مدیر کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران گفت: با توجه دخیل بودن حوزههای مختلف در اجرا و اثر بخشی بهینه فرآیند اجرای بهینهسازی مصرف انرژی و منابع در ساختمانهای شهرداری تهران، برای نخستین بار نمودار مسئولیت خطی (ماتریس وظایف) توسط اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار با همکاری مرکز نوسازی و تحول اداری تدوین و توسط شهردار تهران جهت اجرا ابلاغ شد.
به گزارش ایسنا حلیا سادات حسینی گفت: پس از ابلاغ مصوبه «الزام شهرداری تهران به اجرای برنامه اصلاح الگوی مصرف» و دستورالعمل اجرایی بهینهسازی مصرف آب، برق و گاز در ساختمانهای شهرداری، بر اساس آسیبشناسیهای صورت گرفته، یکی از معضلات عمدهای که اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران به عنوان ناظر عالی بر حسن اجرای مصوبه اصلاح الگوی مصرف و بهینه سازی مصرف انرژی و منابع در ساختمان های شهرداری تهران با آن روبرو شد، واضح نبودن یا تعریف نکردن نقشها و مسئولیتهای بخشهای مختلف شهرداری تهران در اجرای دقیق بهینهسازی مصرف انرژی در ساختمانهای تحت تملک شهرداری تهران بوده است.
مدیر کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران اضافه کرد: در این جهت در اجرای دقیق فرآیند بهینهسازی مصرف انرژی در ساختمان های شهرداری تهران یکی از عوامل موفقیت شفافیت در مورد نقشها و مسئولیتهای مشارکتکنندگان و ذینفعان اصلی در این فرآیند است که بدین منظور تدوین نمودار مسئولیت خطی یا ماتریس وظایف (RACI) در فرآیند بهینهسازی مصرف انرژی و منابع درساختمانهای شهرداری تهران در دستور کار اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار قرار گرفت.
وی ادامه داد: این مدل سادهترین و موثرترین رویکردی است که برای تعریف و مستندسازی نقشها و مسئولیتهای مختلف وجود دارد. اصطلاح RACI مخفف چهار نقشی است که حوزههای مختلف میتوانند در هر فرآیند ایفا کنند.
به گفته حسینی در این نمودار مشخص می شود که هر نقش مسئول کدام اقدام است، کدام یک از بخشها باید پاسخگو باشند و در صورت لزوم، با چه کسانی باید مشورت شود یا چه کسانی باید از وضعیت پروژه مطلع شوند.
به گزارش روابط عمومی اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران مدیر کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران یاد آور شد: در این مستند علاوه بر چهار نقش مسئول، پاسخگو، مشاور و مطلع، یک نقش همکار تعریف شده است. بدین منظور با شکست فرآیند به قسمتهای جزئیتر و تعیین زیر فرآیندهای اجرایی، نقش دقیق و جزئی حوزههای معاونت خدمات شهری و محیط زیست، اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار، معاونت مالی و اقتصاد شهری، معاونت برنامه ریزی،توسعه سرمایه های انسانی و امور شورا، مناطق۲۲ گانه، اداره کل پشتیبانی و… با توجه به ماهیت سازمانی هر حوزه تعریف شده است.