رفع چالش برقی پیمانکاران جنوب

به گزارش تاسیسات نیوز، استاندار خوزستان گفت: برق خوزستان به لحاظ جایگاه ویژه این استان در تولید ناخالص ملی کشور و شرایط اقلیمی باید از لحاظ کیفیت و پایداری به بالاترین سطح ممکن برسد.

غلامرضا شریعتی اظهار کرد: پیمانکاران سرمایه‌های ارزشمند اجرایی این مملکت هستند و در حد توان پیگیر رفع مشکلات آنها در استان و مرکز خواهم بود.


وی ادامه داد: اداره کشور نیازمند برطرف کردن مشکلات پیمانکاران است و باید از تفکری که بین سازمان‌ها و پیمانکاران فاصله ایجاد می‌کند و مشکل این نیروهای توانمند را تنها مشکل خودشان می‌داند فاصله بگیریم.


استاندار خوزستان با اعلام آمادگی برای رفع چالش‌های پیمانکاران، اظهار کرد: باید کارفرمایان و ذی‌نفعان از هم حمایت کنند و در کنار هم باشند تا کار به نتیجه برسد، نباید به زیان پیمانکاران راضی باشیم بلکه باید کاری کنیم تا تقویت شوند.


شریعتی اضافه کرد: برق زیرساخت اصلی همه امور است و نباید در اجرای طرح‌های آن خللی وارد شود، باید برق استان خوزستان که نقش عمده‌ای در تولید ناخالص ملی کشور دارد از لحاظ کیفیت در صدر و بالاترین نقطه ممکن باشد.


وی با بیان اینکه قبلا نیز چنین مشکلات اقتصادی برای کشور به وجود آمده بود و به سلامت از آن عبور کرده‌ایم، تصریح کرد: با رعایت حقوق دولت و حفظ بیت‌المال مسائل پیمانکاران را پیگیری کرده و آنها را با دستگاه‌های نظارتی و اجرایی در استان و مرکز در میان می‌گذارم تا با رفع این موانع در کنار هم برای عمران و آبادانی خوزستان تلاش کنیم.


کاهش ۳۷۰ مگاواتی مصرف برق


مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای خوزستان نیز گفت: با اجرای برنامه‌های کاهش مصرف برق در ایام پیک بار، ۳۷۰ مگاوات از تغییر ساعات اداری و همکاری صنایع در استان صرفه‌جویی شده است.محمود دشت‌بزرگ اظهار کرد: با ۶ مورد از صنایع خوزستان توافق‌نامه‌ای برای کاهش مصرف به میزان ۱۶۱ مگاوات صورت گرفت که به‌طور متوسط تاکنون به میزان ۱۷۰ مگاوات کاهش پیک بار داشتیم.


وی ادامه داد: نتیجه کاهش ساعت اداری و بررسی‌های صورت گرفته روی برخی فیدرهای اداری نیز نشان می‌دهد که به‌طور میانگین ۴۰ تا ۶۰‌درصد بار این فیدرها کاهش داشته که نتیجه آن کاهش ۲۰۰ مگاواتی در ساعات پیک بار ظهر است.مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای خوزستان اقدامات آموزشی را یکی دیگر از فعالیت‌های کاهش مصرف برق دانست و افزود: سمینارهای آموزشی بهینه‌سازی مصرف انرژی ویژه بانوان شاغل استان، توزیع دفترچه یادداشت‌های با درج پیام‌های مدیریت مصرف و آشنایی با مزایای انرژی‌های تجدیدپذیر، تولید انیمیشن، استفاده از ظرفیت‌های شبکه اجتماعی و تعامل با رسانه‌ها برنامه‌های آموزش محور شرکت برای کاهش مصرف برق است.


دشت بزرگ با بیان آنکه عمده مسائل موجود ناشی از عوامل بیرونی مانند شرایط اقتصادی و تغییر نرخ ارز است، تصریح کرد: فرصتی دست داده تا از بوروکراسی زمان‌بر اداری فاصله بگیریم و چالش‌هایی که در حوزه نرخ ارز، تعدیل قراردادها و همکاری در حوزه سازمان‌های درون استانی است را با کمک استاندار برطرف کنیم و طرح‌ها را با سرعت بیشتری جلو ببریم. وی ادامه داد: توسعه صنعتی مقدمه‌ای بر توسعه اقتصادی است و لازمه رسیدن به توسعه صنعتی، برق و حل مشکلات پیمانکاران این حوزه است.


مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای خوزستان اضافه کرد: برای آنکه از نخستین مرحله همکاری به مشارکت در طرح‌ها برسیم لازم است پنج فاکتور ارتباطات بین کارفرما و پیمانکار، هماهنگی، احساس وابستگی و داشتن منافع مشترک، تلاش همسو و در نهایت پشتیبانی از همدیگر وجود داشته باشد و این جلسه به منظور همین مقوله پشتیبانی از همدیگر است.


دشت بزرگ حجم سرمایه‌گذاری صورت گرفته در طرح‌های پست و خط شرکت برق منطقه‌ای خوزستان در سال‌های ۹۵ و ۹۶ را ۲۲۵۴میلیاردریال اعلام کرد و افزود: در سه ماه نخست سال ۹۷ نیز ۲۰۴ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری صورت گرفته و اجرای ۱۸۴ طرح اولویت‌دار خط و پست انتقال و فوق توزیع به ظرفیت ۱۶ هزار و ۷۱۹ مگاوات و ۱۹۶۲ کیلومتر مدار در امسال و سال‌های پیش رو نیازمند تامین اعتبار و توجه ویژه است.


وی گفت: تعداد قراردادهای منعقده این شرکت با پیمانکاران از سال ۹۵ تاکنون ۴۹۶ مورد بوده است و اکثریت این قراردادها با شرکت‌های بومی بسته شد.مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای خوزستان تاکید کرد: عدم تملک زمین، وجود معارضان در بخش خطوط و پست، تاخیر در صدور احکام قضایی، عدم صدور مجوز معدن خاک برای برخی طرح‌ها، رشد سرسام‌آور قیمت‌های اجرایی طرح‌ها و ایجاد ضرر و زیان غیرقابل پیش‌بینی شده پیمانکاران، افزایش قیمت مواد اولیه به علت بالا رفتن نرخ ارز و عدم ابلاغ به موقع بخشنامه‌های جبران آثار تغییرات نرخ ارز و مصالح و… از مشکلات اجرای طرح‌های صنعت برق در وضعیت کنونی است.


تولید ۷۹۲۲ گیگاوات ساعت برق


معاون برنامه‌ریزی و تحقیقات شرکت برق منطقه‌ای خوزستان نیز گفت: با توجه به نیاز شبکه سراسری و همچنین برنامه تعمیرات واحدهای تولیدی، ۷۹۲۲ گیگاوات ساعت برق در سه ماه نخست سال ۹۷ در خوزستان تولید شد.مهرداد بلادی موسوی اظهار کرد: ظرفیت منصوبه تولید نیروی برق استان خوزستان برابر ۱۳ هزار و ۱۹۶ مگاوات ساعت است که ظرفیت منصوبه در بخش آبی برابر ۸ هزار و ۱۶۹ مگاوات و در بخش حرارتی ۵ هزار و ۲۷ مگاوات است.


وی افزود: از ۷۹۲۲ گیگاوات ساعت برق تولیدی در سه ماه نخست سال، سهم نیروگاه‌های برق آبی برابر ۱۲۰۲ گیگاوات ساعت (۱۶‌درصد) و سهم نیروگاه‌های حرارتی و سیکل ترکیبی برابر ۶ هزار ۷۲۰ گیگاوات ساعت (۸۴‌درصد) کل انرژی تولیدی بوده است.


معاون برنامه‌ریزی و تحقیقات شرکت برق منطقه‌ای خوزستان ادامه داد: نیروگاه‌های حرارتی و گازی استان (رامین، زرگان، آبادان، خرمشهر، بهبهان، ماهشهر و فجر) در سال‌جاری ۶۷۲۰ گیگاوات ساعت تولید داشته‌اند که از این میزان ۴۷‌درصد توسط بخش دولتی (نیروگاه رامین و ماهشهر) و ۵۳‌درصد ازسوی نیروگاه‌های بخش خصوصی تولید شده است.


بلادی موسوی اضافه کرد: نیروگاه‌های حرارتی و گازی استان در این دوره به‌طور متوسط در هر روز بیش از ۷۲ گیگاوات ساعت برق تولید و به شبکه تحویل داده‌اند.وی تصریح کرد: پیک خرداد سال‌جاری ۷۶۵۶ مگاوات بوده که نسبت به پیک بار در مدت مشابه سال قبل حدود ۲/ ۸‌درصد کاهش داشته است، انرژی مصرفی در سه ماه سال ۱۳۹۷ نیز برابر با ۹۸۴۹ گیگاوات ساعت بوده است که نشان‌دهنده ۲‌درصد کاهش مصرف انرژی نسبت به مدت مشابه در سال قبل است.


معاون برنامه‌ریزی و تحقیقات شرکت برق منطقه‌ای خوزستان با تشکر از مشترکان به خاطر همکاری در مدیریت مصرف انرژی الکتریکی گفت: به منظور تامین انرژی الکتریکی مطمئن برای مشترکان و تامین رفاه عمومی از مردم تقاضا می‌کنیم استفاده بهینه از برق را سرلوحه کار خود قرار دهند.


بلادی موسوی تاکید کرد: شرکت برق منطقه‌ای خوزستان تمهیدات لازم برای تامین برق مطمئن و پایدار را برای مشترکان در تمام فصول سال فراهم کرده اما به منظور افزایش قابلیت اطمینان شبکه، ضرورت مدیریت مصرف برق و جابه‌جایی مصارف غیرضروری از ساعات اوج مصرف (۱۳ تا ۱۷ و ۲۱ تا ۲۳) به سایر ساعات شبانه‌روز توسط مصرف‌کنندگان ضروری است.

 

 

 

 

 

انتهای خبر

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;