تهران در آستانه جیرهبندی آب
مدیرعامل آب منطقه ای تهران گفت: گزینه جیره بندی آب تهران روی میز است با آنکه تمام تلاش خود را بکارگرفته ایم تا اعمال نشود.
به گزارش تاسیسات نیوز، خسرو ارتقایی در جمع خبرنگاران با بیان این که مشکلات کم آبی استان تهران بیشتر در پاییز نمایان خواهد شد، تاکید کرد: نیازمند همکاری مردم در مدیریت مصرف آب هستیم.
وی اظهار کرد: بخشی از فصل گرم سال را درحالی سپری کردهایم که امسال از نیمه اردیبهشت با گرمای زودرس مواجه بودیم و این امر منجر به افزایش میزان مصرف آب در تهران شده است.
ارتقایی با بیان این که از ابتدای فصل گرما به طور متوسط روزانه بین 2 تا دو و نیم درجه افزایش گرما را تجربه کردهایم، اظهار داشت: روز گذشته تهران دو و سه دهم درجه افزایش گرما را تجربه کرد که همین امر سبب افزایش مصرف آب شد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای تهران گفت: روز گذشته میزان مصرف آب توسط شهروندان تهرانی به 36 و دو دهم مترمکعب برثانیه رسید که ازنظر حجمی بالغ بر سه میلیون و 130هزار مترمکعب و چهار برابر حجم رودخانه کرج است.
وی گفت: 40 درصد از آب آشامیدنی تهران از منابع آب زیرزمینی و 60 درصد مابقی از سدهای تامین کننده آب تامین میشود.
ارتقایی اظهار کرد: این میزان مصرف و افزایش دما درحالی رخ داده که همچنان سال کم بارانی داریم و استان تهران برای دومین سال متوالی با خشکسالی مواجه است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای تهران میزان بارندگی از ابتدای سال آبی جاری را 243 میلیمتر عنوان کرد و گفت: میزان بارندگیها در سال گذشته آبی تهران 271 میلیمتر بود و در درازمدت 46 ساله 334 میلیمتر گزارش شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای تهران گفت: 11 درصد نسبت به سال قبل و 27 درصد نسبت به درازمدت 46 ساله کاهش بارندگی داریم.
کاهش میزان حجم ذخایر سدهای تهران
مدیرعامل شرکت آب منطقهای تهران حجم آب موجود در سد امیرکبیر را 140 میلیون مترمکعب اعلام کرد و افزود: سال قبل حجم آب این سد 181 میلیون متر مکعب بود.
ارتقایی حجم آب سد لتیان را 68 میلیون مترمکعب، سد لار را 73 میلیون مترمکعب، سدطالقان را 209 میلیون مترمکعب و سد ماملو را 104 میلیون مترمکعب عنوان کرد که به ترتیب در سال قبل دارای 62 میلیون مترمکعب، 128میلیون مترمکعب، 258 میلیون مترمکعب و 125 میلیون متر مکعب آب بود.
وی میزان حجم آب مجموع پنج سد تامین کننده آب تهران را 594 میلیون مترمکعب اعلام کرد و گفت: سال قبل حجم آب این پنج سد 759 میلیون مترمکعب بود و در زمان حاضر نسبت به سال گذشته 164 میلیون مترمکعب آب کمتر دارد.
ارتقایی بیان کرد: از 209 میلیون مترمکعب آب ذخیره شده در سد طالقان تنها 109 میلیون متر مکعب آن قابل استفاده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای تهران همچنین گفت: میزان روان آبهای استان تهران نسبت به سال قبل 20درصد و بخش کشاورزی 41 درصد کاهش یافته است تا بتوان آب شرب شهروندان تهرانی را تامین کرد.
پایان پیام /.