برق ایران بازار اروپا را هم می گیرد!

برق در اروپا گران و بیشتر مبتنی بر نیروگاه‌های اتمی و تجدیدپذیر است زندگی مردم این قاره مبتنی بر انرژی برق است با توجه به این مسئله و مزیت‌های منحصر به فرد ایران قطعا ورود به این مقوله برای ایران هم اقتصادی است و هم قدرت چانه‌زنی ما را در تعاملات بین‌المللی بالا می‌برد، ما می‌توانیم حتی با سرمایه‌گذاری مشترک با کشورهای مقصد این مسیر را هرچه بیشتر گسترش داده و حرف اول را در این حوزه بزنیم.
به گزارش تاسیسات نیوز،  اخیرا در دیداری که بین مقامات وزارت نیرو و سفیر اتریش انجام شد، پیشنهاد همکاری برای بررسی امکان صادرات برق ایران به کشورهای اروپایی (خصوصاً اروپای مرکزی)، به عنوان نسل سوم کریدور انتقال انرژی مطرح شده که مورد استقبال طرف اتریشی قرار گرفت، موضوعی که می‌تواند فصل جدیدی از ورود ایران به دنیای انرژی تلقی شده و با ورود به دروازه‌های اروپا علاوه بر تامین امنیت و بالابردن چانه‌زنی‌ها در تعاملات بین‌المللی و حتی سیاسی، ایران را به عنوان قدرتی بلامنازع در حوزه برق نه در منطقه که در دنیا معرفی کند.
پیام باقری در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، درباره اوضاع برق ایران و امکان صادرات به اروپا اظهار داشت: انرژی در دنیا و کشور ما محور بسیاری از فعالیت‌های توسعه‌ای قلمداد می‌شود، ایران جزء کشورهایی محسوب می‌شود که از ظرفیت‌های قابل توجهی در حوزه انرژی بخصوص بخش برق برخوردار است، قدر مسلم تکیه بر انرژی به صورت راهبردی یکی از استراتژی‌های توسعه و مزیت رقابتی کشور تلقی می‌شود .
وی افزود: ما در صنعتی توانمند و قابل تکیه در حوزه برق چه به لحاظ تولید نیروگاه و چه ساخت تجهیزات داریم و در این حوزه جزء کشورهای برتر دنیا هستیم، ظرفیت منصوبه در کشور از ۸۰ هزار مگاوات عبور کرده و مقام اول را در منطقه داریم.
نایب رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی با بیان اینکه کشور ما از ظرفیت‌ها و قابلیت‌های بالایی در حوزه برق برخوردار است، تصریح کرد: تبادل و یا صادرات برق از موضوعات مورد توجه کشور بوده و در اسناد بالادستی و سیاست‌های اقتصاد مقاومتی هم به موضوع تبدیل شدن کشور به قطب برق منطقه اشاره شده است.
وی تاکید کرد: با توجه به اینکه صادرات برق کمتر از نوسانات بین‌المللی تاثیرپذیر است و ما نیز از برق پایدار و قابل اتکا با توان صادراتی بالا برخورداریم، می‌توانیم به این لحاظ نه در منطقه که در دنیا برجسته و سرآمد باشیم.
باقری گفت: کشور ما به لحاظ امکان صادرات برق به کشورهای دور، از شاخص‌های بالایی برخوردار است، از نظر جغرافیایی وضعیت ویژه‌ای داریم، اختلاف دما از شمال به جنوب و اختلاف افق از شرق به غرب داریم، اکنون به لحاظ میزان تقاضا و نیاز کشورهای منطقه هم در شرایط خوبی بسر می‌بریم.
وی یادآور شد: کشور ما از منابع قابل توجه و وافر گاز برای تامین سوخت نیروگاه‌ها برخوردار است که خود یک شاخص قابل توجه است ما امکان تبادل الکتریکی از مسیر خاکی با تمام کشورهای منطقه را داریم، ضمن اینکه می‌توانیم به عنوان مرکز مهم شبکه برق منطقه از طریق کشورهای ثالث به اروپا متصل شویم.
نایب رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی خاطرنشان کرد: ما سال‌ها است که بلک‌اوت نداشتیم و این نشان می‌دهد برق ایران پایدار و مبتنی بر زیرساخت‌های مناسبی است و این قابلیت را بوجود می‌آورد که به عنوان قطب برق منطقه باشیم بنابراین باید موضوع صادرات را در دستور کار جدی قرار دهیم.
وی ادامه داد: برق در اروپا گران و بیشتر مبتنی بر نیروگاه‌های اتمی و تجدیدپذیر است  زندگی مردم این قاره مبتنی بر انرژی است با توجه به این مسئله و مزیت‌های منحصر به فرد ایران قطعا ورود به این مقوله برای ایران هم اقتصادی است و هم قدرت چانه‌زنی ما را در تعاملات بین‌المللی بالا می‌برد، ما می‌توانیم حتی با سرمایه‌گذاری مشترک با کشورهای مقصد این مسیر را هرچه بیشتر گسترش داده و حرف اول را در این حوزه بزنیم.
باقری گفت: علاوه بر مزایای اقتصادی و امنیتی تعریف این پروژه‌ها به لحاظ اینکه صفر تا صد کار توسط نیروی کار ایرانی انجام می‌شود میتواند اشتغالزایی نیز در پی داشته باشد.
وی بیان کرد: در حال حاضر عمده تولید برق ایران از محل نیروگاه‌های حرارتی و پایه‌گازسوز است و اما در حوزه انرژی بادی و خورشیدی هم اطلس غنی‌ داریم، با توجه به امکان صادرات برق از تجدیدپذیرها می‌توانیم توانمندی کشور را در این حوزه به اثبات رسانده و هاب و قطب اصلی برق منطقه باشیم و به شبکه اروپا نیز متصل شویم.
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;