ایران قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ میلادی، ۷۵۰۰ مگاوات برق از انرژی خورشیدی تولید کند که این میزان بیش از هفت برابر برق تولیدی از نیروگاه اتمی بوشهر است.
به گزارش پایگاه خبری تاسیسات نیوز، با توجه به گستره تابش نور خورشید استفاده از ظرفیت و پتانسیل موجود در این نعمت الهی یک راهکار اساسی برای تولید نیرو و برق است که با به کارگیری فناوریهای روز میتوان از این انرژی پاک و تجدیدپذیر، مقدار قابل توجهی برق تولید کرد.
با توجه به استقبالی که از انرژیهای تجدیدپذیر در دنیا شده، فعالیتهای زیادی در جهت تولید انرژی از تجدیدپذیرها انجام گرفته، یکی از این تجدیدپذیرها انرژی خورشیدی است که با استفاده از نور و گرمای خورشید برق تولید میکند.
در حال حاضر و پس از انجام تحقیقات بسیار، محققان به این نتیجه رسیدهاند که یکی از روشهای اصلی کاهش تولید گازهای گلخانهای و جلوگیری از افزایش گرمایش زمین، استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر به خصوص انرژی خورشیدی است به همین منظور اغلب کشورها تلاش بر ساخت نیروگاههای خورشیدی دارند.
انرژی خورشیدی یکی از منابع تولید انرژی تجدیدپذیر برای تولید انرژی برق است. این درحالی است که تولید برق بدون گازهای گلخانهای از قبیل منو اکسید کربن CO و دی اکسید کربن CO۲ و متان یکی از پاکترین، بی ضررترین و در دسترس ترین منابع تولید برق پاک است.
همه اینها در حالی صورت میگیرد که با توجه به تغییرات در اقلیم آب و هوایی، جایگزینی انرژیهای پاک از جمله انرژی خورشیدی با سوختهای فسیلی یک راهکار مفید و موثربه نظر میرسد.
آبگرمکنهای خورشیدی و حمام خورشیدی، گرمایش و سرمایش ساختمان و تهویه مطبوع خورشیدی، آب شیرین کن خورشیدی، خشک کن خورشیدی، اجاقهای خورشیدی وکوره خورشیدی از جمله مواردی است که میتوان انرژی خورشیدی را در آنها کاربردی کرد.
تامین یک درصد برق دنیا از طریق انرژی خورشیدی
بر اساس آمار ارائه شده، ۴ درصد از میزان برق اتحادیه اروپا از طریق انرژی خورشیدی تامین میشود که با توجه به برنامه ریزی های انجام شده انتظار میرود در سال ۲۰۲۰ سایتهای انرژی خورشیدی سه برابر بیشتر از میزان فعلی برقرسانی کنند و در سال ۲۰۳۰ این میزان به ۱۳ برابر هم برسد.
بنابر آمارها تا پایان سال ۲۰۱۶، نیروگاههای خورشیدی با توان تولید ۷۸ گیگاوات تأسیس شده که این ظرفیت برابر با ظرفیت ۷۸ نیروگاه اتمی عظیم یا ۱۵۰ نیروگاه زغالسنگ است که این موضوع از ظرفیتهای بالای انرژی خورشیدی خبر میدهد.
تولید ۷۵۰۰ مگاوات برق تا سال ۲۰۳۰ در کشور
با توجه به اینکه کشورمان از ۳۶۵ روز سال ۳۰۰ روز آفتابی را در اختیار دارد و گستره تابش خورشید در کشور ما بسیار فراگیر است باید از پتانسیلهای موجود بهره گرفت و از ظرفیتهای انرژی خورشیدی برای تولید گرما و برق و نیرو استفاده کرد. این در حالی است که برخی از محققان بر این باورند که ایران در صورت تجهیز مساحت بیابانی خود به سامانههای دریافت انرژی تابشی میتواند انرژی مورد نیاز بخشهای گستردهای از منطقه را نیز تأمین و در زمینه صدور انرژی برق فعال شود.
ایران قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ میلادی، ۷۵۰۰ مگاوات برق از انرژی خورشیدی تولید کند که این میزان بیش از هفت برابر برق تولیدی از نیروگاه اتمی بوشهر است.
با توجه به غنی بودن ایران از نظر منابع طبیعی از جمله انرژیهای تجدیدپذیر، زمینه لازم برای تولید هرگونه انرژی پاک وجود دارد و به راحتی با استفاده از فناوریهای روز میتواند میزان چشمگیری از برق و نیروی کشور را از طریق انرژی خورشیدی تولید کند.
فعالیتهای بسیاری در زمینه تولید انرژی خورشیدی از حدود ۲۵ سال پیش انجام شده و در حال حاضر محققان توانستهاند به نتایج خوبی در این حوزه دست یابند.