مدیریت مصرف برق با تغییر ساعت

به گزارش تاسیسات نیوز، مصوبه کاهش ساعت کاری در برخی استان‌ها به‌منظور مدیریت مصرف برق از سوی معاون اول رئیس‌جمهوری به استانداری‌ها ابلاغ شد. براساس جزئیات اصلاح تصویب‌نامه هیات وزیران، ساعات کاری ادارات و دستگاه‌های دولتی، بانک‌ها، شهرداری‌ها و موسسات عمومی غیردولتی مناطق گرمسیری از نیمه خرداد تا نیمه شهریورماه جابه‌جا خواهد شد.


بدین ترتیب به دستگاه‌های اجرایی استان‌های هرمزگان، خوزستان، بوشهر و سیستان و بلوچستان و نیز شهرستان‌های استان‌های دیگر که دمای بالاتر از ۴۵ درجه دارند، اجازه داده شد بنا بر تشخیص شرکت‌های توزیع نیروی برق، ساعات شروع و پایان کار خود را به ساعت ۶:۳۰ صبح تا ۱۳:۳۰ تغییر دهند.


اواسط خردادماه امسال بود که در جلسه هیات دولت به ریاست حسن روحانی، تغییر ساعات کار ادارات و دستگاه‌های اجرایی برخی استان‌های گرمسیری کشور در تابستان تصویب شد. به‌‌گفته دولتمردان، هیات دولت در راستای مدیریت بهینه مصرف انرژی در تابستان، با این مصوبه که از سوی وزارت نیرو پیشنهاد شده، موافقت کرده است.


کاهش پیک تابستان که چند سالی است به یکی از دغدغه‌های مهم متولیان نیروی کشور تبدیل شده، به‌گفته فعالان اقتصادی امسال نیز با دست‌اندازهای جدی مواجه خواهد شد. پیش‌بینی‌ها حاکی از آن است که امسال مدت زمان پیک کشور از ۳۰۰ ساعت در سال‌های گذشته به ۵۰۰ ساعت افزایش خواهد یافت.


این درحالی است که واکاوی داده‌های آماری نشان می‌دهد رشد مصرف انرژی برق کشور در سال ۹۶ به میزان ۸۸/ ۶ درصد رسید که در ۱۰ سال اخیر بی‌سابقه بوده است. از سوی دیگر پیک شبکه سراسری در سال گذشته به عدد ۵۵ هزار و ۴۴۳ مگاوات رسید که براساس پیش‌بینی‌ها امسال با رشد میانگین ۵ درصد به بیش از ۵۸ هزار مگاوات خواهد رسید.


تمام این معادله‌ها حکایت از آن دارد که تابستان سختی در پیش روی متولیان وزارت نیرو و البته فعالان بخش‌خصوصی نیروگاهی برای تامین برق مورد نیاز وجود خواهد داشت.


زیر و بم یک مصوبه


جزئیات تصویب‌نامه هیات وزیران نشان می‌دهد استان‌های خوزستان، بوشهر، هرمزگان و سیستان و بلوچستان (در کلیه شهرستان‌های تابع استان‌های مذکور) و استان‌هایی که دمای بالاتر از ۴۰ درجه دارند، براساس تشخیص شرکت‌های توزیع نیروی برق، ساعات شروع و پایان کار ادارات خود و دستگاه‌های مشمول را به ساعت ۶:۳۰ صبح تا ۱۳:۳۰ تغییر دهند.


همچنین در بند دوم این مصوبه، کلیه دستگاه‌های اجرایی مکلف شدند در فصل تابستان به نحوی مصرف انرژی برق خود را مدیریت کنند که مصرف آنها نسبت به مدت مشابه در سال قبل حداقل ۱۰ درصد کاهش یابد.


از سوی دیگر در این مصوبه تاکید شده است که به‌منظور مدیریت برق مصرفی تجهیزات سرمایشی، دمای محیط کار حداقل ۲۵ درجه سانتیگراد تنظیم و سیستم‌های سرمایشی و روشنایی پس از پایان وقت اداری از مدار خارج شوند. همچنین براساس این مصوبه تمام دستگاه‌های اجرایی استان‌های مذکور، باید با استفاده از مولدهای اضطراری خود در ساعت ۱۲ تا ۱۸ در ماه‌های تیر و مرداد برق تولید کنند.


بهای سوخت این دسته از مولدها نیز با تایید شرکت‌های توزیع نیروی برق توسط وزارت نیرو تامین خواهد شد، اما تصویب‌نامه ابلاغ شده به استانداری‌ها، جزئیات دیگری نیز در بطن خود جای داده است.


در بند سوم این مصوبه کلیه واحدهای صنعتی و کشاورزی که دارای مولد برق بیش از ۱۰۰ کیلووات هستند، موظفند طی ماه‌های تیر و مرداد بین ساعت‌های ۱۲ تا ۱۶ جهت تکمیل کل و یا بخشی از برق موردنیاز از ظرفیت‌های نیروگاهی خود استفاده کنند. وزارت نفت نیز موظف به تامین سوخت گاز و یا نفت گاز مورد نیاز برابر قیمت‌های بخش صنعت است.


در بند چهارم هم تاکید شده که مسوولیت اجرای این تصویب‌نامه بر عهده مدیران دستگاه‌های اجرایی در سطح شهرستان‌ها و استان (حسب مورد) است و عدم رعایت آن تخلف محسوب می‌شود. همچنین وزارت نیرو موظف است در پایان تابستان گزارش عملکرد استان‌ها را به هیات وزیران ارائه کند.

 

 

 

 

 

انتهای خبر

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;