همه بهانه های قطعی برق روی میز وزارت نیرو!
تاسیسات نیوز/ مهری بهزادپور: همزمان با شروع تابستان وزارت نیرو و سازمانهای تابعه آن قول دادند که قطعی برق نداشته باشیم و اکنون با قرار گرفتن در روزهای پایانی تابستان، وزیر نیرو رضامندانه از تحقق وعده نبود خاموشی بدون برنامه ریزی شده سخن می گوید!
حدود ۹۵ تا ۹۷ درصد تولید برق هم اکنون در داخل کشور تولید می شود و این به معنای این است که ظرفیت و وضعیت خوبی در این زمینه در صنعت برق کشور وجود دارد، اما مشکل کمبود برق و هشدارهای پیاپی این وزارتخانه به قطعی برق همه ساله با شروع فصل تابستان آغاز می گردد.
و همگان باز هم حیران در اینکه پس «شاخص» مدیریت و برنامه ریزی در این میان کجاست؟!
مجید ناصری نژاد، عضو کمیسیون انرژی مجلس کم کاری وزارت نیرو را دلیل اصلی این معضل می داند و معتقد است این وزارتخانه، کم کاری خود را پای پایین بودن تعرفه های برق می نویسد، اما مردم دراین وانفسای فعلی حتی توان پرداخت همین تعرفه را هم ندارد.
بیشتر بخوانید
البته تعریف الگوی مصرف در مدارس و گلایه از مجانی یا ارزان بودن نرخ آب و برق مدارس نیز از جمله دستاویزهای دیگر این وزارتخانه است که امید به ممر درآمدی دیگری بر آن می رود !
البته صادرات برق این فی نفسه فرآیند خوبی است که می تواند ارزآوری برای کشور را به همراه داشته باشد، و در عین حال داعیه خودکفایی تولید برق ایران نیز همواره از سوی وزارت نیرو اعلام می شود…
پس مشکل قطعی و هشدارهای متعدد قطعی برق از کجاست؟! …(فرسودگی شبکه توزیع)
مجید ناصرینژاد با اشاره به دلایل قطعی برق در کشور به ویژه استانهای جنوبی و راههای حل این مشکل، گفت: بهیقین “صادرات” دلیل قطع برق در سراسر کشور بهویژه خوزستان نیست و این شایعه ازسوی دشمنان دامن زده میشود، در حالی که تولید برق ایران به قدری است که میتوان بیش از این صادرات را جدی گرفت، اما مشکل قطعی برق را باید در شبکه توزیع جستجو کرد.
نماینده مردم شادگان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: سیمهای انتقال به دلیل فرسودگی تحمل فشار برق را ندارند و به محض افزایش فشار مصرف یا قطع شده یا ترانسها از مدار خارج میشوند.
وی با بیان اینکه اعتبارات خوبی برای اصلاح شبکه برق در نظر گرفته شده بود، اما متاسفانه هنوز تخصص داده نشده است، اضافه کرد: در حالی وزارت نیرو از عدم تناسب درآمدها و مخارجشان میگویند که باید بخشی از درآمد حاصل از صادرات برق را به تعمیر و اصلاح ساختار شبکههای برق در سراسر کشور بهویژه استانهای جنوبی اختصاص دهند.
به گفته ناصری نژاد در حالی وزارت نیرو دلیل کم کاری خود را پای پایین بودن تعرفههای برق مینویسند که مردم قادر به پرداخت همین میزان هزینه برق در شرایط سخت اقتصادی کنونی نیستند.
این نماینده مجلس با انتقاد از عدم پیشبینی نیاز بیشتر به برق در تابستان توسط مسئولان، اظهار کرد: با وجود آنکه هر ساله مشکل کمبود برق در تابستان تکرار میشود، اما مسئولان بازهم پیشبینی و برنامهریزی برای مدیریت آن ندارند.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی معتقد است اصلاح زیرساختها و رفع فرسودگی شبکههای برق با برنامهریزی و بهرهبرداری از درآمد حاصل از صادرات امکان پذیر است.
منبع
تاسیسات نیوز