سازمان فنی و حرفه ای از دوره های آموزشی برای فارغ التحصیلان بیکار خبر داد

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از ارائه دوره‌های مهارتی دانش‌بنیان در قالب طرح نخلستان به آن دسته فارغ التحصیلان دانشگاهی خبر داد که رشته تحصیلی آنها مورد نیاز بازار نیست و گفت: طرح ایجاد ۳۱ مجتمع مهارت محور دانش بنیان در سطح کشور با همکاری پارک های علم و فناوری استان‌ها در دستور کار قرار دارد.
به گزارش تاسیسات نیوز، غلامحسین حسینی‌نیا ، از اجرای طرح نخلستان برای فارغ التحصیلان دانشگاهی خبر داد و گفت: این طرح با همکاری وزارت علوم و پارکهای علم و فناوری برای آن دسته فارغ التحصیلان دانشگاهی درنظر گرفته شده است که که رشته های تحصیلی آنها مورد نیاز بازار کار نیست.
وی افزود: در این طرح یک دوره کامل مهارتی با تاکید بر مهارتهای دانش بنیان به همراه سه ماه کارورزی برای افراد دیده شده است و برآورد کردیم که ۵۰۰ هزار فرصت شغلی تنها در صنعت آی تی وجود دارد لذا در این طرح بر رشته‌های دانش بنیان تاکید شده و تلاش داریم که بخش اعظم افراد در همان شرکتهای دانش بنیان جذب شوند.
معاون وزیر کار در ادامه گفت: در حال حاضر حدود ۱۳۰۰ استاندارد آموزشی دانش بنیان را تدوین کرده‌ایم که در اختیار پارکهای علم و فناوری و جامعه دانشگاهی قرار گرفته است. در همین راستا طرح ایجاد ۳۱ مجتمع مهارت محور دانش بنیان در سطح کشور با همکاری پارک های علم و فناوری همان استان در دستور کار قرار گرفته و موارد دانش‌بنیان را مدنظر قرار داده و به فعالیتهای مهارت محور تبدیل کرده‌ایم.
حسینی نیا در ادامه در پاسخ به این پرسش که با توجه به جذب نیروهای ماهر و کاربلد در کشورهایی همچون آلمان چه مزایایی به لحاظ جذب و استخدام و ارتقای شغلی برای فارغ التحصیلان دانشگاههای علمی ـ کابردی و فنی و حرفه‌ای در کشور درنظر گرفته شده است؟ گفت: دانشجویای که وارد دانشگاه‌های فنی و حرفه‌ای یا علمی ـ کاربردی می شوند متفاوت از سایر سیستم‌های دانشگاهی کشور به عنوان نیروی ماهر تربیت می شوند و همزمان با دوره تحصیلی، مهارتهای لازم برای ورود به بازار کار را فرا می گیرند لذا بحثی در این باره نداریم و به این مساله ورود نمی کنیم چون این افراد همزمان با تحصیل دوره های مهارت آموزی را فرا می‌گیرند. هرچند که برخی از این واحدهای دانشگاهی فاقد ابزار و تجهیزات لازم هستند و بعضا از امکانات ما استفاده می‌کنند ولی تاکید ما در این برهه بیشتر روی جامعه دانشگاهی و سیستم‌های آموزشی مثل پیام نور، شبانه و روزانه دولتی و دانشگاه آزاد است که مهارتهای لازم را بیاموزند.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای درعین حال به مزایای سیستم آموزش دوآل کشور آلمان پرداخت و گفت:بدون تردید آلمانها بهترین نظام آموزش فنی و حرفه‌ای دنیا را دارند و همین نظام بود که آنها را بعد از جنگ جهانی دوم به آلمان تبدیل کرد که اکنون می بینیم. آنها تکیه اصلی شان بر نیروی انسانی ماهر و توانمند است و سیستمی دارند که نیروهایشان قبل از فارغ التحصیلی، جای کارشان چه در خود آلمان چه در اتحادیه اروپا رزرو شده است. البته دولت آلمان هم برای این قضیه سنگ تمام گذاشته است و همین امر این کشور را به اقتصاد دوم جهان و اقتصاد اول اروپا تبدیل کرده است.
به گفته وی، دولت آلمان برای کسانی که وارد سیستم آموزشی دوگانه (Duale Ausbildung) شوند، ماهانه بین ۵۰۰ تا ۶۰۰ یورو کمک هزینه مالی اختصاص می دهد. در این دوره های ۱۸ ماهه فرد ۲۰  تا ۲۵ درصد آموزش خود را در مراکز دولتی می بیند و مابقی آموزش را در بخش خصوصی می گذراند تا با محیط واقعی کار آشنا می شود. همچنان که ما نیز در طرح محیط واقعی کسب و کار این کار را انجام می دهیم تا نیروهای کار ماهر تربیت و جذب بازار کار شوند.
ممکن است شما دوست داشته باشید
1 نظر
  1. ناصری می گوید

    با سلام
    فنی و حرفه ای نیروهای متخصص و نخبه خودش رو بیکار می‌کند رئیس سازمانی با این رویکرد چگونه می‌تواند ایجاد اشتغال نماید !!!!!!

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

;