راهکاری برای رفع آلودگی هوا با بیودیزل
به گزارش تاسیسات نیوز، رئیس کمیته سوختهای زیستی کارگروه بیوتکنولوژی محیط زیست ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمیوفناوری ریاستجمهوری عامل اصلی آلودگی هوا را گازهای خروجی از اگزوز خودروها دانست و گفت: استفاده از بیودیزل و گازوئیل زیستی تولیدشده از روغنهای پسماند خوراکی میتواند راهکار مناسبی برای رفع این مشکل باشد.
میثم طباطبایی در خصوص ضرورت استفاده از بیودیزل در کشور اظهار کرد: بر اساس آمار رسمی آلودگی هوا عامل سالانه مرگ 2900 تا 4 هزار نفر تنها در شهر تهران است و عامل اصلی این آلودگی گازهای خروجی اگزوز وسایل نقلیه است.
وی افزود: در پاسخ به این آلودگی و جهت کاهش آن هر ساله دولت روزهایی را در کشور تعطیل عمومی اعلام میکند؛ اما راههای بهتری جهت کاهش آلودگی هوا وجود دارد که از آن جمله استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر نظیر سوختهای زیستی میتواند به عنوان یکی از این راهکارها ارائه شود.
طباطبایی، بازیافت روغنهای پسماند خوراکی و تولید بیودیزل یا گازوئیل زیستی را از دیگر راهکارهای موثری دانست که میتواند قدمی موثر در کاهش آلودگی هوا باشد.
وی ادامه داد: هر ساله در ایران صدها هزار لیتر روغن پسماند خوراکی تولید میشود که یا در سیستم فاضلات شهری دفع شده و یا به صورت غیر قانونی در صنایع آرایشی بهداشتی (عمدتا جهت تولید صابون)، صنایع تولید خوراک دام و یا در تولید شیرینی جات مورد استفاده قرار میگیرند.
ایسنا افزود؛ رئیس کمیته سوختهای زیستی کارگروه بیوتکنولوژی محیط زیست، ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی خاطر نشان کرد: این قبیل کاربردهای غیر بهداشتی میتواند منجر به مخاطرات جدی نظیر بیماریهای پوستی و در موارد حاد سرطان شود.
وی ادامه داد: از طرف دیگر دفع روغن پسماند خوراکی در سیستم فاضلاب نیز معضلاتی نظیر گرفتگی لولهها و آلودگی شدید منابع آبی نظیر آبهای زیرزمینی و رودخانهها را به دنبال دارد. حجم قابل توجهی از این روغنها قابل بازیافت و تبدیل شدن به سوخت بیودیزل است.
طباطبایی همچنین اظهار کرد: بیودیزل یک سوخت جایگزین است که با هر نسبتی با گازوئیل نفتی قابل اختلاط است. علاوه بر این نیاز به اعمال هیچ تغییراتی در موتورهای دیزل و جایگاههای سوختگیری تا سطح اختلاط 20 درصد وجود ندارد. به عبارت بهتر بیودیزل سوخت پایداری است که میتواند جایگزین سوخت گازوئیل با منشا نفتی شود.
انتهای خبر