تشریح کرد. به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، محمد حاج رسولی‌ها گفت: عمده بارندگی‌های سال آبی جاری در داخل دشت‌ها اتفاق افتاد و در ارتفاعات کمتر شاهد بارش بوده‌ایم و از سویی نیز نوع بارش‌ها نسبت به سال گذشته از شکل برف به باران تغییر شکل داد.




وی با بیان این که بارندگی امسال نسبت به سال‌های گذشته 4 درصد کمتر بوده است، اظهار کرد: امسال بارش‌های موثر (بارش‌های با ارتفاع کمتر از 10 میلی‌متر) نسبت به سال‌های قبل کمتر بوده است.





حاج‌رسولی‌ها افزود: تمام این عوامل دست به دست هم داد تا ورودی به سدهای کشور نسبت به سال گذشته بین 12 تا 13 درصد کاهش یابد و در حوضه رودخانه‌ها کاهش بارندگی‌ها نسبت به سال قبل به حدود 7 درصد برسد. به گفته مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران مشکل دیگر سال آبی جاری متفاوت بودن بارندگی‌ها نسبت به متوسط بلندمدت در حوضه‌های مختلف بوده است.





وی در این خصوص عنوان کرد: امسال در حوضه «آبریز دریاچه ارومیه» نسبت به متوسط بلندمدت 24 درصد کاهش بارندگی داشته‌ایم و این در حالی است که حوضه «آبریز خلیج‌فارس» و «دریای عمان» و «فلات مرکزی» در مقایسه با متوسط بلندمدت با افزایش 3 درصدی بارش مواجه بوده‌اند.





حاج رسولی‌ها ادامه داد: در حوضه آبریز دریای خزر 18 درصد، در حوضه آبریز مرزی شرق 39 درصد و در حوضه آبریز قره‌قوم نیز 17 درصد در مقایسه با متوسط بلندمدت کاهش بارش داشته‌ایم.





مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران با بیان این مطلب که وقتی بارش در حوضه‌ها متفاوت باشد اثرات خود را در استان‌ها نشان خواهد داد، گفت: به جز استان‌های «بوشهر، تهران، فارس، قم، کرمان، لرستان، مرکزی، هرمزگان و همدان» در بقیه استان‌ها نیز شرایط آبی یا معادل متوسط بلندمدت بوده یا کاهش زیادی نسبت به متوسط بلندمدت داشته است؛ به گونه‌ای که در «استان خوزستان» نسبت به متوسط بلندمدت 42 درصد، در «استان خراسان شمالی» 29 درصد، در «استان کهکیلویه و بویراحمد» 33 درصد و در «استان یزد» 18 درصد نسبت به میانگین بلندمدت کاهش بارش داشته‌ایم.






وی با اشاره به تفاوت نوسان‌های بارندگی در استان‌های مختلف در سال آبی جاری که باعث شد تامین آب کشور با شرایط سختی مدیریت شود، افزود: خوشبختانه به‌دلیل وجود ذخایر آبی که در مخازن سدها از سال قبل پیش‌بینی شده بود، به‌رغم اینکه ورودی آب به سدها از سال گذشته از حدود 45 میلیارد مترمکعب به حدود 38 میلیارد متر مکعب کاهش یافته است (کاهش 12 تا 13 درصدی) خروجی سدها دقیقا مشابه سال گذشته بود که نمونه بارز مدیریت مخزن را می‌توان در سدهای استان خوزستان مشاهده کرد.





وی با بیان اینکه حدود 10 روز به پایان سال آبی 96-95 مانده است، خاطر نشان کرد: مجموع بارندگی کشور در مقطع زمانی اول مهرماه گذشته تا 25 شهریور ماه جاری 230 میلی‌متر بود که نسبت به سال آبی گذشته حدود 4 درصد و نسبت به متوسط بلندمدت 3 درصد کاهش داشته است که با بارش‌های روزهای آینده حدود 1 تا 2 میلی‌متر افزایش خواهد یافت و حداکثر به 232 میلی‌متر خواهد رسید.

 

 

 

 

 

 

انتهای خبر

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;