هوشمندسازی شبکه انرژی کشور
به گزارش تاسیسات نیوز، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مراسم امضای سند برنامه اقدام مشترک وزارتخانههای نیرو و ارتباطات در راستای توسعه کاربردهای فناوریهای نوین فاوا(ICT) در صنعت آب و برق، یکی از مصادیق مهم تحول دیجیتال در دنیا را هوشمندسازی شبکههای انرژی دانست و افزود: هوشمندسازی باعث بهبود مدیریت شبکه خواهد شد و به تبع آن نیز بهبود پیک مصرف را در پی خواهد شد.
محمدجواد آذری جهرمی با اشاره به نقش موثر اجرای این سند در اشتغال زایی برای فعالان عرصه فناوری اطلاعات، ادامه داد: براساس برنامهریزی صورت گرفته تکنولوژیهای مختلفی در این عرصه به کار گرفته شده است و بهصورت گسترده از اینترنت اشیا در جهت پیادهسازی این سند استفاده خواهد شد.
آذری جهرمی اظهار کرد: اجرای این سند فرصت خوبی برای فعالان عرصه فناوری و انرژی خواهد بود تا با هم افزایی یکدیگر بتوانند از آخرین تکنولوژیها برای به روزرسانی و بهبود شیوههای مدیریتی در مصرف انرژی و همچنین تولید و توزیع انرژی استفادهکنند.
وی با اشاره به اینکه دنیا به سمت استفاده بهینه از منابع در حال حرکت است، تصریح کرد: ما در شرایط فعلی با چالشها و تحریمهای مختلفی مواجه هستیم و باید استفاده بهینه از منابع در چارچوب اهداف اقتصاد مقاومتی دنبال شود. امروزه دنیا به سمت استفاده از اقتصاد مشارکتی حرکت میکند و ما نیز باید از منابع در اختیار خود استفاده بهینهتری کنیم.
وی گفت: اجرای شبکه ارتباطی با استفاده از ظرفیت شبکه توزیع و انتقال انرژی یکی از راهکارهای مدیریت هزینه است و از سرمایهگذاری جدید در این بخش جلوگیری خواهد کرد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: بر اساس سند یاد شده دو طرف توافق کردهاند تا در یک چارچوب مشخص چگونه از ظرفیتهای شبکه توزیع و انتقال انرژی در کشور در راستای خدمات رسانی در حوزه ارتباطات استفاده کنند.
از طرفی معاونان دو وزارتخانه نیز مسوول تشکیل کمیته راهبری و اقتصادی هستند تا با استفاده از توان بخش خصوصی بتوانند ظرفیتهای ارائه شده از سوی دولت را وارد حوزه عملیاتی کنند.وی ضمن دعوت از سرمایه گذاران بخشخصوصی و دانشبنیان کشور برای ورود به این عرصه، اظهار کرد: ما نیز بخشی از منابع خود را در حوزه ارتباطات و پستبانک برای اجرای پروژههای این سند و توسعه اهداف وزارت نیرو در حوزه هوشمندسازی اختصاص خواهیم داد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اظهار امیدواری کرد پایلوت کوتاه مدت این طرح در کمتر از یک سال اجرایی شده و ظرف سه سال آینده نیز بخش قابل توجهی از شبکه انرژی کشور هوشمند خواهد شد تا خدمت جدیدی برای مردم و کشور به ارمغان آوریم.
آذری جهرمی با اشاره به اقدامات وزارت نیرو در ایام پیک تابستان امسال اظهار کرد: مطمئنا با تدابیر اندیشیده شده از سوی این وزارتخانه و همچنین حمایت جدی دولت از این شرایط عبور خواهیم کرد و در سال آینده شرایط امسال را تجربه نخواهیم کرد.
بر اساس این سند که برای توسعه کاربردهای فناوریهای نوین ارتباطات و فناوری اطلاعات در صنعت آب و برق تهیه و تدوین شده، ایجاد ۱۰۰ هزار فرصت شغلی در بستر ICT و در قالب ۲۰ هزار شرکت کسب و کار نوپا، هزار شرکت متوسط، یکصد شرکت بزرگ و پنج شرکت بینالمللی پیشبینی شده است. با اجرای این سند ضمن ایجاد فرصتهای شغلی در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات صنعت برق، کنتورهای آب و برق، کلیدها، پستهای برق و روشنایی معابر هوشمند میشود و میزان مصرف آب و برق کاهش پیدا میکند.
بر اساس مطالعات صورت گرفته اجرای پایلوت شبکه هوشمند توزیع و مصرف آب و برق، توسعه ظرفیت مخابرات و انتقال داده برای کاربردهای هر دو حوزه نیرو و ICT با استفاده از زیرساختهای شبکه توزیع برق، راهاندازی و توسعه بازار الکترونیکی آب و برق با مشارکت بخش خصوصی و طراحی و راهاندازی آزمایشی پلتفرم دسترسیپذیری دادهها و خدمات حوزه آب و برق در اولویت قرار گرفتهاند.
انتهای خبر