حفط آب با تولید محصولات ارگانیک
به گزارش تاسیسات نیوز، در بسیاری از محافل محافل محیط زیستی عنوان می شود که جنگ های آینده بر سر زمین و تصاحب آن نیست و چبزی که مردم را به جان هم خواهد انداخت آب است.
مشکل آب نیز در کشور ما کماکان باقی است و تداوم آن کوچ اجباری روستاییان را در پی خواهد داشت و همین کمبود آب زیستگاههای کشور را با تنش روبرو می کند و تنش های شدید اجتماعی که بر سر آب در مناطق مختلف کشور وجود دارد نیر می تواند این بحران را تشدید کند .
حالا با این وجود و با همه مشکلات بی آبی می توان گفت غذای قالب مردم ایران را برنج به خودش اختصاص داده است و بررسی ها نشان می دهد که هر کیلو برنج بیش از 5 لیتر آب مصرف می کند و با ممنوع اعلام کردن این محصول می توان واردات این محصول را افزایش داد .
در این بین تنش آبی بر جوامع محلی و توان کولوژیک سرزمین فشار آورده و با توجه به شرایط حاکم بر اقلیم کشور، کشت چنین محصولاتی دست کم در دوران حاضر و با وسعت زیاد و در بسیاری از نقاط کشور،چندان خردمندانه نیست!
جمعیت استان هایی را که با بحران آبی روبرو هستند نزدیک 40 میلیون نفر است واگر در خطر بودن بیش از 350 دشت را هم به آن اضافه کنیم متوجه می شویم که اقتصاد جوامع محلی در شرایط خوبی قرار ندارد و برای این مساله باید به دنبال راه حلی بود زیرا ممنوع کردن کشت برنج هم برای حفظ منابع آبی می تواند خطر واردات برنج های آلوده را گسترش دهد و در این حوزه به ما آسیب برساند.
اما موضوعی که می تواند در اینجا مهم جلوه کند و در شرایط موجود راحلی برای این معضل باشد این است که کشت برنج تنها در برخی از استانهای شمالی ادامه یافته و در سایر نقاط کشور محدود و یا ممنوع شود؛ از سوی دیگر نظارت،پایش و تحقیق بر روی کشت های انجام شده افزایش یافته و طرح های حکمرانی ـآب نیز مورد بازنگری قرار گرفته و برای واردات برنج از سایر کشورها نیز دقیق تر و حساس تر از گذشته عمل کرده و از ورود محصول آلوده به کشور جلوگیری به عمل آید!
موضوعی که مهم است این است که در دنیای امروز کشت ارگانیک جای خود را در کشاورزی ارگانیک پیدا کرده است و کشورها با این نوع کشت منابع آب و خاک خود را حفظ می کنند و از مواد و روشهای کاملا طبیعی برای تولید یک محصول استفاده می شود؛ما نیز راهی جز حرکت در این مسیر پایدار نداریم.
اینکه کشت برنج ارگانیک و افزایش آن در استانهای شمالی کشورمی تواند با مصرف آب کمتر و کاهش مصرف کودهای شیمیایی و سموم دفع آفات نباتی و در نهایت تولید یک محصول سالم راهبردی اصولی در مسیر حفاظت از امنیتـ غذایی کشور است باشد.
انتهای خبر