رشد 90 هزار بشکه‌ای تولید نفت ایران

به گزارش تاسیسات نیوز، جدیدترین گزارش اوپک روز گذشته در حالی روی خروجی سایت این سازمان قرار گرفت که رشد روزانه 2/ 89 هزار بشکه‌ای تولید نفت ایران را در ماه مه نشان می‌دهد.





بر اساس این گزارش،‌قیمت سبد نفتی اوپک در ماه گذشته میلادی 35/ 5 دلار رشد کرد و متوسط قیمت آن به 21/ 43 دلار در هر بشکه رسید.





طبق گزارش اوپک، پیش‌بینی‌ها برای رشد اقتصاد جهانی که برای امسال 3.1 درصد پیش‌بینی شده بود بدون تغییر ماند. از دیگر سو رشد کشورهای عضو سازمان همکاری‌های اقتصادی و توسعه(OECD) نیز در سال 2016 در سطح 9/ 1 درصد باقی ماند یعنی چیزی کمتر از 2 درصدی که در سال 2015 دیده شده بود.





اما پیش‌بینی‌ها برای اقتصادهای بزرگ در حال ظهور بدون تغییر باقی ماند. طبق پیش‌بینی‌ها چین و هند در سال جاری به ترتیب رشدی 5/ 6 و 5/ 7 درصدی خواهند داشت، این در حالی است که شرایط برای برزیل و روسیه متفاوت خواهد بود. پیش‌بینی‌ها حاکی از آن است که این دو کشور در سال جاری میلادی را در رکود اقتصادی پشت سر خواهند گذاشت.






آنطور که اوپک گزارش می‌دهد، پیش‌بینی رشد تقاضای نفت جهان در سال جاری میلادی نسبت به گزارش‌های قبلی تغییری نکرده و در سطح 20/ 1 میلیون بشکه در روز باقی مانده است. میزان کل مصرف جهانی نفت نیز به‌طور متوسط 18/ 94 میلیون بشکه در روز خواهد بود. در این میان هند کشوری است که به رشد تقاضای نفت در سال 2016 کمک خواهد کرد.





همچنین مانند آنچه در سال 2015 رخ داد، افزایش مصرف سوخت در پی افت قیمت نفت، به تقویت تقاضای این ماده خام کمک خواهد کرد. اما در رابطه با عرضه نفت خام کشورهای غیر‌اوپک، کاهشی 740هزار بشکه‌ای انتظار می‌رود که میزان عرضه این کشورها را به‌طور متوسط به 40/ 56 میلیون بشکه در روز خواهد رساند.





بر اساس این گزارش، تقاضا برای نفت خام اوپک در سال 2016 از زمان انتشار آخرین پیش‌بینی، تغییری نداشته و در سطح 31.5میلیون بشکه در روز (8/ 1 میلیون بشکه در روز بیش از سال گذشته) باقی مانده است.





اما تولیدات کل اوپک در ماه مه بیش از 99 هزار بشکه در روز کاهش داشته و به 32 میلیون و 361 هزار بشکه در روز رسیده است. در این میان ایران روندی عکس را طی کرده و طی ماه گذشته با رشد تولید 2/ 89 هزار بشکه‌ای به تولید 265/ 3 میلیون بشکه‌ای رسیده است . همچنین قیمت هر بشکه نفت خام ایران نیز در ماه گذشته روند صعودی داشته و با رشد 02/ 5 دلاری به 67/ 41 دلار رسیده است.





اما عربستان نیز به‌عنوان رقیب اصلی ایران در تولید نفت، آمار خوبی را در ماه گذشته از خود به جا گذاشته با رشد روزانه 84هزار بشکه‌ای به تولید 241/ 10 میلیون بشکه در روز رسیده است.





امارات متحده عربی نیز در ماه گذشته 9/ 73 هزار بشکه در روز به تولیدات روزانه نفت خود افزوده است. این در حالی است که نیجریه به علت ادامه داشتن درگیری‌های داخلی با کاهش تولید 4/ 251 هزار بشکه‌ای در روز همراه بوده است تا به این ترتیب بیشترین افت تولید را در میان اعضای اوپک به ثبت برساند.





عراق نیز اگرچه درگیر ناآرامی‌های داخلی است اما برنامه‌های فراوانی برای افزایش تولید نفت دارد. با این حال این کشور در نتیجه مشکلات داخلی، در ماه گذشته میلادی کاهش تولیدی برابر با 1/ 60 هزار بشکه‌ای در روز داشته است تا در میان کشورهای عضو اوپک، جایگاه دوم اختلال عرضه را به خود اختصاص دهد. لیبی نیز با کاهش تولید 52 هزار بشکه‌ای نفت در روز، مقام سوم کاهش عرضه را در میان اعضای اوپک به نام خود زد.

 

 

منبع: دنیای اقتصاد

 

 

 

 

 

انتهای خبر

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;