زندگی ، نور و دیگر هیچ

سیدمحمدرضا مرتضوی

 

 

دبيركل خانه صنعت، معدن و تجارت ايران

 

 

 

به گزارش تاسیسات نیوز، انسان از آغاز خلقت تا امروز، برای نور جایگاه ویژه‌ای قائل بوده است. این اهمیت و قداست، وجه مشترک تمام ادیان و فرهنگ‌های الهی و غیر الهی است.





آنچنان که گویی حیات بدون این عنصر در کنار چند عامل حیاتی دیگر، معنا و مصداقی پیدا نمی‌کند. نور و روشنایی، عامل حرکت، سازندگی و پیشرفت جوامع بوده و شکل گیری تمدن‌ها نیز با حضور این عامل مهم مسیر تکامل و تعالی خود را طی کرده است.





رفته رفته با تغییر زیست انسان‌ها و گذر از عصر کشاورزی به صنعتی، تلاش بشر برای استفاده هرچه بیشتر از این موضوع مهم، بیشتر شد و کشف نبوغ آمیز ادیسون، زندگی انسان را وارد مرحله‌ای نوین کرد. مرحله‌ای که در آن فعالیت‌هایی که با طلوع خورشید آغاز و با غروب آن کاهش قابل توجهی می‌یافت، دچار دگرگونی‌های اساسی شد و چرخ‌های توسعه با سرعت بیشتری به جلو حرکت کردند.





امروز، در آغاز قرن 21 ، تصور زندگی بدون الکتریسیته و روشنایی‌های مصنوع بشر و بازگشت به دوره پیشا صنعتی، سخت و غیر قابل پذیرش است. این درآمیختگی با مقوله روشنایی و نور، زندگی را از زیبایی و کیفیت بیشتری برخوردار کرده است، البته با رشد هزینه‌ها و اتلاف منابع. اکنون و در آغاز هزاره‌ای که پایانش را هیچ تصوری نیست، همه تلاش‌ها بر این استوار شده تا ضمن تنوع بخشی به زندگی انسان‌ها در سایه روش‌های متنوع نورپردازی و آرایه‌های جادویی که خوانش و قرائت تازه‌ای از دنیا و پیرامون ما را جلوه‌گر ساخته، به بهینه سازی و بهره‌وری بیشتر بیندیشیم.





بیش از صد سال کوشش برنامه‌ریزان، مهندسان و هنرمندان دستیابی به فن‌آوری‌های اعجاب انگیزی است که علاوه بر پوشش همه خانه‌ها و محیط‌های کاری و عمومی و رفع تاریکی‌ها و نقاط کور، سبد هزینه‌های ملی و فردی را کاهش می‌دهد و ما ناگزیر باید به استقبال آنها برویم. گریز و گزیری نیست.




منبع: دنیای اقتصاد







انتهای خبر

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;