شیرینسازی گاز بومی شد
به گزارش تاسیسات نیوز به نقل از شانا، رئیس پژوهشگاه صنعت نفت از بومیسازی نخستین فناوری شیرینسازی گاز در کشور خبر داد و گفت: جداسازی ناخالصیهای همراه هیدروکربنها به وسیله پارسی سول در صنایع نفت وگاز با حمایت مدیریت پژوهش و فناوری شرکت ملی گاز انجام شد. حمیدرضا کاتوزیان دیروز در مراسم رونمایی از نخستین فناوری ایرانی شیرینسازی گاز و همایش تخصصی پارسی سول، اظهار کرد: کشور ما در سالهای گذشته در معرض مشکلهای زیادی به لحاظ تحریم بوده که اقتصادمان را تحت تاثیر قرار داده است.
وی با بیان اینکه پژوهشگاه صنعت نفت از فرصت به وجود آمده به دلیل تحریمها استفاده کرد، افزود: پژوهشگاه خود را در اقتصاد مقاومتی متعهد میداند و تلاشهای جدی را در توسعه فناوریها و انجام پژوهشها دنبال میکند. رئیس پژوهشگاه صنعت نفت تصریح کرد: ایجاد تغییرها و تحولها در این پژوهشگاه سرعت ما را برای رسیدن به اهدافمان افزایش میدهد و به نقطهای خواهیم رسید که پاسخگوی صنعت نفت و گاز باشیم. کاتوزیان پارسی سول را یک فناوری ملی اعلام کرد و گفت: پارسی سول حلالهایی را به دست میآورد که خالصسازیها را در هیدروکربنهای نفت و گاز انجام میدهد.
وی ادامه داد: گوگرد از جمله مواردی است که پارسی سول آن را از گاز جدا کرده و به استاندارد مورد تایید برای ارسال به خطوط لوله میرساند. رئیس پژوهشگاه صنعت نفت با بیان اینکه مصرف سالانه این حلالها در کشور بیش از ١٠ هزار تن است، افزود: این حلالها در انحصار شرکتهای بزرگ دنیا بود، اما با طراحی این فناوری توانستیم آن را بومیسازی کنیم. از جمله مزیتهای این طرح حذف ترکیبات گوگردی از گاز خوراک، رساندن مشخصات گاز به استاندارد خط لوله، خوردگی بسیار کم، تولید نشدن کف، کمترین مصرف انرژی، ظرفیت بسیار بالای جذب برای گازهای اسیدی، جذب گازهای گلخانهای، تعیین فرمولاسیون محلولها متناسب با نوع خوراک پالایشگاههای گاز، در اختیار داشتن یک بانک اطلاعاتی جامع از رفتار محلول برای شبیهسازی بهینه واحدهای شیرینسازی، تدوین بسته کامل آنالیز محلولهای در گردش پالایشگاهها و پتروشیمیها، فرموله کردن، تست و تحویل حلالها به صنایع تسویه گاز اعم از پالایشگاه گاز و پتروشیمی بدون نیاز به شرکتهای خارجی و تسویه حلالهای مستعمل پالایشگاههای گاز با فناوری بازیابی آمین است.