«معماری صنعتی ساختمان» به قلم محسن وفامهر منتشر شد

 «معماری صنعتی ساختمان» به قلم محسن وفامهر منتشر شد

نخستین چاپ کتاب «معماری صنعتی ساختمان» تالیف محسن وفامهر، در 6 فصل مزایا و ضرورت‌های صنعتی‌سازی ساختمان در معماری امروز را بیان می‌کند. این اثر از سوی انتشارات فکر نو روانه بازار نشر شده است.

 

 

 

 

به گزارش تاسیسات نیوز، کتاب «معماری صنعتی ساختمان» در قالب 6 فصل سعی دارد تعریف جامعی از معماری و صنعتی‌سازی ساختمان و نیز مزایا و ضرورت‌های آن در معماری امروز، ارایه دهد و از این منظر می‌تواند منبع خوبی برای دانشجویان دکترا، کارشناسی ارشد فناوری و کارشناسی به‌ویژه دانشجویان رشته‌های معماری و تکنولوژی معماری باشد.

 

فصل نخست این اثر، دربرگیرنده مفاهیم و اصطلاحات اولیه ساختمان‌سازی است تا مخاطب با آشنایی کامل از این اصطلاحات بتواند مفاهیم کلیدی و بنیادی کتاب را بهتر درک کند. در این فصل همچنین مزایا و معایب روش‌های رایج و صنعتی به تفصیل بیان و در پایان فصل نیز ضرورت‌های بهره‌گیری از معماری و صنعتی‌سازی ساختمان تشریح شده است.

 

فصل دوم کتاب به طرح موانع و مشکلاتی می‌پردازد که صنعتی‌سازی با آن مواجه است و این مشکلات در شرایط گذشته و حال کشورمان توضیح و بسط داده می‌شود. فصل سوم نیز درباره نقش صنعتی‌سازی در ارتقاء کیفیت مصالح بحث کرده و نمونه‌های متنوعی از جمله این‌که بالا بودن کیفیت مصالح چه مزایایی می تواند در کار داشته باشد، را معرفی می کند.

 

فصل چهارم کتاب «معماری صنعتی ساختمان» به پیشرفت‌های سیستم‌های ساختمانی ترمومور و نحوه اجرای آنها پرداخته و در ادامه نحوه ساخت و بهره‌برداری از نخستین گنبد کامپوزیت در کشور به تفصیل ارایه شده است. در ادامه این فصل نیز پیرامون انواع ربات‌ها و نقش آن‌ها در صنعتی‌سازی ساختمان صحبت به میان آمده است.

 

در فصل پنجم این اثر دانشگاهی، معماری سازه‌های هوشمند و متحرک و ویژگی‌های آن همراه با چند نمونه علمی و مهم از جمله در فرودگاه امام خمینی (ره) و ویژگی‌های آن معرفی شده است.

 

موضوع اصلی فصل پایانی کتاب نیز، تعامل تولید صنعتی ساختمان با معماری بومی است. در این فصل نقش مصالح بومی در تولید صنعتی ساختمان و کاربرد صنعتی‌سازی ساختمان در احیای بافت‌های فرسوده و مزایای آن ارایه شده است.

 

به اعتقاد مولف، یک ساختمان به سه عامل طراحی، مصالح ساختمانی و نحوه اجرای آن بستگی دارد. نخستین قدم در برنامه‌ریزی شناسایی نقاط قوت و ضعف در گذشته و حال است. از سوی دیگر اقدامات را باید با شرایط محل، امکان بکارگیری مصالح محلی و دیگر منابع بومی هماهنگ ساخته و همگام با ایجاد ترکیبی از روش‌های ساختمانی موجود و مدرن، برای انجام کارها قدم برداشت.

 

وفامهر در کتاب خود تاکید دارد که تقلید کورکورانه از تکنولوژی کشورهای پیشرفته، ما را به هدف عالی نمی‌رساند و با توجه به پیشینه درخشان صنعت ساختمان در معماری ایران، ترکیب و تلفیق تکنولوژی‌های پیشرفته با تکنیک‌های ساخت در هر سه زمینه طراحی، مصالح ساختمانی و نحو اجرای آن‌ها، می تواند در بهبود این صنعت بزرگ در کشور موثر و مفید باشد.

 

 

در بخشی از کتاب «معماری صنعتی ساختمان» آمده است: «به دلیل نبود بسترهای صنعتی‌سازی و مشکلات موجود بر سر راه تولید صنعتی در ایران، بیشتر مردم تمایل به سیستم‌های قدیمی ساخت و ساز دارند، در حالی‌که سیستم‌های مختلف تولید صنعتی در دنیا موجود است و تولید صنعتی ساختمان باید از مراحل طراحی تا مرحله اجرا، تحت نظامی هماهنگ، به اجرا در بیاید.»

 

دکتر محسن وفامهر، مدرس و عضو هیات علمی دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه علم و صنعت ایران و عضو وابسته دانشگاه بین‌المللی امام رضا (ع) است. وی تاکنون بیش از ده‌ها عنوان کتاب، صدها عنوان مقاله و سخنرانی با محوریت تکنولوژی معماری ایرانی و اسلامی در مجامع تحقیقاتی و آموزشی داخل و خارج کشور ارایه کرده و طراحی و اجرای پروژه‌های مختلف عمرانی و معماری علمی و فرهنگی با سازه‌های گوناگون را در نقاط مختلف تهران و سطح کشور به انجام رسانده است و تاکنون بیش از هفت عنوان کتاب با این محوریت کلی تالیف کرده که مجموعه دوجلدی «پرواز خیال و نقش سناریو در طراحی معماری» نیز از جمله آن‌هاست.

 

وفامهر همچنین عضو هسته اصلی قطب علمی، فناوری معماری دانشگاه تهران و عضو شورای فناوری‌های نوین ساختمانی و عضو انجمن مفاخر معماری ایران است و کتاب اخیر وی با عنوان «سیری در اندیشه‌های تکنولوژی معماری» از سوی انتشارات دانشگاه امام رضا (ع) برای علاقه‌مندان به هنر معماری و شهرسازی به ویژه دانشجویان این رشته‌ها منتشر شد.

 

نخستین چاپ کتاب «معماری صنعتی ساختمان» با شمارگان یک‌هزار و 100 نسخه در 230 صفحه، به بهای هشت هزار و 500 تومان از سوی انتشارات فکر نو منتشر شده است.

پایان پیام/.

 

 

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;