خرید تضمینی برق نیروگاه‌های تجدیدپذیر

به گزارش تاسیسات نیوز، شرکت‌های توزیع نیروی برق با ابلاغ توانیر، فرآیند خرید تضمینی برق نیروگاه‌های تجدیدپذیر را به نمایندگی از طرف ساتبا به عهده گرفتند.


شرکت توانیر با ابلاغ بخشنامه‌ای بر گسترش نیروگاه‌های تجدیدپذیر محدود به ظرفیت انشعاب با همکاری شرکت‌های توزیع نیروی برق تاکید کرد. خشک‌تر شدن اقلیم کم آب کشور و محدود شدن تامین برق از نیروگاه‌های برقابی و حرارتی که نیاز به آب دارند، سبب شده است نقش نیروگاه‌های خورشیدی که بدون نیاز به آب بیش از ۷۰ درصد برق خود را در ماه‌های گرم سال تولید می‌کنند در برنامه‌ریزی‌های تامین برق کشور برجسته‌تر شود.


از این رو شرکت توانیر ابلاغیه جدیدی صادر کرده است که براساس آن تمامی شرکت‌های توزیع نیروی برق فرآیند خرید تضمینی برق را به نمایندگی از طرف ساتبا بر عهده بگیرند و به این ترتیب متقاضیان احداث نیروگاه‌های محدود به ظرفیت انشعاب می‌توانند مطابق روال گذشته با مراجعه به شرکت‌های توزیع سراسر کشور که اسامی آنها در وب سایت سازمان ساتبا نیز درج شده، اقدام به مبادله قرارداد و احداث نیروگاه کنند.


در همین راستا چندی پیش محمدتقی زعفرانچی، معاون توسعه مشارکت‌های بخش غیردولتی ساتبا درخصوص قیمت‌های تضمینی بلندمدت نیروگاه‌های تجدیدپذیر گفت: در نیروگاه زیست توده نرخ پایه خرید تضمینی برق بین ۲۷۰۰ تا ۳۷۰۰ ریال در هر کیلووات ساعت، برای نیروگاه‌های مزرعه بادی ۳۴۰۰ تا ۴۲۰۰ ریال در کیلووات ساعت و در نیروگاه‌های مزرعه خورشیدی ۳۲۰۰ تا ۴۹۰۰ ریال در کیلووات ساعت خریداری می‌شود.


وی با بیان این‌که سقف مزارع بادی و خورشیدی بزرگ براساس ظرفیت مجموع ۲۰۰۰ مگاوات در سال و به وسیله ساتبا تعیین می‌شود، اظهار کرد که در مولدهای مختص مشترکان برق تا سقف ظرفیت انشعاب نرخ پایه خرید تضمینی برق در نیروگاه‌های بادی با ظرفیت یک مگاوات و کمتر ۵۷۰۰ ریال در هر کیلووات ساعت و در نیروگاه‌های خورشیدی با ظرفیت ۱۰۰ و ۲۰ کیلووات بین ۷۰۰ تا ۸۰۰ ریال در کیلووات ساعت خریداری می‌شود.


به‌گفته معاون توسعه مشارکت‌های بخش غیردولتی ساتبا، قرارداد خرید تضمینی برق از نیروگاه‌ها برای یک دوره ۲۰ ساله با نرخ‌های پایه منعقد می‌شود و به منظور جبران کاهش ارزش پولی نرخ‌های خرید تضمینی برق برای قراردادهای منعقد شده همه ساله و تا پایان دوره قرارداد براساس شاخص تغییرات نرخ ارز و قیمت خرده‌فروشی کالاها مطابق ماده ۳ تصویب‌نامه هیات وزیران تعدیل می‌شود.


طبق اعلام زعفرانچی، نرخ قرارداد برای کلیه نیروگاه‌های مورد نظر به جز نیروگاه‌های بادی از ابتدای ۱۰ ساله دوم تا پایان دوره قرارداد بعد از تعدیل در عدد هفت درصد ضرب خواهد شد. همچنین نرخ قرارداد برای نیروگاه‌های بادی که در دوره ۱۰ ساله اول دارای ضریب تولید ۴۰ درصد و بیشتر باشد از ابتدای دوره ۱۰ ساله دوم تا پایان قرارداد بعد از تعدیل در عدد چهار درصد و برای نیروگاه‌های با ضریب تولید کمتر از ۲۰ درصد در عدد یک ضرب می‌شود.


بر این اساس دوره ۲۰ ساله قرارداد خرید تضمینی برق از تاریخ شروع قرارداد آغاز و دوره پیشبرد و احداث نیروگاه را شامل می‌شود و در صورت تاخیر در بهره‌برداری تجاری از نیروگاه به مدت حداکثر ۹ ماه پس از زمان در نظر گرفته شده، سازمان بهره‌وری انرژی مجاز است قرارداد خرید تضمینی برق این نیروگاه را فسخ و پروانه احداث آن را لغو کند.

 

 

 

 

 

انتهای خبر

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;