تاسیسات نیوز – سیدحسین میرافضلی: بخاریهای گازی عواقب سنگینی برای سلامت جامعه و محیطزیست به دنبال دارند و به دلایلی که شرح داده میشود لازم است طی ۵سال بخاریهای برقی (و انواع مشابه) جایگزین بخاریهای گازی شوند.
۱- بلعیده شدن اکسیژن خانهها توسط بخاریهای گازی: بخاری گازی بهطور متوسط در ماههای سرد سال طی شبانهروز ۲۰ متر مکعب گاز را میسوزاند. فرض کنیم خانه ۷۰متری با یک بخاری گازی گرم میشود. این بخاری به ازای هر متر مکعب گازی که میسوزاند حدود ۲ برابر آن اکسیژن مصرف میکند از طرف دیگر چون حدود ۲۱درصد هوا اکسیژن است بنابراین برای سوختن هر متر مکعب گاز طبیعی در بخاریها حدود ۱۰متر مکعب هوای خانه از بین میرود. در یک خانه ۷۰ متری حدود ۲۵۰ متر مکعب هوا وجود دارد و اگر هیچ راه عبور و جایگزینی هوا در خانه وجود نداشته باشد یک بخاری در یک شبانهروز کل اکسیژن خانه را میبلعد بنابراین حتی با لحاظ باز و بسته شدن درب خانه و وجود درزهای تردد هوا در خانهها باز هم بخاریهای گازی بخش قابلتوجهی از اکسیژن خانهها را میسوزانند و گاز CO۲ تولید و آنرا در هوای شهر و روستا منتشر میکنند. در ماههای سرد سال روزانه بیش از ۲۰۰هزار تن گاز آلاینده CO۲ توسط بخاریهای گازی در شهر تهران منتشر و در حلقوم شهروندان از بچه تا پیر فرو میرود.
۲- گاز CO۲ اصلی ترین عامل گرم شدن کره زمین است و قطعا جهانیان تا دو دهه آینده جرایم بسیار سختگیرانهای بابت کشورها و شرکتهای آلاینده هوا وضع خواهند کرد. از ۱۵ سال دیگر که عصر حاکمیت سوختهای فسیلی به مرور به پایان میرسد و انرژیهای نو و خودروهای برقی جایگزین میشوند کشوری چون ایران که گرمایش خانههایش از طریق سوزاندن گاز طبیعی تامین میشود در شرایط بسیار سختی قرار خواهد گرفت. راه کنترل CO۲ ایجاد تمرکز در محلهای تولید آن است نه گسترش توزیع گاز متان در همه خانهها و به دنبال آن توزیع CO۲ در تمامی مناطق مسکونی کشور؛ این اقدام یکی از مخربترین و نامعقولترین تصمیمات دولتها و مجالس ایران بوده است
۳-ذخایر گاز ایران طی ۳۰تا ۴۰ سال دیگر به انتهای توان تولید خود میرسند بنابراین ضرورت دارد گاز موجود در کشور عمدتا در حوزههای زیر مورد استفاده قرار گیرد:
الف- تولید محصولات پتروشیمی و شیمیایی
ب- تولید برق: احداث نیروگاههای تولید برق در حاشیه دریا با تمرکز در استانهای خوزستان و بوشهر به جهت استفاده از CO۲ و ازت خروجی دودکش نیروگاهها به منظور تزریق در میادین نفت و گاز
ج- صادرات گاز جهت تامین هزینه سرمایهگذاریهای زیربنایی بیننسلی و اجرای پروژههای ازدیاد برداشت وتوسعه میادین