آغاز برداشت گـــاز از پارس جنوبی

مجری طرح توسعه فاز ۱۴ پارس ‌جنوبی گفت: همزمان با اتمام عملیات راه‌اندازی سکوی اقماری ۱۴C در خلیج‌فارس، برداشت گاز ترش از موقعیت مخزنی دومین سکوی گازی فاز ۱۴ پارس‌جنوبی آغاز شد.
حمیدرضا مسعودی، با اعلام انجام موفقیت‌آمیز عملیات راه‌اندازی دومین سکوی دریایی فاز ۱۴، ظرفیت برداشت گاز ترش غنی از عرشه ۱۴C را ۵۰۰ میلیون فوت مکعب (۱/ ۱۴ میلیون مترمکعب) در روز عنوان کرد و افزود: همان‌طور که پیش‌تر وعده داده شده بود، با بهره‌برداری از دومین سکوی گازی طرح توسعه فاز ۱۴ پارس‌جنوبی، مجموع ظرفیت برداشت گاز از بخش فراساحلی این فاز در سال‌جاری به یک میلیارد فوت مکعب معادل ۲/ ۲۸ میلیون مترمکعب در روز افزایش یافته و مرحله نخست توسعه بخش فراساحل فاز ۱۴ به‌طور کامل عملیاتی شد.
وی با اشاره به اتمام عملیات لوله‌گذاری خط ۱۸ اینچی زیردریایی انتقال گاز ترش و خط ۵/ ۴ اینچی تزریق گلایکول از سکوی اقماری ۱۴C به سکوی اصلی ۱۴C عنوان کرد: گاز ترش استحصال شده از این سکو پس از انتقال با گاز تولیدی سکوی اصلی ۱۴C به پالایشگاه‌های محدوده صنعتی پارس ۲ در منطقه کنگان ارسال شده و پس از فرآیندهای پالایشی به شبکه سراسری تزریق می‌شود.
ثبت رکوردهای تازه در ساخت و نصب سکوی ۱۴C
مجری طرح توسعه فاز ۱۴، سکوی ۱۴C را نخستین سازه دریایی در طول ساخت عرشه‌های فراساحلی پارس‌جنوبی عنوان کرد که با کسب پیشرفت ساخت ماهانه ۵/ ۳ درصدی، رکورد بی‌نظیری را از زمان آغاز توسعه این میدان مشترک گازی با قطر بر جا گذاشته است.
وی با بیان اینکه سکوی اقماری ۱۴C همچنین موفق به کسب رکورد سریع‌ترین زمان هوک‌آپ (اتصال سکو و تجهیزات جانبی به چاه‌ها) در کمتر از ۱۵ روز شده است، به میانگین بازه زمانی ۴۵ روزه هوک‎آپ عرشه‌های دریایی پارس‌جنوبی در گذشته اشاره کرد و گفت: با تلاش بی‌وقفه گروه کارفرما و شرکت صدرا و با اجرای تکنیک‌های نوین لیزر اسکن که پیش از این در یارد صنعتی بندرعباس انجام شده بود، این زمان به کمتر از یک‌سوم کاهش یافت و موفق شدیم به کسب رکورد قابل تأملی در حوزه پارس‌جنوبی و حتی در صنعت فراساحل ایران و دنیا دست یابیم.
مسعودی همچنین گفت: با ورود دومین سکوی گازی فاز ۱۴ پارس‌جنوبی به چرخه تولید، نیمی از اهداف توسعه این طرح بزرگ ملی در بخش فراساحل محقق شد.
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;